6 godzin temu, qlkin napisał(a):
Jak się coś lepiej opanuje to i np. “Sapera” z windy można używać jak antywirus, lol. Konia trzeba wybrać, ale też i ujeździć
Jak normalnie cię szanuję za różne wskazówki, to w tym momencie ja czuję “niesmak”.
Podejście z mentalnością “psa ogrodnika” nie pomoże przyszłemu tłumaczowi modów. Ja nie potrzebuję tych porad, ponieważ osobiście nie prowadzę polonizacji modów, ale podaję “na srebrnej tacy” rozwiązania proste i ułatwiające pracę z modami, natomiast podejście w stylu - “znajdź sobie, poszukaj, zobacz poradniki etc”. to właśnie przejaw takiej mentalności…niby pomagasz, zaczynasz wątek ale nie do końca…słuchaj, _jak się powiedziało A to wypadałoby powiedzieć B…_nie mam nic do ciebie, ale nie pomagasz ze swoimi uwagami w stylu - poszukaj tutoriali. Wiesz jak pomóc - to pomagaj. Ten temat to właśnie danie na srebrnej tacy, to poradnik. Wchodzi tłumacz i ma gotowe rozwiązanie, powtórzę to poradnik…a porada w stylu:
Konia trzeba wybrać, ale też i ujeździć.
na pewno nie należy do merytorycznego wkładu w temat…tak to widzę. Nie chcesz pomagać - w porządku, ale odsyłanie potencjalnego tłumacza do innych for na pewno nie ułatwi mu pracy, a nie po to założyłem ten temat.
Cytując ciebie:
Bez urazy
no właśnie - bez urazy, ale nie pomagasz. Osobiście mogę dodać wtrącenie w stylu: możliwa jest walidacja plików . xml w Excelu, bo widziałem taki wątek, ale taka porada jest…w twoim stylu (baaaardzo pomocna jak widać)…lol