Postanowiłem troszkę pomajstrować i zrobiłem taki mały paczyk, a w nim: mocna latarka, niski przysiad jak w DEJAVU, szybki bieg, mniejsze krwawienie i szybsze gojenie ran. Troszkę udźwig ruszyłem…
Powoli kończę aktualizować polonizację wersji 0.9. Kilka zrzutów ekranu na zachętę🙂 U Kurkuła (frakcja Grzech) można wymieniać serca stalkerów na ekwipunek😈?smile_00106? a dzięki skórze z twarzy zmieniamy przynależność frakcyjną na neutralną.
Powoli kończę aktualizować polonizację wersji 0.9. Kilka zrzutów ekranu na zachętę🙂 U Kurkuła (frakcja Grzech) można wymieniać serca stalkerów na ekwipunek😈?smile_00106? a dzięki skórze z twarzy zmieniamy przynależność frakcyjną na neutralną.
Pokaż ukrytą zawartość
Brzmi świetnie! Ale rozumiem, że na spolszczenie 0.8 na dzisiaj raczej nie mogę liczyć?
@cichy unikalny i ciekawy dodatek, ja natomiast w nowym Hybrid’zie usunę znacznik przejść i położenia GG, od tak dla unikalności, w zamiast tego dam więcej fast travel, trzeba będzie tylko wiedzieć gdzie kliknąć
@cichy, to jest to samo miejsce, tylko ja stałem trochę dalej od ściany - zwróć uwagę na linię odłupanego tynku.
I jeszcze
13 hours ago, cichy said:
Dzięki skórze z twarzy stalkera możemy wykonać wszelkie możliwe fikołki z zadaniami jakie nam przyjdą do głowy. Właśnie tak gram…
Nie wiem jak w tej wersji, ale w LR 0.8 grając jako Stalker znalazłem to w schowku i z ciekawości założyłem. Po zdjęciu Stalkerzy na mapie wyświetlali się na czerwono…
Nie wiem jak w tej wersji, ale w LR 0.8 grając jako Stalker znalazłem to w schowku i z ciekawości założyłem. Po zdjęciu Stalkerzy na mapie wyświetlali się na czerwono…
Sprawdzę później jak skóra z twarzy działa na przedstawiciela frakcji Samotnicy (oczywiście mówię o wersji 0.9), na razie pograłem trochę "grzesznikiem" i sam skrypt działa dobrze - zamiana neutrał/“grzesznik” funkcjonuje bez zarzutu.
Gram jako Ślimak, i część frakcji jest wroga. Po założeniu maski wszyscy są “cacy”. Dzięki temu mogę robić zadania dla wielu ugrupowań. Frajda jest niesamowita, bo Grzech dał mi zadanie likwidacji wszystkich liderów frakcji - podobnie jak w wersji 0.8 z dodatkiem Sin. Tutaj też skrypty pozwalają na dowolność rozgrywki.
Im dłużej gram tym bardziej ten mod mnie zaskakuje - wspaniała fabuła połączona z genialnym wyglądem. Jest powiedzenie, że “kiedy Bóg rozdawał talenty, jedna kolejka była do urody inna do rozumu” - tu dzięki modderom ta maksyma jest fałszem…
Notabene u mnie również “utworzenie” (żeby już nie małpować tego nieszczęsnego spałnowania) oka stalkera powoduje wylot.
Co do twarzy stalkera - na razie jako Samotnik jej nie znalazłem (zespałnować jej nie można). I w sumie byłoby lepiej gdyby ani jej, ani też rytualnego ostrza “Warg” (pozwala na patroszenie stalkerów) również nie można było znaleźć. Poszukamy, zobaczymy😬
A do tej jamy to w jakimś modzie nie przenosił teleport, który znajdował się niedaleko od niej w takim polu anomalii grawitacyjnych. Nie pamiętam czy on tam jest standardowo na lokacji Czerwony Las. Chyba nawet na tablicach informacyjnych na tej mapie jest tak jakby odrecznie zaznaczone położenie teleportu. Tylko nie wiem czy to do Leśnika czy do tych jaskiń. Chyba, że coś mi się już mięsza
Na jednej z francuskich stron o tematyce stalkerskiej znalazłem ciekawą paczkę z różnorakimi wersjami językowymi. Odpaliłem wersje angielską, tłumaczenie jest dosyć ułomne, no ale od biedy ujdzie
Jak ktoś chce sobie wypróbować to łapcie [LINK]
Teleport na czołgu był do Leśnika, ale (jak wspomniałem) i tak sprawdziłem - wiadomo, mod to nie podstawka. Te jaskinie w Czystym Niebie były tak samo niedostępne, wyłaziły z nich snorki. Stąd moje podejrzenie, że może to być bug, ale z drugiej strony byłoby to grube niedopatrzenie ze strony twórców moda. Więc jeszcze popróbuję, jak odetchnę…
A jak Ci się mięsza, to odstaw mody i odpal sobie niespatchowane CN - ubaw po pachy, ale za uszczerbek na Twoim zdrowiu nie odpowiadam.
