Priboi Story 2

Pierwsza z wielkich nie dokończonych produkcji… Po jedynce wiele obiecywałem sobie po kolejnej odsłonie, ale niestety, już chyba dwójki nie zaliczymy bo ekipa od moda poświęciła się bez reszty Lost Alpha. Ta superprodukcja też wystawia na próbę moją cierpliwość ale najbardziej boleję nad nie dokończeniem poczciwego Priboi-a 2.
Znalazłem na necie taki filmik, kto jeszcze nie przebolał zaniechania prac na dwójką niech lepiej nie ogląda:

Wątpię aby kiedykolwiek wyszedł Priboi Story 2, grupa która stworzyła moda ciągle pracuje nad Lost Alpha, więc nie ma co liczyć na kontynuacje priboja. A poza tym.. to fajny filmik, czy ci bandyci nie byli tam w pierwszej części ? pamiętam te chatki w dolinie mroku..

Filmik jest z dwójki, bo nie pamiętam żebym dostał po pysku od bandziorów w tej wiosce i wylądował w celi z której w podstawce uwalniamy Powinnościowca. Fabuła zapowiadała się ciekawie, może jak już skończą Lost Alpha przypomną sobie o niedokończonym Priboiu…?

Pewnie sobie przypomną, JEŚLI skończą LA. A byłoby szkoda…

No, to marzymy dalej… Może jeszcze niektóre obiekty w grze poprawią i jakieś nowe lokacje zobaczymy… A właściwie to czemu nie - mogą dołożyć kilka z Lost Alpha.

Ta i pewnie nie dopracują i będzie druga solijanka. Czyli Bug bugtrapa popycha :slightly_smiling_face:

Niestety takie właśnie są problemy z modami. Niektóre są naprawdę genialne. Nad ich zrobieniem oraz późniejszym udoskonalaniem wielu ludzi spędzało dni, by nagle zaprzestać prac. Jako przykład mogę podać chociażby świetny AMK mod, gdzie przez zaprzestanie prac nad poprawianiem błędów, niektóre misje nie są możliwe do wykonania. Dla czego twórcy modów tak nagle rezygnują ze swojej pracy? Tego nie wiem.

Sądzę, że powodem może być konflikt w ekipie albo jak w przypadku ekipy Priboi-a pomysł na lepszego moda… Szkoda, że te złoty głowy są równie zdolne co nie konsekwentne.:face_with_tongue:

To oznacza że priboja 2 nie będzie, wielka szkoda bo priboj 1 jest świetnym modem a kontynuacja by sie przydała.

Znalazłem na forum stalker Priboi Story str 91 linki do Priboi Story 2 pobrałem pograłem niestety przydało by się spolszczenie próbowałem zrobić tak jak opisał to jeden forumowicz jakoś działało ale przy próbie rozmowy z kimś kol wiek pulpit .
Pytanie będziecie robić spolszczenie.

Ale do Priboia 2 czy do Pirboi Latent threat?

Nie ma czegoś takiego jak Priboi Story 2, przynajmniej na razie. To o czym myślisz Kmicic0 to modyfikacja starego Priboia opisana w tym temacie http://www.stalkerteam.pl/topic/2645-priboi-story-ukryte-zagrozenie/

Dzięki za informację nie byłem w temacie zasugerowałem się postem z forum stalker.

Z tym modem sytuacja wygląda tak. W menu gry są dwa napisy - Latent threat i Priboi Story 2. Grałem w tego moda długo i mogę śmiało powiedzieć, że jest to odświeżony Priboi Story 1.1. Zmian jest dużo min. - nowe postacie, dialogi, zadania, broń, mutanty no i AI wrogów. Snajperka to teraz podstawa. Mod tak mi się spodobał, że trwają prace nad spolszczeniem.

Smox będziesz polonizował, zrobisz testy nad działaniem pl moda na polskiej podstawce?

Mod działa bez problemu na polskim Stalkerze.

1 Like

Jakim programem będziesz spolszczał? Fabuła uległa lekkiej zmianie no i te nowe mutanty w grze.

Zobacz w temacie - Priboi Story - Ukryte Zagrożenie.

Temat można zamknąć skoro wyszła ulepszona wersja moda oznaczona numerem 2 a kontynuacja nie jest przewidziana.

Witam, mam problem z tym własnie modem (Priboi lethal threat) Zrobiłem wszystko tak jak w opisie instalki czyli : Stalker w wersji 1.0004, dodałem fix, dodałem też spolszczenie i dupa. Dupa nie do końca, bo menu główne gry się uruchamia, ale gdy daję nową grę to podczas ładowania następuje wylot… Nie wiem co mam zrobić. Pewnie temat już był poruszany, ale tak czy owak z góry dziekuję wszystkim za pomoc. Pozdrawiam