Pierwsze dni w strefie: Zadanie w mgle 2.1

Первые Дни Зоны: Создание в тумане 2.1:

http://stalkerportaal.ru/load/teni_chernobylja_novyj/teni_chernobylja_globalnye_modifikacii/modifikacija_pervye_dni_zony_sozdanie_v_tumane/136-1-0-2550

(26.05.2018) Język Rosyjski, autor: DREYYY - zawsze lubiłem czytać książki o Stalkerach, w modzie jesteś stalkerem o ksywce reporter i badasz temat zaginionych stalkerów na Zamglonym Jeziorze, 521 MB.

Nowe: scenariusz, lokacja: ( tylko 1 lokacja) Zamglone Jezioro, bron, tekstury, pogoda i wiele innych.

Stąd pobieramy: https://yadi.sk/d/L99YQhqv3Sxmic

Z moda:

2 polubienia

, trzeba wyraźnie napisać, że akcja moda rozgrywa się na jednej lokacji - Jantar. Jest to Jantar z jakiegoś starego bildu, który w modzie nazwano Zamglone Jezioro.

Smox - poprawione.

@vidkunsen - dodaj jeszcze w #1,  na jaką podstawkę jest mod. Ja już wiem że to 1.0006, ale inni mogą nie znaleźć informacji.

PODBICIE TEMATU:

Pobrałem moda z Yandeksa z informacją w paczce, że ma już wstawione fixy i można grać. Ale moja gra ( kolejna ) kończy się na Profesorze w bunkrze. Kiedy próbuję wejść w opcje dialogowe, mam wyloty z takim logiem:

Expression : no\_assert Function : CXML\_IdToIndex\<class CPhraseDialog\>::GetById File : e:\stalker\sources\trunk\xr\_3da\xrgame\xml\_str\_id\_loader.h Line : 112 Description : item not found, id Arguments : final\_prof

Przytrafiło Wam się coś takiego ? Mam wylot obojętnie, czy idę od razu do niego, czy coś po drodze pozbieram.

Jeśli nie - to vidkunsen - czy mógłbyś zapytać tam u nich co może być przyczyną?

Mod postawiony na rus podstawce v.1.0006, czy problemów z podstawką być nie powinno.

Inne:

http://stalkerportaal.ru/load/teni\_chernobylja\_novyj/teni\_chernobylja\_globalnye\_modifikacii/modifikacija\_pervye\_dni\_zony\_sozdanie\_v\_tumane/136-1-0-2550

http://www.gk-stalker.xyz/mod/mods-soc/1768-pervye-dni-zony-sozdanie-v-tumane-21.html

http://ap-pro.ru/forum/35-89677-1

Na stronie moda od roku milczenie.

- Mnie nie potrzebne linki do nowych stron, bo i tak tam nie zapytam bez rejestracji.

Dam sobie z modem spokój, bo poczytałem wypowiedzi graczy i nie ma sensu ściągać ponownie.

Sprawa moda u mnie zamknięta.

Poczytałem i nie miałem ciekawych zapatrywań na tego moda, były wyloty i jak w/w muzyka, dziwny ekran.

(Arturo - Вторник, 22.05.2018, 00:47 | Сообщение # 362 - …я бросил мод проходить по одной причине. Периодически начинает бить по ушам резкими звуками и желтеет весь экран с размытиеи и покачиванием. Я попробывал убрать наушники и играть без звука. Легче не стало. Постэффекты подступающей сильной тошноты с головокружением, вперемешку с желтизной мешают играть.
Поэтому без эмоций в твой адрес, как автора, просто удалил мод. Это был мод про билдовский Янтарь. Кстати если не убрал “пасхалку” про лост альфу, то самое время сделать это.}

• Moda pobierałem ze strony jaka jest w linku w #1. Faktycznie, na niej są tegoroczne wpisy. Jeśli jesteś tam zarejestrowany, wrzuć logo mojego błędu. Może odpowiedzą, a jak nie, to autor moda dostanie sygnał, ze coś takiego występuje, pomimo wszycia patcha do moda.

Napisałem, czekam:

(vidkunsen #17 (Сегодня 13:29:25)

Привет, кто-то может помочь с этим: 

Expression : no_assert 
Function : CXML_IdToIndex<class CPhraseDialog>::GetById 
File : e:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrgame\xml_str_id_loader.h 
Line : 112 
Description : item not found, id 
Arguments : final_prof }

1 polubienie

@vidkunsen - Dziękuję.

Daj mi jeszcze linka do forum gdzie to wstawiłeś, bo sam znaleźć nie mogę.     Znalazłem

Pobrałem to modziwo w formie repacka linkiem do torrenta na stronie. Paczka czysta i instaluje się bez problemu, brak wylotów (oprócz jednego związanego z bronią, przy użyciu desert eagle modyfikowany). Jednak z rozgrywki wynika, że ta paczka nie zawiera fixa, brak możliwości zaliczenia zadań (znaleziona broń stalkera, rysunki dotyczące egzoszkieletu, nie ma opcji dialogowych dotyczących wykonania tych zadań, w PDA też nie są odznaczane jako znalezione). Z postów wynika, że fix to naprawia i teraz problem, bo fixa luzem nie ma. Pozostaje pobranie gamedaty z yandexa i próba wklejenia jej do repacka, co z tego wyjdzie zobaczę.

Nic z tego nie wyszło, w repacku jest opcja dialogowa z profesorem, ale brak zaliczania zadań i możliwości ukończenia moda. W paczce z yandexa zadania poboczne są zaliczane, ale przy próbie rozmowy z profesorem zawsze ten sam wylot. Próbowałem instalować gamedatę z fixem na kilku rus podstawkach i efekt był zawsze taki sam. Na repacku z gamedatą w wersji 2.1 przy próbie wczytania jakiegokolwiek zapisu, lub rozpoczęcia nowej gry po chwili ładowania następuje powrót do menu. Na żadnym forum nie zgłaszano takiego problemu, a z gameplayi na youtube wynika że mod działa poprawnie i da się go ukończyć. Dałem sobie spokój z tym modem. 

Mod jest mocno niedopracowany. Rus gracze też mieli z nim sporo problemów.

Na stronie moda od 29.07 jest log mojego wylotu ( wstawiony dzięki @vidkunsen ) bez odpowiedzi.

Też posłałem moda grać w koszykówkę.