Patch 1.5.09

No tak im dłuższy i poważniejszy tytuł tym więcej błędów może w nim wystąpić, ale np. w Wiedźminie wprowadzali zmiany ogólnie błędów w grze ale tez usprawniali ją (80% szybsze wczytywanie). rozumiem wprowadzać 2 patche naprawiające, a resztę która poprawia grę. Ale w naszej jest już 7 naprawiających i jak mówiłem wcześniej końca błędów nie widać.

W zdecydowanej większości wychodzą patche do gier,tu się można tylko zastanawiać czemu tak dużo…ale jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo,że o pieniądze-wypuszczona gra to zysk,a później można ją poprawiać.Wiedźmin też miał 4 patche i co najmniej jeden fix.,bo to i poważna i solidna gra-nie da się jej przejść podobnie jak obie części Stalkera w jeden dzień,czego nie można powiedzieć np. o niektórych (czytaj nowszych) częściach Medal of Honor,czy Call of Duty.

Ja jestem za Killerem. Nie ważne jak bardzo była by zabugowana ta gra to i tak byśmy (w większości) w nią grali, a co za tym idzie to forum powstało by niezależnie od tego czy były by patche czy nie.

Nie zgodzę się z Killerkiem, a poprę Fiedie. Sama ilość patchy mówi sama za siebie, a tobie nie wierzę, że wszystko chodzi bez problemu ani razu nie miałeś bug trapa, w wojnie frakcji zawsze dobrze chodzą twoi ludzie i są na czas nie gubiąc się po drodze?? Jest wiele takich małych błędów dzięki którym gra nie jest tak przyjemna jak powinna. Od gracza zależy czy zleje to i będzie pykał tak jak się da z błędami i je po prostu zaakceptuje czy będzie się wściekał. Dla mnie jeżeli błędy nie psułyby rozgrywki wsio by było w porządku ale niestety tak nie jest i mam nerwa.

Ratuje twórców, tylko grupa zapaleńców - modderów.

Nie zgadzam się, twórców ratuje to, że wymyślili Stalkera i za to im chwała. Bez nich modderzy nie znaczyli by nic, choć także nie chcę umniejszać ich zasług dla tego tytułu, bo są bardzo duże. Poza tym nie zapominajmy, dlaczego tu jesteśmy, połączyła nas właśnie ta gra, a nie jakaś inna.

Nie gram w multi, ale wtrącając się do dyskusji:

• jeden patch, to normalka, można coś zgubić, no dwa.
  • kilka, to ewidentna wpadka
  • SoC i CS, katastrofa
    Ratuje twórców, tylko grupa zapaleńców - modderów.

Przestańcie narzekać. Ja gram na wersji 07 i praktycznie nie widzę żadnych błędów, ale mimo to cieszę się, że twórcy naszej ulubionej gry nie zaniedbują jej. Poza tym wielkie tytuły nie powstają na kolanie w pięć minut, trzeba czekać nie nieraz wiele lat, by później wiele następnych lat cieszyć się taką produkcją. Trochę cierpliwości.
PS. Cieszę się, że ten patch usprawnia jeszcze tryb multi, bo zamierzam zacząć w nim grać.

To racja jak wypuścili bubla to muszą coś z nim robić bo tak jak mówisz żyć by im klienci nie dali, ale ile mniej by roboty twórcy mieli jak by się do roboty na początku lepiej przyłożyli.

Ale zacząłby się wtedy poważny problem. Gracze nie daliby spokoju twórcom, po prostu nie mogliby kontynuować swojej gry z niewiadomych przyczyn. Gracze uznaliby twórców za oszustów i ignorantów.

Ale to przecież tyle roboty z tymi patchami, że szok nowa grę by za ten zużyty czas napisali. A rzeczywiści mogli się z pół roku wstrzymać z wydaniem i mocniej popracować nad pierwszym wypustem.

Ciekawe czy wydana wersja gry z 2009 roku będzie z zainstalowanymi patchami?

Myślę, że CD Projekt w najbliższych miesiącach o to zadba, tak jak w przypadku Cienia Czarnobyla.

A nie lepiej było by zaczekać do np czerwca i dostać porządnego patcha?

To już zależy w dużej mierze od twórców. Najlepiej, jakby bugi były poprawiane na bieżąco, a nie za kwartał, rok, czy pół.

A czy np. jakieś płytki z gazet nie oferują patchy?? Ja się an tym nie znam bo kupowałem ostatnio jakąś gazetkę tematyczną ze 4 lata temu.

Niestety, czasopisma pomijają niekiedy patche do znanych tytułów. Nośnik jest ograniczony i tyle.

A czy np. jakieś płytki z gazet nie oferują patchy?? Ja się na tym nie znam bo kupowałem ostatnio jakąś gazetkę tematyczną ze 4 lata temu.

Niestety,pozostają im jedynie koledzy, ewentualnie kafejki netowe.

Ciekawe czy wydana wersja gry z 2009 roku będzie z zainstalowanymi patchami?
A nie lepiej było by zaczekać do np czerwca i dostać porządnego patcha?

Pomyślcie o tych, co nie mają dostępu do internetu. Jak oni mają grać z bugami?

I pewnie się skończy tak jak w Shadow of Chernobyl-tam ostatnie patche były pod multi.

A teraz pewnie myślą, że wszyscy będą zadowoleni jak wypuszcza co jakiś czas patcha. No w sumie chociaż ucisza niektórych.

To jest tak, jak spieszy się z wydaniem wadliwego oprogramowania.

No tak tylko ile jeszcze patchy wprowadzą , ja rozumiem 7 spraw przeoczyli zrobili 3 patche naprawiło, a tu 9 maja zamiar wydać i końca kłopotów jak nie było widać tak nie widać.

Gra powinna być kompletna, stabilna i udoskonalona w całości, dlatego twórcy do tego dążą.