Powrót Legendy 0.9.2 - dyskusja ogólna

Na dzisiaj autorzy modyfikacji planują upublicznienie nowego torrenta z poprawioną wersją LR 0.9 (zapewne będzie to repack). Z jednej strony się cieszę, z drugiej będę musiał od początku porównywać pliki tekstowe🏜️. Jak to zawsze mówię: oczy się boją, ale ręce zrobią🙂 Wszelkie poprawki proponuję instalować dopiero po pojawieniu się ich na stronie macierzystej moda.

4 polubienia

Właśnie napisali że mają jeszcze trochę roboty i dzisiaj jeszcze nie wypuszczą.

1 polubienie

Nowy, swieżutki torrent DO VER, 0.9.1**- poprawione te kuriozalne schowki na Magazynach Wojskowych I w Czerwonym Lesie. Pozostałe zmiany:**

Spoiler

Обновление 0.9 до версии 0.9.1! Доступен репак-торрент. Техподдержка по неактуальной версии 0.9 более осуществляться не будет.

Новая игра ОБЯЗАТЕЛЬНА.

Арсенал :

• Исправлено прицеливание у оружия.
  • Исправлен вылет, связанный с РГ-6.
  • Добавлены обнаруженные недостающие описания.
  • Правки баланса.

Спавн :

• Передвинуты тайники Хабарщика в Рыжем лесу и Тихих холмах в более доступные места.
  • Рядом с местом спавна Заколдованного комбеза добавлены хим.аномалии.
  • Немного изменен схрон Долга по сюжетке.

Квесты :

• Доработана и расширена цепочка с призраком сталкера под ж/д.
  • Исправлен спавн пятой части документации в Х-16 по квесту Ведрова.
  • Исправление вылета с Лукашем по сюжету Долга.
  • После сдачи квеста на добычу инфы от Крота по сюжету мерков, сталкеры и долговцы должны стать врагами.

Баланс, экономика :

• Немного меньше усталости ГГ при перегрузе.
  • НПС теперь получают больше урона от разрыва.
  • Апнуты подсумки 1 и 2.5 кг до 2 и 4 кг соответственно.
  • Прописаны в торговлю РПК-74, АК-74.

Прочее :

• Множество исправлений в текстах диалогов, в частности по сюжеткам Долга и Наемников.
  • Исправление вылетов при одевании аномальной и кольчужной кожанок.
  • Исправление вылета при прокачке на 29-30 уровнях. Наверное.
  • Исправлен неподнимаемый “Берилл” на Арене.
  • Убран никого не устраивающий заклин двери по ночам у Сидора.
  • Убран режим “жизнь после жизни” ввиду множества его родных багов.
  • Исправлена иконка “Купола” ЧН.
  • Исправлена плохая видимость полосок статов брони и оружия.
  • Множество правок в текстах диалогов, заданий и интерфейса.
  • Глобальная карта приведена в более нормальный вид.
  • Мелкие исправления динамических новостей.
  • Замена некоторых мыльных текстур на новых локациях.
  • Исправление “синих” иконок военных (Stern-13).
  • Исправление некоторых дублей в списке треков в радиоприемниках (Stern-13).
  • Добавлены новые опции в установщик.
  • Прочие мелкие доработки, о которых мы забыли упомянуть.

===

Исправлены были не все глюки, но они будут исправляться в маленьких кумулятивных фиксах, которые уже НЕ будут требовать новую игру!

NOWA GRA OBOWIĄZKOWA - PRZY KOLEJNYCH POPRAWACH NIE BĘDZIE JUŻ ONA POTRZEBNA - SPECJALNIE TAK BĘDĄ PREPAROWANE.

LINK DO TORRENTU VER. 0.9.1: https://vk.com/doc196938178_461288503?hash=b294bd2a046501690b&dl=56f1a1970d2035e15f

ŹRÓDŁO: https://vk.com/legendreturns

4 polubienia

Klasyczna wersja, bin + gamedata - https://vk.com/wall-140958051_11668

@A6AKAH poprawiłem posta.

2 polubienia

LR 0.9.1 (bin + gamedata) dla tych, którzy nie chcą ściągać repacka. Stawiamy na “czysty” CoC 1.4.22.

