Witam wszystkich,którzy lubią czytać na temat Zony i tym podobne tematy.Polecam Wam,bardzo fajną książkę; Czarnobyl Baby (reportaże z pogranicza Ukrainy i Białorusi),niemieckiej reporterki(Der Spiegel,Die Zeit)pani Merle Hilbik.Polecam.
Jak tylko znajdę chwilę na książkę to na pewno będzie to jedna z pierwszych pozycji które sprawdzę. Dzięki. Podoba mi się pomysł polecania książek. Ode mnie plusik.
Ode mnie też plusik, dobry temat bo zazwyczaj miałem problem ze znalezieniem książek o tematyce Czarnobyla ![]()
To ja polecam książkę, która dla każdego fana Stalkera powinna być wręcz obowiązkową lekturą
Arkadij i Boris Strugaccy Piknik na skraju drogi
Książka bardzo ciekawa, była dodawana do wydania preorderowego gry w 2007r. przez CDP.
Właśnie skończyłem lekture “Przenicowanego światu” braci Strugackich. Poznamy ciekawe przygody astronauty Maksyma na odległej planecie. Powieść braci Strugackich nie jest łatwą powiescią, szczególnie jeżeli o rozszyfrowanie Nieznanych ojców rządzących planetom. Porażające są opisy świata zniszczonego bronią jądrową. Książke należy również jako przypowieźć gdyż w wyraźny sposób opisuje kraj i życie ludzi w kraju totalitarnym. Akcja pędzi do przodu, nie nudzimy się czytając powiesć-polecam.