Któryś układ na płycie powoduje generowanie sprzężeń i to powoduje ten dżwięk.
Tak wszystko rozumiem ale dlaczego tylko w głośnikach a nie w słuchawkach.
Podłącz inne głośniki najlepiej z innym wzmacniaczem i sprawdz bo może głośniki razem ze wzmacniaczem generują zakłócenia.
Najbardziej z tego wszystkiego ciekawi mnie to dlaczego w słuchawkach tego pisku nie słychać a w głośnikach już tak :D.
Sprawdzałeś w ustawieniach na forach spotkałem się z taką opinią
Problem polega na kiepskiej jakości zintegrowanej karty muzycznej. Domyślam się że z głośników dochodzi również szum przy pracy napędu CD, pracy dysku, ruchach myszką itp. Jedyna rada to zaopatrzenie się w oddzielną kartę muzyczną. Innej rady niestety nie ma.
Moja diagnoza jednak chyba jest taka że chyba to będzie jednak wzmacniacz jutro pojadę do sklepu wymienię na nowy i wtedy będzie wiadomo, co do karty dźwiękowej to posiadam dedykowaną wewnętrzną kartę dźwiękową Sound Blaster Z-Series.
Niestety wzmacniacz to nie jest wymieniłem na nowy i dalej piszczy.
Problem rozwiązałem w dość nietypowy sposób, jako że mieszkam w Anglii i wtyczka do kontaktu ma tu 3 bolce z czym środkowy to uziemienie, podłączyłem polski kabel zasilający zasilacz z 2 bolcami i nic już nie piszczy, cisza jak ja kocham ten dźwięk
Problemem było kiepskie angielskie uziemienie zresztą jak wszystko inne, ale zabrało mi to 3 dni z kalendarza.
Szczęście, że sprzęt dobry ![]()
Szczęście, że sprzęt dobry
Och tak to już druga taka płyta główna, w pierwszej przez przypadek spaliłem 3 gniazdo PCI-Ex ale napisałem że od nowości nie działa i bez problemu oddali mi kasę.