Rozmiar archiwum: 1.6GB

Intalacja:

1. Z folderu CoC usunąć bin i gamedata.

2. Skopiować zawartość rozpakowanego archiwum.

3. Grać.

link (Google): https://vk.com/away.php?to=https%3A%2F%2Fdrive.google.com%2Fopen%3Fid%3D1RB_UPb2Alx4vzVjCHgk0R8l9QhyQf7E9&post=-140958051_11668&cc_key=

2 polubienia

Hotfix z przed chwili do wersji 0.9.1 - https://vk.com/wall-140958051_11784

4 polubienia

W tym hotfixie od @Junx , jest taka informacja.

Cytat przetłumaczony:

" Jeszcze taka ciekawostka.
Czy wiecie, że w wersji. 0.9.1 można wykonać swój awatar dla GG?

Jeśli nie, to:

1. W katalogu z teksturami jest plik your_avatar.dds . Wstawiamy swój awatar, jaki tylko chcemy. Mam nadzieję, że wiecie jak to zrobić.
  2. W menu wyboru osób, w spisie ikon, pod sam koniec należy wybrać ui_your_avatar.
  3. ??? ( tak jest w oryginale i chyba oznacza wybraną nazwę )
  4. Można grać. "

Nie gram w moda, więc nie sprawdzę.

5 polubień

Chyba już tajemnicą nie jest, że @Anton_Gorodecki pracuje nad polonizacją do najnowszej wersji moda.
W związku z tym testerzy mają co robić + wcześniejszy dostęp do spolszczenia :slightly_smiling_face:
Mnie trafił się Monolit. Pograłem sobie prawie dwie godziny i robi się coraz to ciekawiej. W Prypeci, głównej bazie Monolitu dostaniemy zadania. Głównie na eliminację kogoś, wyczyszczenia danego obszaru itd..

Trochę pobiegałem po Zatonie i Jupiterze, a następnie poleciałem na Radar. Tam niespodzianka - Moi bracia proszą o pomoc. Udajemy się do bunkra sterowni mózgozwlęglaczem.
Tamtejszy dowódca wyjaśnia nam, o co chodzi.. Jest problem z samym mózgozwlęglaczem - zbyt często się przegrzewa. Bracia muszą go chłodzić a w tym czasie jest całkowicie nieaktywny co umożliwia niewiernym przedarcie się do centrum.
Dalej nie będę się rozpisywał, ale musimy biec do X-8.

Spoiler

A co poza tym ?
Bandyci chleją wódkę pod mostem :blush:

Spoiler

5 polubień

Autorzy LR zapowiadają na jutro globalny fix dla wersji 0.9.1. Ma on naprawiać wszystkie (lub prawie wszystkie) błędy moda. Niestety, nowa gra obowiązkowa…

Źródło: https://vk.com/legendreturns?w=wall-140958051_12423

3 polubienia

Streamik.

3 polubienia

Poprawka kumulatywna 2 do pobrania lub . Nowa gra wymagana!

Lista zmian (tłumaczenie maszynowe):

Spoiler

Teraz wszystko GG lewo przed walką na arenie, nie wydał automatycznie. Pozostają w pudełku, tak jak w PM.

