4 minuty temu, Szelcu napisał:
To ten hangar, który od środka jest cały porośnięty chwastami?
Zgadza się. Za kratą w prawo - szukaj białej skrzyneczki.
4 minuty temu, Szelcu napisał:
To ten hangar, który od środka jest cały porośnięty chwastami?
8 minut temu, Anton Gorodecki napisał:
Rzeczywiście, teczka znajdowała się w owym hangarze. Cel zabezpieczony, czerwoni wybici. Dziękuje ci dobrodzieju
(dałbym repkę, ale że jestem amebą to nie wiem jak)
@Szelcu - Musisz poczekać, aż z Turysty zamienisz się w Stalkera.
On 17/03/2018 at 3:09 PM, Anton Gorodecki said:
Niestety grając Samotnikiem nie udało mi się zdobyć wszystkich osiągnięć. Zabrakło mi osiągnięć “Neo” (pomimo tego, że samej zdolności się nauczyłem - pozwala ona przy pomocy klawisza “J” spowalniać czas) i “Legenda Zony” (za odblokowanie wszystkich dostępnych osiągnięć).
U mnie sprawa wyglądała tak, że pomimo osiągnięcia 25 poziomu i aktywacji perka “?” spowolnienie czasu nie działało. Powróciłem do ostatniego save’a, pograłem jeszcze trochę, spróbowałem ponownie - zaskoczyło. Ale osiągnięcia “Neo” również nie zdobyłem.
Ogólnie system perków i nawyków został nieco zmieniony w porównaniu do LR 0.8 - teraz na każdym poziomie można użyć więcej niż 1 perk, jednak aby je aktywować, oprócz osiągnięcia odpowiedniego poziomu trzeba mieć dla każdego dodatkowo 1000 pkt. A to z kolei powoduje, że niemożliwa jest aktywacja wszystkich perków przy jednoczesnym pełnym podwyższeniu wszystkich nawyków - zabraknie punktów (maksymalnie można ich zdobyć 28000).
On 17/03/2018 at 3:09 PM, Anton Gorodecki said:
Warto zainwestować w zdolność “WSZYSTKOWIDZĄCY” (na mapie naszego PDA pokazywane są wszystkie jednostki)
W związku z opisanymi wyżej ograniczeniami perków można pójść “na skróty” i zaoszczędzić punkty wykorzystując dodatek dla CoC opisany [CoC] Displaying units like in Clear Sky v.2 Oddziały będą wyświetlane na mapie od początku gry.
Do “zdobycia” jest 30 poziomów doświadczenia (limit ustawiony przez twórców gry). Za każdy poziom dostajemy jeden punkt rozwoju. Każda z umiejętności ma 5 poziomów biegłości czyli zużyjemy na nie 5x5=25 pkt rozwoju. Zdolności jest 14, ale zostaje nam 5 pkt rozwoju. Dodatkowo pierwszej zdolności możemy nauczyć się dopiero na 5 poziomie doświadczenia, następnych odpowiednio na 10, 20 i 25.
System jest dobrze wymyślony, z początku poziomy doświadczenia bardzo szybko wchodzą. Później już trzeba albo wykonywać zadania, zabijać groźne mutanty lub strącać helikoptery (za strącanie helikopterów otrzymujemy najwięcej doświadczenia).
1 godzinę temu, A6AKAH napisał:
W związku z opisanymi wyżej ograniczeniami perków można pójść “na skróty”
Można i jeśli ktoś chce tak robić nie widzę problemu (wszakże każdy gra jak chce), ale moim zdaniem “ambitniej” jest samemu gromadzić pkt doświadczenia i nauczyć się tej czy innej umiejętności, prawda?
Oczywiście, zgadzam się z tym, co napisał @Anton_Gorodecki - gdy jest zbyt łatwo tracimy motywację do wykonywania zadań, przez co gra staje się nudna. Powiedzmy, że moja informacja była skierowana do tych “mniej ambitnych”
.
System jest rzeczywiście dobrze wymyślony - pozwala dostosować rozgrywkę “pod siebie”, a posiadanie wszystkich zdolności/umiejętności nie jest potrzebne do normalnej gry.
