Priboi Story 1.1.3

Albo instaluj Priboi Story Overhaul

To ostateczna wersja Priboi Story, no i na patcha 1.005. Wersja 1.1.3 to antyk.

PRIBOY STORY ver. 1.1.3…jest dla patch 1.004/ 1.005
PRIBOI STORY OVERHAUL v.3.2.5…jest dla wersji patch 1.005
Priboi Story - Ukryte Zagrożenie 1.3..jest na 1.004
Priboi Story - Ukryte Zagrożenie 1.4..jest na patch 1.004
Ja polecam właśnie ten ostatni wersję 1.4…przednia zabawa.

@Arni68
Problem z save’ami przy spolszczeniu ps wynika chyba z wersji samego Stalkera (dokładniej - czy to wersja “pudełkowa” czy z CDA). Ten sam problem ze spolszczeniem Priboia miałem (sądząc po lekturze priboiowego wątku na konkurencyjnym forum nie ja jeden) gdy grałem na wersji z CDA, na “pudełkowym” tych problemów nie ma. Czyli - albo będziesz grał w anglojęzyczną wersję moda, lub, jeśli masz taką możliwość, powinieneś zainstalować Stalkera “pudełkowego”.
Na patchu 1.006 PS w wersji 1.1.3 u mnie chodzi stabilnie. Piboia mam tego dołączonego do CDA a Stalkera “pudełkowego” - gra wykrzaczyła się może ze trzy razy.

Widzę że, dawno nikt tu nie zaglądał. Odświeżę więc temat pytaniem o to, czy zaczynając przygodę z Pribojem, robić to od wersji 1.1.3, czy go sobie podarować i zacząć od razu od Ukrytego Zagrożenia. Poczytałem przewodnik po 1.1.3 i opis UZ, oba ciekawe.
Szukając coś dla siebie, myślałem też o Apokalipsie. Co byście mi zalecili.
Każda opinia się liczy, a ja liczę na szeroki odzew :thumbsup: .

Ja, na Twoim miejcu klepnął bym w UZ 1.4. Zacne modziwo z lekkim przeładowaniem sprzętu NATOwskiego.
Apokalpsę też polecam :thumbsup: . Jest świetna.

W wersję 1.1.3 nie ma co grać. Jak już to w Priboi Story Overhaul. To jest ostateczna wersja Priboi Story.

1 polubienie

Cześć
Pewnie taki lajkonik jak ja modów nie powinien recenzować i polecać, ale co tam. Najwyżej się zbłaźnię :wink:
Kondotierze
Priboie czy Apokalipsa. Wszystko zależy od tego co w grze lubisz. Jeśli chcesz masy nowego sprzętu, nowych mutantów, emisji, zarośniętej zony i w sumie schematycznych misji (idź do danej lokacji, wybij wszystko co żyje, weź papiery, wróć) - znajdziesz to w PSach. Ukryte Zagrożenia dodają nowe zadania poboczne ale nadal jest schematycznie. Do tego dla mnie uz 1.4 ma pewną nielogiczność, która psuje zabawę.
Jeśli wolisz w sumie liniowo prowadzoną fabułę, za to z bardziej rozbudowaną “filmową” narracją, bez masy nowych broni (za to z kompletnie przegiętym karabinem którego jedyną wadą jest brak granatnika :D) to mody Zaurusa są dla Ciebie.

1 polubienie

Mam problem , ponieważ zawsze kiedy dostane jakiegoś nowego questa ,nigdy nie zaznacza mi na mapię. Zawsze mam znajdź dokument #2 o opuszczonym mieście (lub coś w tym stylu) gdyby nie poradnik nic bym nie mógł zrobić narazie jakoś sobie radziłem ,ale teraz jestem w x16 i nie wiem gdzie jes wejście. Proszę o pomoc.

*```
[FATAL ERROR

[error]Expression : header().graph_guid() == ai().game_graph().header().guid()
[error]Function : CALifeSpawnRegistry::load
[error]File : D:xray-svnxr_3daxrGamealife_spawn_registry.cpp
[error]Line : 93
[error]Description : Spawn doesn’t correspond to the graph : REBUILD SPAWN!

stack trace:

No i to samo jak w przypadku SGM MOD do ShoC przy wczytywaniu nowej gry.

Edit: cichy

Czyli przyczyna jest pewnie taka sama. Napisz:

• Jaka wersja (wydanie) gry, jaki patch, ew. jak degradowany?
  • Instalowałeś od nowa grę, czy kasowałeś pliki zapisów i configów z Dokumenty?

Jaka wersja nie wiem , od kumpla pożyczona , a nie wiem jak sprawdzić , grałem na podst. dorzuciłem wlaśnie gamedata obok bin i nową grę włączyłem.

Dogrywałem ten plik do 1.0004 bo wydaje mi się, że taka wersja ale na bank nie powiem.

Ha , mam wersję 1.0000.

Pisz po Polsku. cichy

W katalogu gry masz pliki tekstowe:

i świadczą one o patchach jakie masz zainstalowane. Jeżli nie masz tych plików to albo masz 1.000 albo 1.0006.

Już pobieram patcha 1.0004 , można od razu go czy trzeba po kolei od 1.0000 do 1.0004?

Wszystko skasuj i najpierw porządnie zainstaluj grę we właściwej wersji - takiej jak podana w instrukcji moda. Jeśli masz 1.0000, to instaluj odpowiedni patch. Sprawdź czy działa. Priboi to fajny i mało problematyczny mod.

Wystarczy 1.0004

suharex, ta gra kosztuje 10 zł…

Używanie pirackiej, jest nie tylko nieuczciwe, ale po prostu głupie. Takie wersje i cracki powodują masę błędów.

Nie dublujemy postów LD.

1 polubienie

Akurat teraz nie polecę do sklepu, a chciałbym pograć.

Proszę, pisz po Polsku. cichy

Dobra gram , na razie ślina leci :smiley:

Regulamin Forum mówi jasno o wersjach :pirate: . Więc kup, bo warto :thumbsup: . Gamedata ma być w głównym katalogu gry: C:Program FilesTHQS.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobylgamedata.

Akurat teraz nie polecę do sklepu, a chciałbym pograć.

Do sklepu to trzeba było dawno “polecieć”. Lubisz grę, to poświęć na nią równowartość paczki fajek…

Grę mam od kumpla! , ok syf ten priboy , grafika ze pożal się Boże…

//

Ostrzeżenie za lekceważenie wpisów moderatora. Zasady pisania zdań z dużej litery uczą już w szkole podstawowej.

To najstarsza odsłona Priboja więc nic dziwnego że grafika jest jaka jest. Obecnie gra się w wersję Ukryte zagrożenie 1.3 lub 1.4.

ok syf ten priboy , grafika ze pozal sie Boże…

Kilka dni temu skończyłem Priboi Story Overhaul i moja opinia o nim jest diametralnie rożna od Twojej.

Tak w sferze grafiki jak i stabilności. Poczytaj w temacie o nim.

Uwaga malakasa daje Ci ukierunkowanie na nowsze wersje i wtedy nie będziesz ględził.

Wgraj PSOh a się przekonasz.

1 polubienie