Dzięki, mam już. Z Twojego linka (którego nie zauważyłem) pobrało się w kilka sekund. Słabo te serwery w tej Prypeci działają… ![]()
Pamięta ktoś jak się dostać do zbrojowni wojskowych?
Gdzie właściwie jest ta zbrojownia, mówię o tej bazie w lokacji kompleks medyczny, muszę mieć tą kartę kodową z opisu czy wystarczy umiejętność grabieży na 5 poziomie.Handlarza frakcji nigdzie nie widzę a wiem że trzeba go zabić, może leży na stosie trupów.Chyba że ta baza nie ma zbrojowni i jest jakaś inna:P
Co do moda to jeśli chodzi o freeplay to chyba mój ulubiony, postęp bywa wolny ale jest satysfakcjonujący, chodzenia jest sporo szkoda że nie ma kilku przewodników ale jakoś się przyzwyczaiłem, system rozwoju postaci bardzo ciekawy dziwie się że więcej modów tego nie implementuje.
Sorki za drugi post można ewentualnie tamten skasować albo złączyć.Pomoże ktoś ruszyć pewne zadania bo nie wiem za bardzo co zrobić, jestem w czystym niebie.
-Striełoka znalazłem ale nie mam z nim żadnego dialogu tyle cześć i nara.
-Z Sidorowiczem mam tylko zadanie żeby zostać jego cynglem i rozwalić jakiegoś stalkera ale raz je chyba wziąłem a potem odmówiłem i teraz wywala mnie do pulpitu jak próbuje jeszcze raz je odebrać, da się coś z tym zrobić?
-spełniacz życzeń zadaje mi ogromne obrażenia jak podejdę, co prawda mam teraz egzoszkielet ale nie wiem czy to pomoże może trzeba inaczej do tego podejść.
Wiem że dla Barmana też jakieś szukanie dokumentów powinno być ale mi daje tylko powtarzalne zadania.Byłem chyba tylko w x-16.
Raz przeinstalowałem moda bo miałem jakiś błąd przy uruchamianiu ale przekopiowałem zapisy, może to coś skopało.
Cześć,
Czy pamięta ktoś może jak naprawić problem z brakiem czytania kursora po instalacji?
Może przełożyć myszkę w inne usb?
Jak nie to poszukamy ale problem tylko w tym modzie czy ogólnie w stalkerach?
Pisali ludzie o zwinięciu gry na pasek i znowu alt+tab na cały ekran. Zmiany rozdzielczości.
Podejrzewałem, że to problem moda. Lost Alpha DC i Anomaly nie miały takiego problemu. Jednak po Twojej odpowiedzi okazuje się, że CoP vanilla ma ten sam problem. Kursor stoi w miejscu, ale jak ruszam myszką, to kursor systemowy potrafi wyjechać poza grę (mam dwa ekrany). Alt+tabowanie, zmiana portu itd. nie pomaga. Wpisane komendy input_exclusive_mode 0 w vanilla CoP uruchamia kursor, ale nadal potrafi on wyjechać poza grę na pulpit drugiego ekranu.
To może wina dwóch ekranów?
Chce ci się czytać Klik
Zapomniałem dodać - przy odłączeniu drugiego ekranu problem się rozwiązuje. Mógłbym co prawda odłączyć wszystkie ekrany, i co każde odpalenie gry wpisywać komendę do konsoli, ale sztuka dla sztuki. Poza tym chciałbym mieć grę działającą dobrze zamiast grzebać przy kablach, albo ściągać specjalny soft jak DMT tylko po to by kursor nie wyleciał poza ekran gry. Z hasła w Google, które podesłałeś kilka wyników odnosi się właśnie do użycia DMT(albo podobnych), reszta to problemy dot. Stalker2
Czyli tak jak myślałem wina dwóch ekranów ![]()
Chodziło mi o wyjeżdżanie kursora na drugi ekran po wpisaniu komendy. Gdy jest jeden ekran i tak stoi w miejscu.
EDIT - dokładniej, by nie było znów niedomówień. Niedokładnie się wyraziłem. Nieważne czy jest jeden ekran czy dwa - kursor stoi w miejscu. Problem się rozwiązuje przy użyciu kombo wpisanie komendy + odłączenie wszystkich dodatkowych ekranów. Więc raczej słabo. Bez wpisania komendy po prostu kursor w grze stoi, ale jak ruszam myszą może i tak wyskoczyć na drugi ekran. O to mi chodziło.