wersja z 25.12.2010 - Pobierz z naszego serwera polonizacja + opcja zapisu gry w dowolnym miejscu
Skopiować plik nlc.xdbp do podkatalogu mods w głównym katalogu gry
Skopiować plik nlc_xdps do podkatalogu /mods w głównym katalogu gry
UWAGA!! Polonizacja 25.12.10 jest przeznaczona do nowszej wersji moda 6.005 Edycja//trurl3 - pasuje także do v 6.008
WAŻNY KOMUNIKAT W związku w wypuszczeniem nowszej wersji moda NLC6 o numerze 6.005 kolejne polonizacje będą robione pod kątem nowej wersji. Mogą, ale nie muszą działac w wersji 6.001. Proszę wszystkich o pobranie i zainstalowanie Przejściówki z wersji 6.001 na wersję 6.005. Nalezy to zrobić przed zainstalowaniem nowego patcha z 24.11.10 o wielkości ok 142 MB, który również będzie udostępniony na naszym forum w dziale Dodatki.
Edycja//trurl3 - jest już dostępna wersja moda 6.008
trurl3 - królu złoty, widzę, że jest szansa zagrać w święta w kompletnie spolszczonego moda… Kolejne wyrazy szacunku, trzeba by Cię w końcu jakoś uhonorować, jeszcze nie mam na to pomysłu, ale chęci jak najbardziej tak.
Komplet plików moda pobrany, teraz czekam na plik pełnej polonizacji.
Co zmieniono w tej wersji polonizacji, więcej tekstów po polsku, jak tak dalej pójdzie to jeszcze pod koniec roku będzie pelna wersja polska.
Na tym właśnie polega udostępnianie kolejnych wersji - w miarę postępów prac będę się z Wami dzielił tym, co już zostało zrobione. A ponieważ forma jest bardzo wygodna, plik niewielki i chyba sposób instalacji polonizacji nie pozostawia żadnych wątpliwości, myślę że nie ma co czekać na zakończenie. Zwłaszcza, że kolejne polonizacje nie wymagają nowej gry. Niestety, te wpisy w PDA które są po rosyjsku, takie już zostaną pomimo postępów spolszczenia. To jest pamiętane w sejwach. Natomiast z lektury postów na rosyjskojęzycznych forach wiem, że jest w perspektywie kolejna część gry i niektóre wątki w tej części, która w końcu nazywa się “Początek”, są niezakończone.
“UWAGA!! W najnowszej polonizacji 22.11.10 jest błąd. Żeby móc gra trzeba zainstalować dodatek “Kilka ułatwień” z działu Dodatki albo poczeka na poprawioną wersję polonizacji”
Dodam, może że błąd występuje tylko podczas zakładania nowej gry i jak pisał trurl3 w wersji bez dodatków. Jeżeli macie zapisane już jakieś savy to ostatnie spolszczenie z dnia 22.11.10 . powinno działać poprawnie. malakas doradził mi coś takiego:
zainstaluj moda
patch
stare spolszczenie
uruchom grę i zrób zapis przy ognisku..klucz F6
wyjdź z gry
zamień spolszczenie na nowe
uruchom grę
U mnie działa również pliczek z poprawkami z działu dodatki…150kg i takie tam…również stały zapis z menu gry.
Edit:
U mnie niestety sposób od malakasa nie zadziałał, chyba kluczem do działania nowszej wersji na razie pozostaje tylko wgranie dodatków.
Zatem zgłębiłeś problem trurl3, dwa wieczory i usterka naprawiona, zaraz pobiorę. Może będę miał już nawet uwidocznione zadania w PDA…
Edit:
Plik działa bez dodatków, wszystko jest ok.
Zatem zgłębiłeś problem trurl3, dwa wieczory i usterka naprawiona, zaraz pobiorę. Może będę miał już nawet uwidocznione zadania w PDA…
Edit:
Plik działa bez dodatków, wszystko jest ok.
-No cóż, czasem trzeba się zabawić w detektywa Zwłaszcza jeśli samemu się napsuło…
-Wstawiłem do dodatków opcję normalnego zapisywania gry w pliczku nlc.xdbr. Nie zawiera żadnych innych ułatwień.
-Brak widocznych zadań w PDA to nie błąd, ten typ tak ma. Niektóre zadania się pokazują, ale wiekszośś trzeba odszukiwać w dziale - Prośby stalkerów. To jest taka niedoróbka projektu.
-Wczoraj spróbowałem zaaplikować najnowszy patch (ponad 150 MB) i kicha - coś się nie ładzi. Na szczęście zrobiłem kopie gry przed patchowaniem.
Co ciekawe - nasza gra zgłasza wersję 6.001 a na forach jest mowa o wersji 6.004… skąd ta różnica? Nigdzie nie widziałem innych wersji…
trurl3, nie żebym był bezczelny i Cię pospieszał… ale napisz coś o tym w jakim jesteś stadium prac. Ile już masz przetłumaczone procentowo i na ile nowe patche komplikują Ci pracę.
Czekamy cicho i (nie)cierpliwie.
Edycja// trurl3 - ta paczka zawiera w sobie polonizację w pliku nlc.xdbp oraz dodatek pozwalający zapisywać grę w dowolnym momencie a także kolorowe kropki dla przyjaciół, wrogów i trupów oraz jeszcze coś niezidentyfikowanego przeze mnie aktualnie. W każdym razie można stosować. Dorzuca się do podkatalogu /mods w katalogu głównym gry
Na tym właśnie polega udostępnianie kolejnych wersji - w miarę postępów prac będę się z Wami dzielił tym, co już zostało zrobione. A ponieważ forma jest bardzo wygodna, plik niewielki i chyba sposób instalacji polonizacji nie pozostawia żadnych wątpliwości, myślę że nie ma co czekać na zakończenie. Zwłaszcza, że kolejne polonizacje nie wymagają nowej gry. Niestety, te wpisy w PDA które są po rosyjsku, takie już zostaną pomimo postępów spolszczenia. To jest pamiętane w sejwach. Natomiast z lektury postów na rosyjskojęzycznych forach wiem, że jest w perspektywie kolejna część gry i niektóre wątki w tej części, która w końcu nazywa się “Początek”, są niezakończone.
Sorry ale ta “prosta instalacja”?Gdzie to wkleić bo niestety nie znam się na tym za dobrze.A pliki jakieś dziwne.
Pisze w 1 poście…przygotować mod w wersji patch 6.005 lub 6.008…pobrać szczątkowe spolszczenie z linka Pobieralni i …
Skopiować plik nlc.xdbp do podkatalogu mods w głównym katalogu gry
Skopiować plik nlc_xdps do podkatalogu /mods w głównym katalogu gry
Masz skopiować dwa pliki do katalogu MODS który jest w grze. Tutaj nie ma gamedata jak w innych modach. To mod po rosyjsku, a te pliki pozwalają na jego uruchomienie na wersji PL gry.
I tak sprawa umarła… proszę Administrację, Moderatorów o podsumowanie tego tematu jakimiś konkretami lub jego zamknięcie. Jak wiadomo NLC 7 stanęła i chyba nie powstanie nigdy, wszystko zatrzymało się na wersji 6.008. Na stronie moda jest wszystko co potrzebne do pobrania moda i poprawek. Proszę o aktualizację tematu bo to ciekawa propozycja.