Z innej beczki “śmiechu”.
Z okazji wyboru Nowego Prezesa PZPN
I żeby nie było,to sie zmieni !!! ![]()
A miało być “inaczej” ! http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Boniek-pilka-w-Polsce-ma-byc-normalna,wid,15046334,wiadomosc.html
Kto interesuje się piłką to wie o czym mowa.
http-~~-//www.youtube.com/watch?v=z7BKyISjSHE&feature=g-logo-xit
Ja nie wiem, powinniście się cieszyć że nikt nie zainkasował za wodotryski na stadionie. Jedyny stadion na świecie z wbudowanym wodospadem.
W hipermarketach macie takie nawiewy nad wejściami, a na narodowym prysznice, proste.
Jak się nie mylę z tym wodospadem co lał się na schody to Drzewiecki z powiedział że tak musi być bo to taki system odprowadzania nadmiaru wody
Nie wiem czy zalicza się to do paradoksu i nie wiem także czy już ktoś to wrzucił ale proszę :
http://allegro.pl/fi…camp_source=spo
Coś dla stalkerów do jeżdżenia po zonie ^^
Tu był link albo to jest zdecydowanie trafne ![]()
Polityka jest niepotrzebna na Forum, prowadzi do konfliktów. cichy
W/w problem to problem z pogranicza filozofii antycznej i matematyki - geometrii czyli kwadratura koła zwana też u nas Polskim cudem, gdyż zarabiając 2000 małżeństwo utrzymuje dom, 2-3 dzieci, opłaca media itd/itp i dalej wegetujemy i jeszcze chcą bysmy kopsali nasz hajs na różne akcje ratunkowe… oczywiście dobrowolne.
I ani to śmieszne ani nie luźne.
A no przyznam się, że nie wywiesiłem, ale nie dlatego, że nie czuję obowiązku, dumy z państwa. Po prostu nie mam flagi w domu ;-;
A flagę wywiesiłbym jedynie, by oddać cześć ludziom, którzy mieszkają w tym kraju, którzy za niego walczyli, za same ziemie Polskie…
Ale nie za idiotów, którzy nim rządzą…
No nie wszyscy to idioci
ale 99% ![]()
Panowie to jest temat rzeka, im więcej się z tego naśmiewamy tym jest gorzej ludzie muszą się (ci mądrzejsi ) zjednoczyć ( wiem nie realne , ale marzyć można ) by coś z tym zrobić a najlepiej to ujął Piłsudzki odnośnie ówczesnego rządu ale również pasuje do współczesnych realiów.
"Rzeczpospolita to wielki burdel, konstytucja to prostytutka, a posłowie to k…! "
"Ja tego, proszę pana, nie nazywam Konstytucją, ja to nazywam konstytutą. I wymyśliłem to słowo, bo ono najbliższe jest do prostituty. Pierdel, serdel, burdel."
Józef Piłsudski
Przecież w czasach przed zaborami , szlachcice sprzedawali wszystko co Polskie sąsiadom i siebie też sprzedawali “tfu… Mości Hrabia” . To się dzieje znowu tylko jest pod względem prawa zgodne ( mowa o międzynarodowym ) nie widzę żeby były jakieś fabryki , przetwórnie czy nawet małe jedno-dwu osobowe firmy rzemieślnicze ( ogólnie nazywam to: “spierdoliną” ) które mogą prosperować i płacić ( ludzkie , rozsądne , w granicach normy podatki ) a tym samym budżet kraju zapełniać , ale nie k… lepiej wyssać ostatnie soki z człowieka ( obywatela podatnika , pracownika , czy nawet żula który pije wóde z akcyzą palący fajeczki z Polską banderolą ( tak wiem piją ruski spiryt i ukraińskie fajki ).
Co jak co można było ustrojowi komunistycznemu wiele zarzucić ale:
-
Jak chciałeś miałeś pracę, Nawet jak nie chciałeś.
-
Było mało na pułkach w sklepie ale miałeś dużo kasiorki , mogłeś sobie kupić kolorowy telewizor a kiełbaskę mogłeś na boku sobie załatwić.
-
Gospodarka ! Mieliśmy zarąbistą gospodarkę ,w Lublinie w FSC robili żuki dla egitpu ( tzw: ramzesy).
-
U mnie w mieście Lubartów była fabryka UNITRY robili tam magnetofony które szły na zachód była praca.
-
Lepsze szło na eksport a gorsze do nas ale nie takie złe.
