Jozio ty jesteś tytanem grania.Grać w Czyste Niebo i Zew Prypeci na raz to nawet ja nie wymyśliłem.Należy ci się osiągnięcie przodownik
Ciemne Interesy to chyba była sprawa z elitarnymi detektorami.Chodziło o to czy zrobisz to tak jak mówi Broda czy Sowa.Nie pamietam już który był który ale dobre rozwiazanie to ten handlarz od artefaktów.
Jeśli chodzi o Przyjaciel Wolności to nie wszystkie PDA a te od Morgana właśnie które mówi o magazynie Powinności , drugie co musisz przynieść to PDA pierwszego dowódcy Powinności.PDA znajdujesz na Janowie jak masz juz ten super detektor to do bodajże wieży ciśnień czy jakoś tak,tam wyciągasz detektor i anomalia wyrzuca ileś tam ciał Powinnościowców.Przy jednym jest PDA z historią Powinnosci,Dobrze też krecić sie niedaleko patroli Wolnosci , jak walczysz razem z nimi to tez mozesz sie załapac na przyjaciela.
Handlarz Informacjami to nie tylko PDA a przede wszystkim dokumenty te które znajdujesz n/p na moscie w Zatonie, albo w Jupiterze te wszystkie fleszki i notebooki, a także notatki Striełoka choć te lepiej sobie zostawić na koniec.
Mam nadzieje że pomogłem grałem w to troche dawno wiec nie pamiętam za dobrze.
Jeżeli chdzi o przyjaźń z daną frakcją to musimy posiadać trzy PDA.Jedno to pda Taczenki , drugie to nie pamiętam ale zdobywamy je też w okolicach jupitera i ostatnie to pda Morgana przywódcy najemników.(nie oddajemy go sowie.poprostu nie brać tego zadania.)
Można dodać przedmiot za pomocą skryptu, dodawałem w ten sposób item do Shoc - sposób powinien działać również w CoP’ie. Znajdź plik bind_stalker.script, odszukaj funkcję:
*```
function actor_binder:update(delta)object_binder.update(self, delta)
poniżej dodaj wpis, ale tak aby nie przerywał innej funkcji:
*```
if not db.actor:object("device_pda_zat_b5_dealer") then alife():create("device_pda_zat_b5_dealer", db.actor:position(), db.actor:level_vertex_id(), db.actor:game_vertex_id(), db.actor:id())end
```*
identyfikator PDA Morgana: **device\_pda\_zat\_b5\_dealer** (przedmioty questowe - plik: **quest\_items.ltx**). Zrób kopię pliku modyfikowanego. Po wprowadzeniu zmian wczytaj grę i sprawdź ekwipunek - jeśli pojawi się PDA, zrób save'a. Po całej operacji przywracasz oryginalny plik **bind\_stalker.script**. Nie testowałem sposobu na CoP'ie, więc nie zagwarantuję sukcesu.