Hej,
No nie ukrywam, że te ścinki koło skadowska i ogólnie kiedy spawnuja sie muatnty, działają jakieś skrypty są bardzo denerwujące bo dzieje się to nawet na potężnych maszynach. Szukałem długo odpowiedzi jak to wkurzające zjawisko poprawić aż tu kolega @smerf45 wyczaił, że ktoś tam gdzieś kiedyś na forum gsc sprawdził, że za te ścinki odpowiada plik LuaJIT.dll
I ten ktoś podobno skompilował ten plik razem ze swoimi poprawkami i działa znacznie lepiej. Niestety plik DLL nie jest dalej dostępny ale dostepne są jego źródła więc pobrałem je i skompilowałem używając VS2012. Powinno to działać jeszcze lepiej bo oryginalnie autor używał VS2010.
Co to właściwie jest i jak działa?
Jest to biblioteki do kompilacji w locie kodu LUA w którym są napisane wszystkie skrypty do stalkera. Dosłownie wszystko od spawnowania mutantów po dialogi jest w tych skryptach. Twórcy oryginalnie mieli bibliotekę w wersji bardzo starej jak na dzisiejsze standardy. Da się tą bibliotekę przyspieszyć pobierając nowy kod źródłowy i kompilując go nowoczesnym kompilatorem. Powinno to dać dość dużego kopa i wszystkie skrypty będą działać lepiej i szybciej.
Czy działa w końcu lepiej?
No jak na mój gust to działa ZNACZNIE lepiej. Gdyby ktoś mógł sprawdzić czy to nie tylko mój efekt placebo to zapraszam do testów. Jak wiadomo najbardzej przycina przy Skadowsku, przy stacji kolejowej i nagromadzeniach mutantów. Jeśli ktoś akurat zamierza grać w CoP to byłbym dzięczny jeśli sprawdzi ten plik.
Download
Plik - release.7z
Instalacja
Po prostu wrzucamy do bin (TYLKO ZRÓBCIE KOPIĘ)
Oryginalny autor: Bangalore Pomysł usprawnienia: Xetrill Kompilacja na najnowszym kompilatorze: Godlike
Jeśli działa znacznie szybciej to ochy i achy w pierwszej kolejności należą się autorom i @smerfowi45 a mnie dopiero na końcu, ja to tylko złożyłem do kupy ![]()
Pozdrawiam