Platforma: Cień Czarnobyla 1.0004/1.0005 Data Premiery: 28.01.2008 r. Autor:Dez0wave Autor spolszczenia: Tyro Śr. długość rozgrywki: ok. 10 godzin
OPIS:
Spoiler
Akcja Priboi Story przenosi nas do wydarzeń mających miejsce rok po zakończeniu oryginalnej historii Cienia Czarnobyla. Główny bohater, żołnierz imieniem Priboi Slipczenko stacjonujący w jednostce wojskowej na Kordonie otrzymuje zadanie zebrania informacji o tajemniczej organizacji kryjącej się pod nazwą UHSF. Podczas podróży po Strefie Wykluczenia poznamy wiele nowych postaci i odwiedzimy znajome lokacje.
Ach kolejny ?wietny mod polecam je?li kto? lubi prac? wywiadowcz?. Mod stworzony przez ludzi od Lost Alpha
Twórcy pokazali ?e mo?na ingerowa? dosy? powa?nie w gr? i zachowa? stabilno??. Szczerze mówi?c jakby kto? prosi? o podanie listy najbardziej stabilnych i zarazem ciekawych fabularnie modów to Priboy jest na pierwszym miejscu.
Ciekawy mod i stabilny,mia?em dwa wyloty pierwszy po instalacji spolszczenia,drugi po autosejvie przy barierze.Wystarczy?o odinstalowa? spolszczenie,w drugim przypadku zrobic zapis przez menu gry.Teraz ide ratowa? naukowców w czerwonym lesie.Polecam.
–
Wielka szkoda ?e tak ma?o ludzi gra w priboja. Klimat z podstawki zachowany,?wietne blowouty,dodane wyci?te mutanty i ciekawe misje.
Nie piszemy kolejnego posta pod swoim ostatnim.-Wiewiórka
Mnie same misje tak średnio przypadły do gustu dlaczego ? bo są monotonne.. ciągle tylko trzeba się uganiać za dokumentami, które się porozrzucane po całej zonie, biegać w te i wewte. W soljance też trzeba dużo chodzić, ale misje są przemyślane i ciekawe…i jest ich DUŻO więcej.
Warto zagrać w poczciwego Priboi-a, co prawda po Soljance będzie mocno przyćmiony ale mam duży sentyment do tego mada bo był pierwszym w który grałem wnoszącym zmianę fabuły i nowe questy. Plusem jest stabilność i wątek główny, minusy to nuda po ponownych wejściach na większość lokacji. Moja ocena 8/10.
Wersja priboya nie ma nic do poziomu trudności gry. Ja już nie pamiętam jaką miałem.. chyba 1.0005 i żadnego wylotu, a przynajmniej rzadko. Poza tym, sam mod średnio mi się spodobał.
Priboi jest modem trudnym logicznie, był pierwszą dużą modyfikacją w której miejsca wykonania zadania nie były zaznaczone w PDA. To mod dla tych którzy grali kilka razy w So.C. i znają dobrze lokacje, często w informacji o zadaniu jest fragment jakiegoś zdjęcia i wskazówka w opisie. Priboi wymagał myślenia i dobrej pamięci wzrokowej, właśnie się zastanawiam czy sobie w niego znowu nie zagrać?
Świetny pomysł w modzie na pułapki z wirusami w X18 i przy zwłokach Sidora w Wiosce Pijawek. Będziecie potrzebowali dwukrotnie antidotum, jest bardzo drogie, więc jak znajdziecie któreś podczas wędrówek to nie sprzedawajcie - ja znalazłem jedną w Kordonie.
W priboja grałem bardzo dawno temu, ale pamiętam to zadanie i te śmiertelne wirusy, te antidotum to strasznie drogie jest. Ale w Kordonie nie znalazlem nigdy, gdzie ono leży ?
Ja znalazłem je - 1szt. w tunelu, chyba zaraz przy wejściu (ale było to już dawno więc dokładnie tego nie pamiętam) na nasypie kolejowym. Tam gdzie jest silne promieniowanie i grasują psy, a po prawej stronie od torów jest wykolejona lokomotywa. Doprecyzuję - idąc torami w stronę patrolu żołnierskiego który wojsko wystawia po prawej stronie torów patrząc od Wioski Kotów. Jest tam pod koniec lokacji tunel w który w C.S. wpadł bodajże jakiś żołnierz i mieliśmy związanego z tym questa. Możliwe jest, że antidotum jest tam generowane przypadkowo, ale nie skłamałem Was pisząc, że je tam znalazłem. Jeżeli się to potwierdzi to napiszcie, jeżeli nie to z resztą też.
Nie, nie o ten z elektro ale o ten który jest na końcu nasypu kolejowego po wschodniej stronie lokacji. Tego jestem pewien, wątpliwości mam tylko co do tego, czy antidotum było zaraz na skraju czy też w głębi tunelu. Idź po prostu wzdłuż nasypu na wschód - tunel na pewno znajdziesz, myślę, że antidotum też.