Powrót Legendy 0.9.2 - dyskusja ogólna

On 17/03/2018 at 3:09 PM, Anton Gorodecki said:

Niestety grając Samotnikiem nie udało mi się zdobyć wszystkich osiągnięć. Zabrakło mi osiągnięć “Neo” (pomimo tego, że samej zdolności się nauczyłem - pozwala ona przy pomocy klawisza “J” spowalniać czas) i “Legenda Zony” (za odblokowanie wszystkich dostępnych osiągnięć).

U mnie sprawa wyglądała tak, że pomimo osiągnięcia 25 poziomu i aktywacji perka “?” spowolnienie czasu nie działało. Powróciłem do ostatniego save’a, pograłem jeszcze trochę, spróbowałem ponownie - zaskoczyło. Ale osiągnięcia “Neo” również nie zdobyłem.

Ogólnie system perków i nawyków został nieco zmieniony w porównaniu do LR 0.8 - teraz na każdym poziomie można użyć więcej niż 1 perk, jednak aby je aktywować, oprócz osiągnięcia odpowiedniego poziomu trzeba mieć dla każdego dodatkowo 1000 pkt. A to z kolei powoduje, że niemożliwa jest aktywacja wszystkich perków przy jednoczesnym pełnym podwyższeniu wszystkich nawyków - zabraknie punktów (maksymalnie można ich zdobyć 28000).

On 17/03/2018 at 3:09 PM, Anton Gorodecki said:

Warto zainwestować w zdolność “WSZYSTKOWIDZĄCY” (na mapie naszego PDA pokazywane są wszystkie jednostki)

W związku z opisanymi wyżej ograniczeniami perków można pójść “na skróty” i zaoszczędzić punkty wykorzystując dodatek dla CoC opisany [CoC] Displaying units like in Clear Sky v.2 Oddziały będą wyświetlane na mapie od początku gry.

1 polubienie