• Teraz tabela relacji jest dynamiczna.
  • Exa Sin nie jest już ubrany bez umiejętności Power. Zapytany - otrzymany :slightly_smiling_face:
  • Zmieniono żetony dla niektórych zadań Sin.
  • Zwiększono dokładność NPC i obrażenia na poziomie “master” złożoności.
  • Zwiększone obrażenia od underbarrel i granatów ręcznych, a także niektórych broni palnej.
  • Dokładniejsze strzelanie do broni snajperskiej od NPC.
  • Usunięto trochę darmowych rzeczy w miejscach Quiet Hills, Overpass, Sarkofag i X-8.
  • Usunięto możliwość modernizacji od technika z dawnej bazy ChN.
  • Niektóre modele są aktualizowane.
  • Nowe ikony ulepszenia broni.
  • Częściowa nieśmiertelność Doktora zostaje usunięta.
  • Naprawiono błędy za pomocą noża rytualnego Sin (optymalizacja i finalizacja skryptu shredding).
  • Naprawiono drzwi od arsenałów grup (ale wymaga to dodatkowych testów).
  • Poprawiono logikę kluczowych NPC na fabule Grzechu i łańcuchu zadań ducha.
  • Naprawiono wszystkie możliwe loty z informatorem Kombezowa.
  • Naprawiono teksturę Grzechu Gaussa.
  • Naprawiono zasadzkę na najemników dla selekcji dokumentów na Rostku.
  • Liczne poprawki i jedno dodanie na działce Długu.
  • Naprawiono możliwość wykonania zadania, aby natychmiast wyeliminować Vedrova za pomocą dwóch scenariuszy.
  • Naprawiono dialog z doktorem o klątwie. Teraz jest dostępna tylko dla określonej wersji fragmentu.
  • Naprawiono awarię związaną z modelem płyty pancernej.
  • Naprawiono brakującą siatkę celowniczą z FN F2000.
  • Naprawiono skargi na brak tekstury granatów.
  • Naprawiono opisy i nazwy części bureursów i poltergeistów (dzięki Stern-13).
  • Drobne zmiany w niektórych tekstach. (dzięki Pavel Potashkin).
    “Coś, o czym zapomnieliśmy pisać.”
  • Wszystkie poprzednie poprawki W ZUPEŁNEJ!

Poprawka kumulatywna 3 do pobrania lub . Nowa gra wymagana!

Lista zmian (tłumaczenie maszynowe):

Spoiler
  • Naprawiono odległość wymuszonego dialogu z Lukashem.

• Naprawiono nieśmiertelność Wedrowca.

• Zmiana kalibru AKMS-MF na bardziej poprawny.

• Korekta licznika zabitych mutantów (Stern-13).

• Naprawiono łupy nowych mutantów (Stern-13).

• Usuwa napis usuwania trofeów przed pompowaniem umiejętności przetrwania (Stern-13).

• Korekta luk na paskach w teksturach zabytków (Stern-13).

• Korekta dynam.kvestov w Monolith (Stern-13).

• Wszystkie poprzednie poprawki W ZUPEŁNEJ!

• Naprawiono celownik FN F2000

Informacje pochodzą ze strony macierzystej moda na VK.

6 polubień

Takie pytanko, są w tym modzie dodane jakieś nowe ładnie zrobione giwery, bo w pierwszym poście za bardzo nie znalazłem, na filmikach też nic jeszcze nie zauważyłem? Nowe bronie białe jakieś widziałem ale pukawki to chyba tylko z czystego Cienia, a one wyglądają i brzmią w dzisiejszych czasach słabo. Ewentualnie czy są do tego moda jakieś weapon packi?

Gdyby ktoś jeszcze nie wiedział Legend Returns zrobiony jest na modłę starych buildów, tak więc nie ma w nim “nowych ładnie zrobionych giwer”.

Z racji przerobionych shaderów wszystko wygląda inaczej niż w “zwykłym” CoCu (mówię oczywiście o grafice). Ostatnio dodano (od wersji 0.9+) OC-12 «Tiss», PP-19 Bizon, AKMS-MF1, GSZ-18, Sajga-12, FN P90 + bronie unikatowe “Grzechu”. Oficjalnych paczek broni do LR nie znam, nieoficjalne mnie nie interesują na dzień dzisiejszy.

Z nowinek: chłopaki z LR podjęli współpracę z Psi Project TEAM (autorzy DEAD WORLD).

5 polubień

Poprawka kumulatywna 4

Można instalować na “czystą” wersję 0.9.1 lub z dowolnym poprzednim fixem. Zapisy z poprawek 2-3 powinny działać prawidłowo, pomimo to: nowa gra zalecana!

Linki do pobrania

google: https://drive.google.com/file/d/1CyTUa_wyQyGJ4tXibTxfB-CpEdfOwEnv/view

yandex: https://yadi.sk/d/kKZidD6E3TH9Jd

Lista zmian:

Spoiler
  • Dźwięki pracy latarki.
  • Promienie słońca podczas pogodnych wieczorów.
  • Naprawa spawnu dokumentacji w lini fabularnej dla Ślimaków.
  • Drobne poprawki minimapy.
  • Poprawki w opisie jednego z dynamicznych zadań Zęba.
  • Zwiększona szybkostrzelność AK(S)-74.
  • Na AK(S)-74 i AKSu-74 można teraz zakładać tłumiki.
  • Dopracowano okno pozyskiwania części ciała z mutantów (Stern-13).
  • Dołączono wszystkie wcześniejsze poprawki.

