Powrót Legendy 0.9.2 - dyskusja ogólna

dobra może coś z niego jeszcze będzie, jakoś go uruchomiłem i o dziwo działa sejw z poprzedniego, ale już prawie zęby zjadłem, tak to u mnie wygląda na tej grafice, już nic nie zmieniałem bo i tak nie da rady tego u mnie zrobić, nie wiem co się gryzie, już niech będzie tak, tragedii nie ma

A co ty chcesz od tej grafiki? Typowa dla takich modów. A skoro grasz na starym zapisie, to pomimo nowej gry, zapis pamięta starą. Chyba dopiero po zmianie lokacji zacznie stosować nowy wygląd grafiki lokacji. Mimo tego spróbuj odejść sporo od wioski, zrobić twardy zapis i wyjść na pulpit. Możliwe, że po uruchomieniu gry będziesz już miał wg. nowych ustawień.

No i nie pytaj o takie szczególiki. Czas robi swoje i musiałbym mieć nie wiem jaki łeb, żeby z wszystkich modów takie coś pamiętać.

1 polubienie

4 godziny temu, kondotier napisał:

spróbuj odejść sporo od wioski,

Byłem na wysypie w związku z zadaniem dla Sidora na te papiery tego wojaka, teraz posłał mnie na bagna do doktora, nie wiem gdzie on jest bo nie ma znacznika, pewnie trochę się go naszukam, jak na razie wszystko jest Si, są delikatne lagi ale to już przełknę

4 godziny temu, kondotier napisał:

No i nie pytaj o takie szczególiki. Czas robi swoje i musiałbym mieć nie wiem jaki łeb, żeby z wszystkich modów takie coś pamiętać.

Wiem i rozumiem, mi już się nie raz i nie dwa mody plączą, nawet teraz jak szedłem do hangaru na wysyp to miałem wrażenie że już tam byłem ale uświadomiłem sobie że byłem ale w…Road to the north bo też go po mału ogrywam, jest o wiele trudniejszy więc ciężko mi to idzie

No i już pochwaliłem, właczam grę i robaki w menu, k***@ o co tu chodzi? no przecież szlag człowieka może trafić 😡do tego zmieniona grafika jak na foto a mod otwiera się w oknie zamiast na pełnym ekranie

Ale tło menu masz prawidłowe. Przeczytaj co pisze na tym pasku nad plecakiem. Masz spolszczenie i info o nim. Widocznie poprzednie miałeś nie takie. I robali nie widzę.

Jak Ci się otworzy w oknie, to Alt + Tab zrzuć na pasek i myszą przywróć pełny ekran. Tu może zadziałał stary zapis.

A Bagienny Doktor to Johny Walker . Chodzi od Bazy CzN do tunelu do Tuzli zachodnim brzegiem lokacji. I w Bazie, i przy moście robi sobie kilkugodzinny odpoczynek. Możesz go szukać po drodze, albo czekać w jednym z miejsc odpoczynku.

15 godzin temu, kondotier napisał:

Ale tło menu masz prawidłowe.

Teraz włączyłem na próbę, oczywiście robaki, musiałem od nowa wgrywać spolszczenie, gdy wgram spolszczenie jest ok, i tak prawie za każdym razem

15 godzin temu, kondotier napisał:

Przeczytaj co pisze na tym pasku nad plecakiem

Nad plecakiem? co z tego że tam pisze po polsku jak mam robale w menu? nie mogłem mieć innego spolszczenia bo przecież pobrałem spolszczenie do tego moda a nie innego

Doktora już znalazłem, wleźliśmy na siebie przy bazie CN, teraz jestem w tym instytucie medycznym na agro, poleciałem przez bagna na agro, było najbliżej, no i nie wiem czy dobrze zrobiłem bo z tym ekwipunkiem jaki mam teraz (na foto) to to jest mission imposible, snorki na dole a poltergaisty i kontroler na górze, o ile ze snorkami dałem sobie radę to na górze 4 poltery robią takie zamieszanie że nawet od uderzenia skrzynią ginę, do tego konroler, są strasznie mocni, na kontrolera nie działa nawet granat z grozy to samo poltery

Sprawdź co masz w pliku localization.ltx. A przede wszystkim, czy w spolszczeniu taki jest. Jak jest, to czy ten już w modzie spolszczonym jest identyczny. Bo te robale wskazują, że komputer nie ma informacji o wgranym spolszczeniu. Jest tp trochę dziwne, skoro poprzednio takich numerów nie miałeś.

Ale przy takich problemach jakie miałeś, to po postawieniu moda na nowo, najlepiej zacząć też nową grę. A przynajmniej zrób to na próbę. Te zapisy co masz, przenieś poza moda i wystartuj z modem od zera. To Ci pomoże wyjaśnić, czy błędy są w wyniku starych zapisów, czy coś przy instalacji poszło nie tak.

1 polubienie

23 godziny temu, kondotier napisał:

Sprawdź co masz w pliku localization.ltx.

w ogóle go nie mam, w spolszczeniu też go nie ma

Teraz znalazłem przypadkiem na YT filmik, i temu typowi działa szybka podróż, akcja od 9:30

https://www.youtube.com/watch?v=RLJAijHo3cY

Jeśli załączony zrzut ma dokumentować brak localization.ltx, to na pewno na nim go nie znajdziesz, bo jest on dopiero w katalogu configs.

