Zrobiłem kopię ZP i przy próbie normalnego odpalenia tzn. przez bin/xrEngine pojawia się info, o niemożności otworzenia fsgame.ltx. Mogę natomiast otworzyć plikiem Stalker-COP.
Stąd moje pytanie. Co należy zrobić w pliku fsgame, aby otworzyć normalnie.
Natomiast jeśli koniecznie chcesz, żeby przeniesiony mod uruchamiał się bezpośrednio przez plik xrEngine.exe skopiuj wszystkie pliki z katalogu bin do głównego katalogu z grą.
Wszystko fajnie tylko moim zdaniem w tym poradniku nie mam nic na temat kopiowania COP i uruchamiania moda bezpośrednio przez plik xrEngine.exe a chyba o to chodziło w pytaniu. Zresztą to mój poświęcony czas i nie uważam, że go zmarnowałem
Panowie ja o nic nie pytam
Wiem i wiedziałem jak skopiować COP i jakie zmiany trzeba zrobić w skrócie na pulpicie żeby po przeniesieniu go odpalić.
Moim zdaniem pytanie dotyczyło uruchomienia moda po przeniesieniu poprzez plik exe w folderze bin a nie przez skrót na pulpicie..
I tylko nad tym dumałem..
Ale dzięki za podpowiedzi a tego co napisał nie wiedziałam może się kiedyś przydać
moja kopia ma inną nazwę niż oryginał. Inaczej nie można jej zrobić.
Ja też nie wiem . Ale jak uruchamiam kopię przez xrEngine to pojawia się info o fsgame nie wiem dlaczego. Tak jakby coś w nim trzeba by było zmienić aby ruszyła podstawka.
O ile znam angielski to komunikat sugeruje, że w folderze roboczym gdzie jest plik xrEngine.exe powinien być plik fsgame.ltx.
Jednak przeniesienie tego pliku do katalogu bin i uruchomienie xrEngine powoduje kolejny błąd.
Natomiast przekopiowanie wszystkich plików z bin do katalogu głównego pozwala na uruchomienie gry przez xrEngine.
Dlaczego tego to już nie wiem.
dlaczego koniecznie chcesz uruchomić kopię ZP z xrEngine.exe , skoro gra do tego używa Stalker-COP.exe? Widocznie to w nim jest algorytm szukania fsgame.ltx.
Jeszcze ani razu nie miałem problemów z uruchomieniem kopii, robiąc skrót pulpitowy właśnie od Stalker-COP.exe
Tak samo jak nie mam problemu z szukaniem i mieszaniem się zapisów, zmieniając w fsgame.ltx linię ze ścieżką na taką, że zapisy mam robione w kopii.
Chociaż teraz większość modów, ma już taki fsgame.ltx w sobie.
tak samo pomyślałem tylko wcześniej napisałem. Palce szybsze od głowy.
ja nie chcę na siłę uruchamiać z xrE. Po prostu zaciekawiło mnie to rozwiązanie w kopii i myślałem, że ktoś zna odpowiedź, dlaczego gra upomina się o fsgame.ltx. Tylko tyle.
a spróbuj uruchomić podstawkę ZP ze skrótu od silnika. Dostaniesz taki sam problem, upomnienie się o fsgame.ltx. Nie na darmo twórcy gry zrobili oddzielny plik uruchamiający do swojego nowego silnika.