2 hours ago, Anton Gorodecki said:
Co do twarzy stalkera - na razie jako Samotnik jej nie znalazłem (zespałnować jej nie można). I w sumie byłoby lepiej gdyby ani jej, ani też rytualnego ostrza “Warg” (pozwala na patroszenie stalkerów) również nie można było znaleźć.
Zgadzam się całkowicie. Uważam, że tak byłoby najlogiczniej, i dlatego o tym napisałem - żeby ktoś nie miał “niespodzianki”.
No, a z tym P90 to faktycznie polecieli… Chociaż z drugiej strony - czemu nie? W Czystym Niebie był kwestowy AK na amunicję do PKMa (7,62x54).
Ale ja nie mówię o teleportach na czołgu. Tylko dalej na pół-zach w tej części mapy. Za często w Czerwonym Lesie nie gram ale chyba w Złotym Kufrze 2 poszedłem na północ od czołgu i chyba tam była strefa z anomaliami grawitacyjnymi i teraz nie wiem czy koło nich czy w środku był teleport, który mnie wrzucił do tych jaskiń i zebrałem tam schowek. Teraz nie jestem pewien czy tak to działa zawsze na tej mapie. Czy to było zrobione tylko w konkretnym modzie. Dużo ich już pyknąłem to mi się mogą mylić. Tak tylko wspominam jak to mi gdzieś zadziałało, za bardzo pomocne to nie jest
Mnie się udało wejść do szóstego schowka “KOLEKCJONERA” na przeciw czołgu w Czerwonym Lesie - stanąłem na przeciw “jamy” (patrz ostatni screen) i z rozbiegu. Inaczej zsuwałem się po zboczu. **W tunelu na Magazynach to też była perwersja..**
Spoiler
Żadnych teleportów więcej tam nie ma - w OP-2 były w tzw. linii na WYSPY.
Ja to chyba jakiś inwalida jestem - próbowałem sposobu, który podał @cichy - bez rezultatu. Zatrzymywało mnie u podnóża skarpy, skoczyć też nie dało rady. Ale “co się będę kopał z koniem.” Rozwiązałem problem w myśl zasady: jak mod ze mną po chamsku, to ja z nim też.
Spoiler
Niemniej dziękuję wszystkim za odzew i pomoc. Sypnąłbym plusami, ale na to chyba jeszcze jestem “za młody”, bo nie znalazłem u siebie takiej opcji…
Rozpocząłem grę od nowa jako Grzech, poszedłem do rzeczonej jaskini bez zlecenia - wskoczyłem tam dokładnie jak wcześniej opisywałem. Nie podnosiłem skoku, ani niczego nie mieszałem w plikach - mod postawiłem jako czysty, bez jakichkolwiek poprawek w plikach. Plecak tam jest, ale możliwości zajrzenia do niego bez posiadanej serii zadań nie jest możliwe co widać na screenie.
@A6AKAH - **ale Twój sposób rozumowania mi bardzo odpowiada - grunt to pomysł i nie wyważać otwartych drzwi…**
Granatniki podlufowe walą jak moździerze - dość celnie i nieprzyzwoicie daleko. Bez problemu można nimi kasować nisko lecące śmigłowce.
@cichy, u mnie sprawa tego nieszczęsnego schowka wygląda następująco: LR postawiłem z wszystkimi fixami. Dodałem też Twój patch - tyle, że on zawiera folder “config”, zamiast “configs”. Zauważyłem to dopiero dzisiaj, przeniosłem pliki we właściwe miejsce. Teraz to i ja mogę, nawet bez rozbiegu . Bez patcha - nie ma mowy…