-
Pracownik miał więcej praw niż pracodawca o ile pracowałeś jak leżałeś na workach to nic dziwnego.
-
Prawie każdy miał gdzie mieszkać ( lepiej lub gorzej ale miał )
-
ARMIA ! Mieliśmy bardzo dobrze wyposażoną armię i dużą liczbę żołnierzy.
Jestem patriotą i myślę co by było najlepsze dla Polski. Kraj powinien być jak dobra matka , dbać o swoje dzieci ( obywateli ) a także potrafić ich karcić bo jak patrzę na nasze Polskie kary to jest to tylko besztanie a nie porządne sieknięcie skórzanym pasem ( a tak powinno być ) powinniśmy się trochę bać i szanować ale też nie być jak teraz kozłem ofiarnym.
100 % patriota…
wojewoda kubański - Kiedy myślę Polska, to z miejsca nachodzą mnie obawy, że za chwilę pojawi się kilku smutnych panów z tajnej policji myśli i stwierdzi u mnie myślozbrodnie. Zakażą mi myśleć o ich ojczyźnie, bo powinienem zacząć myśleć o swojej. Czyli Izraelu. Albo ZSRR, bo tam urodził się mój ojciec, major NKWD o specjalności – strzał w potylicę, oraz najprawdopodobniej ja. -
PRL - co chwile podwyżki cen, opłat, obowiązkowe wieczornice, pochody, czyny, bezkarna milicja i bladzie z wsw,
sb, ormo, kapusie wręcz jawni, czerwone pajaki, czarne wołgi z sb-kami, ulice jak twarze ludzi - szare, nijakie monotonne, po 2 tygodniach odwiedzał cie zawsze dzielnicowy i kopsał kwita na pracę jak nie to 3 wojtki na półwolnościowym, co chwile na dołku na komendzie bo: bo nie w partii, bo autochton, bo zydowi sie nie spodobała twoja wypowiedź o jego rodzinie z czeki/nkwd/ub,bo … bo tego wiele jest/było/będzie.
III RP - dziś - tak samo jak wyżej tylko - jakiś matoł sprejem pomalował to samo gówno, więcej kłamstw bo w prl- nie musieli aż tak pacykowac wychodków(partii), bo teraz szczeniaki chcą wszystko i miec wszystkie prawa ale obowiązków to już nie, choćby dwie i pół wiosny w syfie(armii)…
Nie pozwólmy na sprzedaż naszych lasów - się przydadzą, bo będziemy wkrótce partyzantami z wyciętego lasu
…
Wpowiedź ministra kultury i oświaty z izraela z lat 70/80 - ych: … i uczyńmy ich egzystencję(dot. palestyńczyków) za niemożliwą… - nie macie deża wi? to samo mamy teraz uczynione przez bratnie indywidua
z tej samej ekipy.
Karą śmierci karze się dezercję, terroryzm … czy żyda dajana za dezercję z Dywizji Karpackiej ukarano? czy nasi “sojusznicy” usa, angla pozwolili na to? nie i nie pozwolą nam teraz nikogo z jego pobratymców/następców ukarać.
Miłego dnia dziewczyny i chłopaki, o przepraszam ! partyzanci rezerwy!!!
Wnioski zostawiam każdemu do przemyślenia.
Zgadzam się z tobą dlatego użyłem sformuowania "komunie można wiele zażucić… "
Czyli są dwie wersje moja i twoja @vidkunsen (jeśli dobrze zrozumiałem):
Komuna jest fuj… i demokracja.
Może by tak rząd dyktatorski ? ( tak wywalili by nas z Unii, ale to i tak mniejsze zło… a może i większe. )
Hitler wiadomo jaki był ale jakby wojny nie wywołał i nie mordował wszystkich naokoło to by był bohaterem Niemieckim . Zaraz przed II wojną światową odbudował Niemcy po wielkiej wojnie ( dla nie kumatych I WŚ ) uczynił Niemcy ważnym graczem mimo że nieźle dostali w d… . W I WŚ odbudował w rekordowym czasie:
-Armię
-Gospodarkę
-Przemysł ( ogólny : Zbrojeniowy , tekstylny , żywnościowy itp itd… )
I co najlepsze Niemcy wzieli pożyczkę na spłatę kar za wywołanie I WŚ od Stanów Zjednoczonych. I kopneli Jankesa w d… , przez co Stany hehehe mieli niesamowity krach na giełdzie Nowo Yorskiej.
Stalin ooooo… też dobry klient do wzoru. Tia…
Kawał ch… to wiadomo wybił całe sztaby najlepszych oficerów , bo niby konspira. Czyli sam musiał “usuwać” by dość do władzy skoro tak się bał tego samego , bo skoro on to też ktoś inny.
Nie wiele trzeba mówić był jak Kinz… Konz… Kim… Kan… A nie ważne tej Koreaniec co był Ojcem tego co teraz w Korei. Co on tak zrobił że aż ludzie na ulicach płakali ? Tak samo było ze Stalinem ludzie w Rosji płakali a co było w Polsce ? Niby były wystąpienia , żałoba i te inne pierdoły ale w praktyce ( z opowiadań ludzi tamtego czasu ) to było : Oj nie żyje , jaka szkoda a żałoba trwała 1h w mediach oczywiście kilka dni ale to przecież SUB SUB SUB KOMUNA TOWARZYSZE ! I media miały tyle samo do powiedzenia co teraz tylko wtedy wszystkie media gadały o jednym a teraz każda mówi co innego i w co wierzyć ? Religijnie w zamach w Smoleńsku ? W gender co zostal stworzony po to by ludzie którzy urodzili się z ptaszkiem i szparką by wybrać sobie płeć a zbędne usunąć , a jest wykorzystany do propagandy Homoseksualnej ?
Czy w to że będzie lepiej a będzie dalej to samo bo przecież nie jest tak źle lepiej wybrać to bo to jest “dobre zło”.
Nakręciłem sie aż z tego może i mogę nie mieć w wielu sprawach racji ale przecież widzę co się dzieje.
Może i nie widziałem Wojen i Dyktatur ogólnie tego co się działo przez ostatnie 200 lat ale mam wykreowany pewien światopogląd. Widzę jak się żyje w Anglii , Niemczech , Francji . Gdzie nie pojedziesz ( mam na myśli kraje Unii Europejskiej ). Jest praca na umowę która się zalicza do lat pracy , i jak usłyszałem od Słowaka że zmarnował 10 lat pracując na Uczciwej umowie w Anglii stracił czas to mnie krew zalała on przez te 10 lat będzie lepszą emeryture dostawał co w Polsce po przepracowaniu do wieku emerytalnego bez jakichś pomostówek.
Do moderatorów proszę o zamknięcie tematu , budzi we mnie agresję i smutek nad tym szto tu sie dzieła ( mowa o Polandii ) . Niechciałbym tu nikogo obrażać swoimi poglądami i wiedzą ( jeśli uważacie że jakąś mam albo i nie ) . Kieruje mną wiedza książkowa A! Chciałbym równierz przeprosić za ew. błędy ortograficzne.
Nie komuna - w jakiejkowiek formie - demokracja też ma wiele twarzy a Polska jest krajem policyjnym.
powtórzę dowcip: mohamed, szlomo czy inny abdul pyta się swojej matki:
Mamo co to jest socjalizm i co to jest rasizm?
Socjalizm jest wtedy gdy biały człowiek ciężko pracuje żebyśmy mogli przyjechać do jego kraju, dostawać wszelkie zasiłki, darmowa opiekę medyczną, szkolnictwo, kupony na jedzenie i tak tam codzienne dodatki na które biały człowiek musi ciężko pracować i to jest synku socjalizm.
Mamo! ale czy ci głupi biali ludzie nie wściekaję się to na nas?
Ależ oczywiście synku, że się wściekają na nas i wtedy to jest rasizm.
p.s. Smokehead specjalnie dla ciebie Kamaeditca - Proste Słowa:
Co do utworu
.
Ja kończę swoją wypowiedź wygadałem się .
"Żółć wyciekła ogromnym strumieniem argumentów i nienawiści.
Ból , strach i zgrzytanie zębów zamieniony w krzyk przeistoczył się w motyla.
Motyla mieniącego się niebiesko ciemnymi barwami w porannym słońcu i trawami pokrytymi rosą.
Motyl który nikomu nie szkodzi i nie wadzi w codziennym istnieniu łąki.
Złóść odeszła jak burza która straszy dzieci w nocy gwałtownymi grzmotami i błyskami. "
SmokeHead
Bez sensu ale pisałem co mi pot na palce naniesie.
Hah fajnie napisałeś ![]()
często ludzie cos mówią, robią i niewielu ich rozumie, a ja zawsze stawiam pytanie - a czy znasz zasady na jakich logika tego człowieka się opiera? jak nie znasz to możesz nigdy nie zrozumiec jego punktu widzenia, jego percepcji.