A ponieważ mod nie wymaga podstawki, więc jest nieprawdopodobne, aby tak doświadczony tłumacz jakim jest nie dodał go do spolszczenia.

Pisałeś, że przy powtórnej instalacji, mod sam zaczął Ci się instalować na starej ścieżce dostępu. Wygląda mi na to, że tam pozostał Ci ten którego starałeś się odinstalować. I stąd teraz te problemy. Odinstaluj moda, zrób czyszczenie rejestrów i dopiero instaluj na nowo. Jeśli sam tego nie znalazłeś, to w opisie instalacji moda masz spojler, w którym po polsku masz opisane gdzie klikać, aby uzyskać to co się chce i gdzie się chce. Jeśli to zrobisz prawidłowo i prawidłowo nałożysz spolszczenie ( też ta czynność jest szczegółowo wyjaśniona ) to problemów być nie powinno.

2 polubienia

a no to było mówić gdzie on jest, myślałem że w folderze z modem, a w config jest, na górze ze spolszczenia na dole z już zainstalowanego moda

może i jest jak piszesz, spróbuję, a mogę używać starych sejwów? chyba nie ?

Chłopie, na litość boską ! Wiedzieć gdzie ten plik jest, to podstawowa wiedza przy stawianiu modów. Jeśli go masz w modzie ze spolszczeniem, to nie ma prawa być robali. Ze starych zapisów owszem, można korzystać, ale jeśli nie zawierają w sobie błędów z poprzedniej gry. U Ciebie widocznie są. Zacznij nową grę od zera i zobacz czy będzie poprawna. Zrób zapis i wyjdź do pulpitu. Teraz do katalogu z zapisami dodaj interesujący Cię zapis z poprzedniej gry i uruchom z niego moda. Dostaniesz odpowiedź, gdzie tkwią problemy.

Ale takie kombinowanie, może trwać dłużej, niż przejście na nowo fragmentu gry. Tym bardziej, że już wiesz gdzie co jest.

1 polubienie

22 godziny temu, kondotier napisał:

Chłopie, na litość boską ! Wiedzieć gdzie ten plik jest, to podstawowa wiedza przy stawianiu modów

No dobra zapomniałem, biję się w piersi 😉 Dziś uruchomiłem i jest ok

1 polubienie

Takie okienko pojawia mi się jak próbuję włączyć grę. Wczoraj działało wszystko dobrze, dzisiaj próbuję włączyć i error. Co zrobić?

@Wania_Kindżał usuń ten wredny user.ltx i smerfuj dalej w Zonę🙂

1 polubienie

Dzięki! Właśnie Gaussa zdobyłem. :grin:

Kolejny błąd. Kiedy jestem na Jantarze, gra wyrzuca się do pulpitu a ostatni save nie działa. Po próbie wczytania jest normalnie pasek idzie do końca, ale zamiast napisu ,wciśnij dowolny klawisz’’ itd… jest Fatal Error. Dodaję log.

xray_user.log

Ma ktoś linka do spawnera ? Wciskam ESC i S i nie działa.

Edit

Już nie ważne ogarnąłem to czytając jeden wątek na forum.

Cześć! Ma ktoś spolsczenie i mógłby je podesłać? Niestety nie mogę pobrać z MEGA. Z góry dzięki :slightly_smiling_face:

@StalkerZrusi hmmm🤔 mi pobrało bez problemu, trzymaj.

276.zip

Witam. Czy mogę prosić o pomoc w sprawie pobrania spolszczenia? Po kliknięciu odnośnika strona wyświetla taki oto komunikat: “Ograniczenie dostępnego transferu” I dalej pisze coś w rodzaju, że moje pobieranie w kolejce przekracza limit dostępnego transferu dla mojego adresu IP i wyskakuje propozycja wykupienia transferu. A jak kliknę w końcu “kontynuuj pobieranie” po pominięciu tego wszystkiego, to pokazuje że się ściąga jakiś “New Folder.zip” i dalej nic się nie dzieje - na początku przez kilkadziesiąt sekund widnieje jakby prędkość transferu, a potem wszystko jakby zamiera i nie wiadomo czy coś się pobiera, pobrało… To “pobieranie” trwa już może z 15 minut i nie wiadomo dalej o co chodzi.

P.S. Jednak się pobiera, tylko baaaardzo wolno. Przez około pół godziny pobrało się 10% i na początku nie pokazywało czy cokolwiek się dzieje.

P.S. ale ze mnie cymbał. Czekam już chyba z godzinę na to cholerne spolszczenie a dopiero teraz zauważyłem, że była już o tym dyskusja i to tuż przed moim postem. A wszystko przez to, że szukałem w wyszukiwarce słowa “spolszczenie” i nie było żadnego rezultatu :grinning_face:

@chszarz u mnie na telefonie pobrało w moment, wrzucam dla pewności, choć pewnie już masz.

276.zip

1 polubienie