Warto jeszcze dodać, że jedna ze zdolności (“perków”) została przez autorów moda zablokowana i pozostaje niedostępna przez całą grę:
Witam skąd mogę pobrać wersję 0.9.1 chyba że z #1 jest zaktualizowany i na moddb pojawiła się angielska wersja tego moda
Godzinę temu, anatol napisał:
o kurcze nie mam pojęcia gdzie tam jest jakiś link do pobrania albo gdzie kliknąć
Znalazłem dosyć ciekawego buga, który właściwie podchodzi pod oszustwo i znacznie ułatwia grę, ale jak ktoś jest leniwy to niech se korzysta
Wchodzicie na własną odpowiedzialnośc
Mianowicie sprzedane wcześniej PDA możemy odkupić od potencjalnego nabywcy w cenie 1RU za sztukę, w celu ponownego sprzedania zapisanych na nich informacji. Dzięki tej sztuczce otrzymujemy nie tylko łatwy szmal, ale również doświadczenie. Enjoy wy szubrawcy i leniwce ![]()
@suchyyy1 - link do LR 0.9.1 (torrent) w pierwszym poście.
Aktualny fix #5 (zawiera wszystkie wcześniejsze poprawki):
https://drive.google.com/file/d/1e-RPvNtKwZrti0MrhFRoIBqdsP9uYPIT/view
@Szelcu Za takie coś powinieneś minusa załapać
Ale dam ci szansę, wsadz swój sposób w spoiler żeby więcej niewinnych dusz nie skazić ![]()
1 minutę temu, MaklerR napisał:
@Szelcu Za takie coś powinieneś minusa załapać
Ale dam ci szansę, wsadz swój sposób w spoiler żeby więcej niewinnych dusz nie skazić
Ja to tak tylko w celach dydaktycznych udostępniam ![]()
2 godziny temu, suchyyy1 napisał:
o kurcze nie mam pojęcia gdzie tam jest jakiś link do pobrania albo gdzie kliknąć
Linki dodane do 1 posta.
Potrzebna natychmiastowa pomoc. Gram najemnikami i po rozmowie z Kretem otrzymuje 4 zadanie od przywódcy, w którym nie do końca jestem pewien o co chodzi. Ściągnąłem angielską wersje moda (tym razem z moddb bo pojawiła się dwa dni temu), ale niektóre opisy questów są zbugowane, a mój rosyjski nie jest na tyle zaawansowany żeby rozszyfrować dialog z przywódcą. Mógłby ktoś powiedzieć co ja tak właściwie mam zrobić? (Chyba chodzi o coś związanego z laboratoriami i agropromem albo jantarem)
Masz farta, bracie😬 Akurat ogrywam Najemników. Poniżej zrzuty ekranu z rozmowy i zadanie:
Chyba nie muszę podpowiadać gdzie w podziemiach INB “Kompleks medyczny” (ochrzciłem tak lokację Medpribor - dawny Agroprom) znajdziesz najbardziej znany w całej serii gier S.T.A.L.K.E.R. otwór wentylacyjny?
2 godziny temu, Anton Gorodecki napisał:
Masz farta, bracie😬 Akurat ogrywam Najemników. Poniżej zrzuty ekranu z rozmowy i zadanie:
Chyba nie muszę podpowiadać gdzie w podziemiach INB “Kompleks medyczny” (ochrzciłem tak lokację Medpribor - dawny Agroprom) znajdziesz najbardziej znany w całej serii gier S.T.A.L.K.E.R. otwór wentylacyjny?
Dzięki wielkie, stawiam ci kozaka w barze!
Patch aktualizujący mod do wersji 0.9.2
Można instalować na “czystą” 0.9.1 lub z dowolnym fixem. Zapisy gry z poprawki #5 będą działać, pomimo to twórcy moda zalecają nową grę.
Patch naprawia ostatnie krytyczne błędy i wnosi kilka zmian. Wśród nich:
Link do pobrania: https://drive.google.com/file/d/1YWQ381HhlDCiJtz75aFje6tVIxu9jJJ_/view
Źródło + pełna lista zmian: https://vk.com/legendreturns?w=wall-140958051_15081
Ponadto twórcy moda zapowiadają udostępnienie patcha na Yandexie, jak również nowy repack 0.9.2.