Witam tu znowu ja postanowiłem zainstalować czyste niebo odnowa jak wyeliminować problem z chodzącymi cieniami ?.
Karta graficzna to R9 390
Witam tu znowu ja postanowiłem zainstalować czyste niebo odnowa jak wyeliminować problem z chodzącymi cieniami ?.
Karta graficzna to R9 390
mógłbyś pokazać ss?
Cienie wyglądają jak by skakały i są strasznie poszarpane.Czy są jakieś shadery/fixy ?
Próbowałeś zmienić w ustawieniach? Ta gra była robiona kiedy o takich maszynkach jak masz, nawet nie marzono. Grafika z konieczności była uboższa. Pod XPeka
Suwak cieni na lewo do oporu, słabsza jakoś cieni od słońca.
Na R9 290 było okej słyszałem że były jakieś shadery ale link padł :/. Nieda się jakoś inaczej rozwiązać tego pragnę dodać że w Zewie Prypeci i Cieniu Czarnobyla wszystko jest okej dziwne ;/
http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=29&t=17700 o ten mod dokładnie mi chodziło.
Kolego, odpal konsolę (~) i wpisz następująco komendy:
r2_sun_near 18
r2_sun_near_border 1
Powinno pomóc.
Kolego @Keron, wrzuć do naszego działu foty swojego nieziemskiego kompa… chętnie zobaczymy to cudo.
Ta… tylko w sygnaturkę żeby zdjęć Kolega nie wstawił :E
Wrzucę A propos czystego nieba da się jakoś naprawić te cienie bo to co napisał Monolityczny nie pomaga jest jeszcze gorzej.Jest jakiś fix lub coś ?
Używam najnowszych sterowników 15.7.1
@Keron może wrzucisz tekstury od Croma są bardzo szczegółowe a twój sprzęt tylko się na takie coś zaśmieje a może nawet poprawić problemy z cieniami.
Wątpię aby tekstury mogły coś pomóc w tym przypadku. Pozostaje kombinować z ustawieniami oraz shaderami i aktualizacja/downgrade ewentualnie sterowników.
Spójrz na ustawienia SSAO i podobne, możliwe że tam tkwi problem.
Nic nie daje pozatym że tekstury są ładne ale cienie dalej zostają ;/.
Wyłącz SSAO.
Okej już sprawdzam
Niestety lipa ;/.
Niestety chyba nic z tego nie będzie trudno się mówi. ZP działa poprawnie zarówno jak CC
Spróbuj wrzucić tego moda: https://sites.google.com/site/kingo64ssite/Home/optimised-game-shaders/stalker-shaders-max—clear-sky
Jest troche lepiej ale dalej do ideału daleka droga.
może Crom kiedyś zrobi kolejną przeróbkę graficzną do Sów w tym ładniejsze cienie ale myślę że to są ograniczenia silnika i tyle lepszych nie będzie.
Ale specjalistą też nie jestem i mogę się mylić.
Kiedyś cienie wyglądały normalnie nawet AF 1.3+ AN2+AS nie zmieniły cieni tylko poprawiły grafikę.Miał ktoś kiedyś podobny problem ?.