Podzespoły są przeliczone na siebie tzn. że nie będzie problemów ze stabilnością ( gra się przywiesza nawet jak ma większe możliwości od zalecanych wymagań )
Co skutkuje żywotnością , szybszym działaniem i niskimi kosztami kupna .
Jutro podam faworytów ale na razie idę spać.
Co do procesora jest bardzo dobry a przy dobrym chłodzeniu można spokojnie podkręcić do 4.0 Ghz
Jest tania i dobrze współpracuje z resztą Chipset na chłodzeniu pasywnym czyli trzeba chociaż 1 wentylator w obudowie by wymieniał ciepłe powietrze na chłodne.
GeForce ma mniejszą szynę (128bit) od Radków które jej mają 256bit. Czy to wpływa na wydajność? Przepraszam że pytam o takie banały ale w graficzne karty się niezagłębiam
Przy GDDR5 nie ma różnicy czy szyna ma 128 196 czy 256 , myślę że przy takich kartach wydajność była by podobna więc wybrałbym geforce ze względu na PhysX
Z tego co doczytałem AMD ma już podobną technologie Mantle( nie wiem czy dorównuje ona PhysX), także nie wiem czym kierować się przy wyborze tych kart, może poborem prądu Ogólnie AMD już nie jest daleko w tyle za Nvidia tak jak to było parę lat temu więc decydują detale.