Tytuł Oryginalny: Возвращение Шрама [Часть 1-я] Platforma: Cień Czarnobyla (Repack - Wersja Samodzielna) Data Premiery: 09.06.2012r Autor: dimak Autor Spolszczenia:@smox, @metek58, @Yurek Długość Moda: (ok.20-25 godzin)
OPIS:
Spoiler
Jak można domyślić się po tytule moda, głównym jego bohaterem jest najemnik Szrama, którego losy pozostały nieznane po zakończeniu Czystego Nieba.
Oprócz zupełnie nowej fabuły do gry dodano imponującą ilość nowej zawartości, począwszy od lokacji i modeli broni po dodatkowe ugrupowania, anomalie, przedmioty oraz nowinki graficzne.
Mod charakteryzuje się dość wysokim poziomem trudności;
Pobrane archiwum z modem należy wypakować do jednego katalogu (Zainstalować, ale nie uruchamiać moda!)
Uwaga: Posiadacze Windowsa 10 uruchamiają instalator jako Administrator
Tworzymy własny folder i przenosimy do niego wszystkie pliki z katalogu z modem, który utworzył instalator. Następnie nadajemy mu własną nazwę.
Uwaga: Po przeniesieniu zawartości katalogu z grażdanką utworzony przed moda skrót na pulpicie oraz w menu Start nie będą działać!
W miejscu, gdzie przenieśliśmy pliki, do katalogu gamedata dodajemy obowiązkowe poprawki.
Dodajemy spolszczenie oraz patch do spolszczenia Nr.02. Oczywiście cały czas wyrażamy zgodę na nadpisanie plików.
W utworzonym przez siebie folderze tworzymy skrót do pliku XR_3DA.exe i przenosimy go na pulpit, zmieniając jego nazwę na własną. Jednocześnie, aby mod nie mieszał nam w dokumentach, podmieniamy plik fsgame.ltx w głównym katalogu gry.
W związku ze zgłaszanym problemem przy uruchomieniu moda należy usunąć wpis bin. Ma on wyglądać tak:
Nie wiem jaka kaszankę tam wgrałeś, więc postaw od nowa szramę i uruchom po odpaleniu moda n/w spawner do cieni 1.0006 - działa na 100% i nie jest nigdy wgrywany w podstawkę czy moda:
Ciekawa sprawa. Uruchomiłem odsyłacz do Mega i bez problemu pojawił się wykaz plików do pobrania.
Wyszedłem i sprawdziłem pozostałe odsyłacze. Działały. Uruchomiłem więc ten do mega aby sprawdzić czy pobierane są wewnętrzne katalogi i zamiast plików dostałem informację o sprawdzaniu.