Problem z dokumentami w laboratorium X-10

Cześć, otóż mam problem ze znalezieniem dokumentów dla Swibłowa na Radarze. Szukałem tych dokumentów po podziemiach kilka razy lecz bez skutku. Wiecie gdzie one są?

@Artiem_Diegtiariow

Zawsze też mogły wpaść pod tekstury. Czasami też może nie być widać przedmiotu jeśli gra się na niskich ustawieniach graficznych ale nie wiem czy takie rzeczy były w TŚ 2.

Tu np ich nie widać ale podniósł.

https://youtu.be/nskPQ-PpyQg

Właśnie wczoraj jednostka stacjonarna wpadła mi pod teksturę, całe szczęście że jest w grze działko grawitacyjne. Z resztą gdy kucałem i przytrzymywałem klawisz F to widać było nazwę przedmiotu. Tak nie było w przypadku dokumentów w ostatnim pomieszczeniu. Teraz spróbuję przed tym zadaniem wyczyścić X-10 z burrerów i innych abominacji, zobaczymy czy to coś da.

@Artiem_Diegtiariow A spróbuj ze zmianą oświetlenia. Pamiętam, że chyba zejście na statykę wyciągało takie zagubione dokumenty nad tekstury.

No i jest też możliwość, że jeśli tam gdzieś w pobliżu grasował tuptuś, albo burer, to papierek mógł się przemieścić. Rozwiązaniem było ponowne wejście z zapisu przed labem, jak najszybsze dotarcie do miejsca spawnu i jak tylko było możliwe, rozwalenie tych mutków.

O jak były Burery to w nie jednej misji cuda się działy jak zaczęły strzelać i przedmioty questowe latały po lokacji. Albo jak Poltergeisty zaczynają podrzucać przedmioty. :slightly_smiling_face:

Ta jak jest możliwość to mocna broń w łapę i jak najszybciej staraj się je ubijać.

Nim wziąłem zadanie na te dokumenty oraz jednostkę stacjonarną, wyczyściłem lokację ze wszystkich stworów oraz zmieniłem oświetlenie i w końcu wszystko jest dobrze. Dokumenty są w miejscu jak na filmie tego Rosjanina. Dziękuję wam za pomoc.

@Artiem_Diegtiariow No to zapamiętaj to i na dalszy ciąg gry, jak i dla innych modów już leciwych. A w nowych też się to potrafi przytrafić.