Portal na Magazyny i wywałka

Po oddaniu notebooka Fanatowi, dał namiar na portal. Polazłem, włażę i:

Expression : no_assert

Function : CALifeStoryRegistry::add

File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\alife_story_registry.cpp

Line : 30

Description : Specified story object is already in the Story registry!

Ki czort?

Jakie zainstalowałeś dodatki..?

Niestety, nie mam dobrych wieści. Błąd spotykany jest w miarę często, ale nie znaleziono na niego jednoznacznego lekarstwa. Możesz spróbować dwóch rzeczy:

1. Przeczekać emisję na innej lokacji
  2. Przeinstalować soljankę - uwaga na dodatki!
    Innych sugestii nie ma, sorry…

Z dodatków - tylko kumulatywny, o ile pamiętam. Tylko to, co polecane na czystą wersję. Zaraz po instalce Soljanki. Od tamtej pory nic nie instalowałem. A, i fixa na tacstońk czy jakoś tak.
trurl3 - nie ma emisji, chyba, że zaczyna się w momencie wejścia w portal.
Ale muszę przechodzić tą drogą? Koniecznie portalem?

Dlaczego chcesz korzystać z portalu na Magazyny ..? wcale nie musisz i drogę na magazyny dostajesz przy okazji zadania na wyłączenie Mózgozwęglacza. W ciągu całej gry nie skorzystałem z tego portalu ani razu. Jeżeli chcesz skorzystać to upewnij się ,że znasz drogę powrotną z MW…
2. Na Magazyny Wojskowe.
1-szy wariant. Odprowadźcie Krugłowa przez Dzicz i przynieście Barmanowi otrzymana fleszkę.
2-gi wariant. Można kupić u Informatora w Barze.
// Trurl3 dobrze pamięta…

Nie wiem, ja tam nie doszedłem . Jeśli możesz, przedtem wczytaj poprzedniego sejwa. Z tą emisją chodzi o to, żebyś wyszedł na inna lokacje i tam doczekał się do emisji - a czasem może to zabrać nieco czasu. Ustaw jak najdłuższe spanie, oczywiście będąc w miejscu gdzie możesz przeczekać emisję. Po emisji wróć i spróbuj jeszcze raz. Znalazłem kogoś, kto zgłaszał ten sam błąd w tej samej sytuacji, ale nikt mu nie udzielił porady. Starsze zapytania o ten sam błąd tez nie otrzymały odpowiedzi, a wręcz była mowa, że nie ma na to znanego lekarstwa. Podejrzenie pada na instalację soljanki albo dodatki.

Dlaczego chcesz korzystać z portalu na Magazyny ..? wcale nie musisz i drogę na magazyny dostajesz przy okazji zadania na wyłączenie Mózgozwęglacza. W ciągu całej gry nie skorzystałem z tego portalu ani razu. Jeżeli chcesz skorzystać to upewnij się ,że znasz drogę powrotną z MW…

Jeśli dobrze pamiętam, przejście z Baru na MW otrzymuje się od Barmana po przyniesieniu fleszki Krugłowa po uratowaniu go i odprowadzeniu do przejścia na Jantar. Przejście jest dwukierunkowe, więc nie ma problemu z powrotem

Jeśli dobrze pamiętam, przejście z Baru na MW otrzymuje się od Barmana po przyniesieniu fleszki Krugłowa po uratowaniu go i odprowadzeniu do przejścia na Jantar. Przejście jest dwukierunkowe, więc nie ma problemu z powrotem

Nie wiem jak daleko w grze jest Oloo na początku gry lepiej nie korzystać z tego portalu , bo jest to droga bez powrotu. Dopiero kwest na Krugłowa otwiera normalne przejście…

A ja tak chyba trochę na opak robię - kwest krugłowa zrobiłem, mam wstęp na Magazyny. tylko zaciekawił mnie ten portal, to se wlazłem
Łażę po Zonie i robię rózne dziwne rzeczy, zapewne w dowolnej kolejności.
Trzeci dzień szukam Pustynnego Orła dla Freemana np O ile pamiętam, było coś n/t w poradniku, jak już działa, to chyba wlezę i zerknę

Orzeł jest tam gdzie była strzelba rodowa …na Dziczy obok miejsca gdzie spadł śmigłowiec Krugłowa jest zasypany tunel …pistolet jest w jednym z kontenerów.

A dzięki Co ciekawe, strzelbę mam zaliczoną
Ale nie mogę odpalić gry, teraz bez względu na save - wywala mi ten sam błąd. Chyba mnie przeinstalowanie czeka.

Wgraj poprzedni zapis … jeden z wielu który jest przed błędem co wszystkie nie działają..?

Niestety, nie mogę żadnego wgrać - teraz wsio mi wywala z tym błedem.

Zachowaj zapisy i postaw grę od nowa …wyczyść porządnie rejestr ..powinno się poprawić

Tak tez zamierzam zrobić. Czysta soljanka, plus spolszczenie. Coś jeszcze jest wymagane, czy tyle starczy?

To w zupełności starczy

No i dupa blada. SoC wywalony, wyczyszczony rejestr, nowa instalka SoC/Soljanki/rc2 i dalej mam ten sam błąd obojętnie jakiego bym nie wrzucał save`a.
A, wrzuciłem jeszcze tego Autosave.
Gra ładuje się do pewnego momentu i dalej jak w pierwszym poście. No szlag mnie trafi..od wczoraj nie mogę sobie z tym poradzić.
Kompa mam zmienić, czy co?

1. Stalker SoC
  2. Upatchuj do 1.04
  3. Zmień zapis w pliku fsgame ltx drugą linijkę aby wyglądała tak:
    $game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\
  4. W katalogu moda gamedata/config/text/ utwórz katalog o nazwie “pol”
  5. Do utworzonego katalogu “pol” skopiuj zawartość katalogu “rus”
    5 Otwórz katalog gamedata\config\localization.ltx. i zmień w drugiej linijce z “rus” na “pol”:
    [string_table]
    language = pol
    font_prefix = ;_cent ;_west
    6.Wrzucasz całość do katalogu gry
    7.Teraz wrzucasz RC 2
    8.Zmień (polecam ręcznie)pliki w game data/ textures/Aaz/ m4a1 mają rozszrzenie .DDS ma być zmienione wszędzie z tackstock na tacstońk.
    Możesz spróbować poratować się tym patchem: exp_patch_08.08.2010_scripts Pl + de_scripts u mnie rozwiązał kilka problemów. malakas pisze żeby po rozwiązaniu problemu pozbyć się go wgrywając de_sripts ale sam już zadecydujesz.
    Jeżeli nie pomoże to będzie lipa…

1 - zrobione.
2 - zrobione
3 - zrobione
Drugie 3 - zrobione
4 - zrobione
5 - zrobione
6 - zrobione
7 - zrobione
8 - wrzucony patch trurla
Nie mogę znaleźć polecanego patcha.
Ale wczytał mi sie jeden save, niestety, stary - jeszcze na 1 poziomie x18.
Lepsze jednak to, niż nic :confused:
Dzięki za podpowiedzi.

Ten patch wysłał mi na skrzynkę niezawodny malakas. Nie znam działającego linka do ściągnięcia… Poproś malakasa przez PW albo box to pewnie Ci prześle.

Przy save`ach - z wyjątkiem tego jednego - mam napis “no data”. Coś je zepsuło, kurna. I jak kliknę potem na inny, to poprzedni znika z listy.
Dziwne.