Źródło: https://vk.com/legendreturns?w=wall-140958051_13660

2 polubienia

No i jak wygląda sprawa z tym spolszczeniem, towarzysze stalkerzy? Bo tak czekam, czekam i się doczekać nie potrafię, to i upierdliwie się wypytuje :grin:

1 polubienie

Ja również czekam. Czekam, aż autorzy LR zaczną publikować mniej niż jedną poprawkę na 3 dni (apropos dzisiaj wyszła nowa), co w znaczącym stopniu utrudnia testy polonizacji. Na razie testy polonizacji zostały wstrzymane na dwa tygodnie. Myślę, że w tym czasie twórcy LR poprawią większość pomniejszych błędów (być może nawet wszystkie).

4 polubienia

@kondotier odpiszę tutaj, ponieważ ten temat lepiej się nadaje do ów dyskusji.

2 godziny temu, kondotier napisał:

A nazwa zadania jest trochę myląca. Bo nie rozchodzi się o dzieci w podziemiach, a o kryminalistów ( popularne podziemie ).

Nazwa zadania jest odzwierciedleniem tego, co działo się w laboratoriach klasy X. W znalezionej notatce jest o tym mowa:

Fakt, że do tych laboratoriów (można dowiedzieć się tego z innej notatki) kierowani byli głównie kryminaliści z dużymi wyrokami z zakładów karnych.

O co chodzi w całości zadania? “Śmierć” zleca nam przyniesienie notatki ze schowka. Czekają tam na (niego) nas nieznani napastnicy. W schowku znajdujemy notatkę i PDA. Odszyfrowujemy PDA i info z niego kieruje nas do X-8. Z “Tajnej dokumentacji z X-8” dowiadujemy się, że Śmierć był tak naprawdę jednym z “obiektów” eksperymentów, prowadzonych w laboratoriach klasy X i teraz ci nieznani napastnicy chcą się go pozbyć. Co do nazwy zadania - moim zdaniem “Dzieci Podziemi” lepiej pasuje do całego wątku.

W oryginalnym tekście jest tak:

Cytat

Дети Подземелий : Обыскать "Х-8" под Припятью Расшифровка ПДА дала результаты. Мне удалось выяснить, что каким-то образом нападавшие связаны с объектом "Х-8" под Припятью. Теперь путь ведёт туда. Мне нужно .

w polskiej wersji:

Cytat

Dzieci Podziemi: przeszukaj "X-8" znajdujące się pod Prypecią Rozszyfrowanie PDA dało nader niespodziewane rezultaty. Udało mi się ustalić, iż napastnicy powiązani są w jakiś sposób z obiektem "X-8", znajdującym się pod Prypecią. Mój cel jest właśnie gdzieś tam.

Niestety grając Samotnikiem nie udało mi się zdobyć wszystkich osiągnięć. Zabrakło mi osiągnięć “Neo” (pomimo tego, że samej zdolności się nauczyłem - pozwala ona przy pomocy klawisza “J” spowalniać czas) i “Legenda Zony” (za odblokowanie wszystkich dostępnych osiągnięć).

Spotkałem za to starego znajomego😬

Spoiler

Warto zainwestować w zdolność “WSZYSTOWIDZĄCY” (na mapie naszego PDA pokazywane są wszystkie jednostki):

Spoiler

I moje końcowe statystyki:

Spoiler

7 polubień

Wie ktoś może gdzie dokładnie znajduję się walizka z zadania dla handlarza Wolności w bazie Powinności? Szukam już od dobrej godziny i nie potrafię jej znaleźć.

Czy szukałeś w hangarze nieopodal bunkra Powinności?

1 minutę temu, Anton Gorodecki napisał:

Czy szukałeś w hangarze nieopodal bunkra Powinności?

To ten hangar, który od środka jest cały porośnięty chwastami? Jeśli chodzi o ten, to nie.