Poszukiwania map z Fotografa i Upadłej Gwiazdy

Bardzo potrzebuję pliki mapy z tych dwóch modów. Chodzi o mapy w pełnej rozdzielczości, takie jak w PDA. Mam taką mapę z Anomaly i ma ona ok. 70Mb.

Mapy potrzebne mi są do gry RPG którą prowadzę, a niestety nie umiem tego wygrzebać z moda. Z góry dziękuję za pomoc.

@Liar musisz zajrzeć do folderów typu gamedata\textures\map w modzie i zobaczyć czy tam są.

A jeśli pliki w modzie będą w formacie .db to potrzebny będzie unpacker, którym je rozpakujesz żeby wyciągnąć obrazki w ludzkim formacie.

@Liar

Znalazłem tekstury map głównego obszaru oraz poszczególnych lokacji.

F.O.T.O.G.R.A.F.mapy.7z (5,7 MB)

Upadla gwiazda HN mapy.7z (23,6 MB)

2 polubienia

Dziękuję bardzo, to załatwia sprawę - mam teraz zapas mapek i mogę mocno rozszerzyć dostępny dla graczy obszar. Sam bym tego nie wyciągnął.

Wyciągniesz jak będziesz wiedział w jakich lokalizacjach szukać.

\gamedata\textures\ui

\gamedata\textures\map

Tak z ciekawości w czym te obrazy z końcówką dds otwieracie aby przeglądać.

Winda mi pokazuje miniaturki ale jak kliknę to się pyta czym otworzyć(byłem pewny że odpali w tej windowsowskiej przeglądarce obrazów) a tu dupa.

Wiem mogę zainstalować irfanview, albo podobne ustrojstwo ale dziwne że winda mi tego defaultowo u siebie nie pokazuje, też jakoś fotek tonami nie przeglądam więc jestem wstrząśnięty ale nie zmieszany.

@MOS Nie każdy program radzi sobie z taką grafiką rastrową. Można otworzyć np. XnView MP, DDS Viewer, Gimp itp.

Edit:

@Liar Jeśli szukasz map do jakiegoś projektu to znalazłem na forum jedną z największych map stalkera z moda Żywa Zona do pobrania w jakości 12K

2 polubienia

Duży kawał mapy, dzięki. Użyję zamiast starszych map, bo ta wygląda bardziej naturalnie. Podsumowując - na potrzeby RPG mapy z Upadłej Gwiazdy + Prypeć z Żywej Zony to chyba najlepszy zestaw.

Ponieważ moje umiejętności obsługi komputera pozostawiają sporo do życzenia, to fakt że wyciągnęliście dla mnie mapy był bardzo dużą pomocą.

@MOS Co do otwierania plików - ja używam darmowej konwersji, wpisuję w google np. “dds to jpg” i z głowy.

PS.: Jeżeli ktoś potrzebuje, to mogę udostępnić materiały napisane do Genesys (wiadomość prywatna).