Tytuł oryginalny: Провал
Platforma: Zew Prypeci 1.6.02
Data premiery: 21.11.2023 r.
Autor: B0lt
Śr. długość rozgrywki: ok. 20 minut
OPIS:
Spoiler
Fabuła moda rozgrywa się po wydarzeniach z Cienia Czarnobyla, a dokładniej po operacji „Monolit”. Protagonistą jest członek załogi helikoptera z grupy «Myszołów», która musiała awaryjnie lądować w Prypeci. Nie otrzymując odpowiedzi z centrum, musimy samodzielnie dotrzeć do stacji i dowiedzieć się o wyniku przeprowadzonej operacji.
Od autora:
Spoiler
Na samym wstępie zaznaczę, że to moja pierwsza praca. Nie spodziewajcie się ultra-megabombowych zwrotów akcji czy zadań. Zrobiłem to w dużej mierze dla siebie i aby zrozumieć, jak ogólnie działa modding Stalkera. Fabuła jest krótka, powiedziałbym nawet, że bardzo (na oko 15-20 minut), a z zadaniami pobocznymi kolejne 20. Nie ma także żadnych dodatkowych modów, które poprawiają grafikę lub rozgrywkę. Czysty oryginał. Oczywiście jest kilka błędów, ale nie będę ich naprawiał w najbliższym czasie (lub w ogóle).
PORADY:
Spoiler
Wskazówki dot. możliwych problemów technicznych:
- Dynamiczne oświetlenie działa, choć z teksturami są problemy, więc radzę grać na statycznym.
- Najlepiej wykonywać zadania poboczne zaczynając od południa lokacji do północy(nie ma różnicy, ale nie jestem pewien, to zwykła rada.
- Należy wykonywać częste zapisy gry.
Wskazówki dot. rozgrywki:
- Szczęka dokonuje modyfikacji za pomocą narzędzi do kalibracji dopiero po odnalezieniu swoich przyjaciół (w razie czego jeden z nich przebywa w pobliżu dworca autobusowego przy dźwigu, drugi w przedszkolu.
- Podczas wykonywania misji Przełom lepiej trzymać się blisko grupy Połkana.
- Jeżeli spotkałeś oddziały Powinności i Wolności oraz pomagałeś jednemu z nich, a nikt nie przyznaje wynagrodzenia oraz nie prosi o rozmowę, spróbuj zatrzymać jednego z dowódców oddziału (w przypadku Powinności jest to kapitan Galin, a Wolności Starszy).
- Jeżeli nie wiesz, dokąd się udać w CzEJ, to przypomnij sobie, gdzie w oryginalnym CCz był posterunek z radiostacją.
- Jeżeli nie wiesz, co zrobić na początku fabuły, po prostu podejdź do ocalałego sierżanta.
- Mam nadzieję, że nie zapomnieliście, gdzie w oryginalnym CCz znajdują się schowki w Prypeci.
- Nie trzeba iść do Pałacu Kultury. Nie ma w nim niczego interesującego.
GALERIA:
INSTALACJA:
Spoiler
Zalecana kolejność instalacji:
- Zew Prypeci 1.6.02
- Zawartość pobranego archiwum moda umieszczamy w głównym katalogu gry.
- Dodajemy poprawkę do moda.
LINKI DO POBRANIA: