Co robię nie tak ? Idę do Woronina, biorę zlecenie na robotę, wracam do niego z Grozą, Woronin mówi, że zaraz da znać chłopakom na Północnej Barierze, że idę z odsieczą. Ja zapieprzam na północny posterunek Powinności w Barze, a tam nic się nie dzieje. Próbowałem gadać z Powinnościowcami na posterunku, ale oni nie mają nic ciekawego do powiedzenia, tylko stare kwestie. Najemnicy się nie spawnują, ogólnie cisza ![]()
Czy wzięte zadanie na odbiór teczki dla Fremena od najemnika Dżejmsa ma na to jakiś wpływ ?
W dolinie Mroku miałem też problem z akcją uwolnienia Maksa Lubera - on i eskortujący go bandyci nie szli w stronę zasadzki, tylko stali w miejscu spawnu (ale przynajmniej BYLI
), więc dało się ich szybko zdjąć, uwolnić Maksa i wykonać kwest.
No a w w/w przypadku to nie wiem co mam robić …
Miałem podobnie na 19.04, też nie pojawili się najemnicy, mnie uratował wyrzut do pulpitu - ponowne wejście na lokację sprawiło że najemnicy pojawili się na barierze. Jeżeli ponowne wejście nie rozwiąże sprawy a grasz na 19.04 przeinstaluj RC2, jeżeli znowu nie pomoże - całość gamedata i RC2. Jeżeli to też nie rozwiąże problemu spróbuj patcha od malakasa - kontakt przez PW.
Gram na najnowszej wersji (ze wszystkimi patchami i dopą) i na najnowszym spolszczeniu. Poproszę malaksa o patcha, może to coś pomoże. Nie lubię gdy mnie jakieś fajne kwesty omijają.
Tez gram w tom wersje,w dolinie mroku podobnie jak i na jantarze czsami sie cos blokuje.rub sawy i wgrywaj ponownie.w dolinie mroku bandyci ruszyli mi za drugim razem a jak na pda zobaczylem ze ida odrazu szybki zapis.co do klestu woronina to czy pobiegles na dobry posterunek,trzeba biec na ten na rozdrorzu ,dzicz magazyny.sprubuj ponownego wczytania i niezaluj odrecznych zapisow na kazdej lokacji bo zdaza sie ze na jednej lokacji jest ok a na drugiej wywali jakis przedmiot ktory masz masz.mi wywalal pkm,mapa pieczary,teleport strieloka dlatego nosze tylko to co niezbedne w danej chwili
Po wzięciu zadania na zabicie najemnika przy posterunku powinności.
Po dostarczeniu giwery i otrzymaniu wyposażenia należy porozmawiać jeszcze raz z Woroninem i powiedzieć że jest się gotowym (czy jakoś tak).
W tym zadaniu to musisz OSOBIŚCIE zabić i obszukać trupa Garb-a.
Pewnie po dostarczeniu grozy nie aktywowałeś zadania. Porozmawiaj jeszcze raz z Woroninem. W dialogach pisze.
Sądzę, że kwestie dialogowe wyczerpał i trafił na jeden z kaprysów moda, napisz Yurek, czy znalazłeś rozwiązanie swojego problemu - będzie to cenna informacją dla kolejnych graczy. Swoją drogą Archara dopisuje ciągle nową fabułę a ilość bugów jest coraz większa, gdyby je poprawił Soljanka dostałaby 10/10 wśród modów i to nie tylko do Stalkera ale w ogólnym pojęciu.
Tak głupio się spytam bo ja nigdy nie patrzę na strony świata.Biegniesz oczywiście na ten posterunek przy wyjściu na Magazyny Wojskowe ?
Tak, cała akcja z najemnikami i Garbem rozgrywa si na skrzyżowaniu ulic tam gdzie jest przejście do Dziczy. Najemnicy nadchodzą od tronu Magazynów Wojskowych
Wczoraj udało mi się ruszyć dalej w Zonę. Pomogła mi bardzo rada stasorka. Ale najpierw przeinstalowałem całą Soliankę z dopą, patchami i spolszczeniem. Problem kwestu na eliminację Garba i atakujących najemników wynika z konstrukcji zadania. Otóż wszystko działa jak należy, pod warunkiem, że zrobi się tak:
1 - Idziesz do Woronina i bierzesz kwest
2 - Wracasz z Grozą i meldujesz o tym Woroninowi (w tym momencie Woronin mówi, że da znać chłopakom na północnej barierze i nakazuje graczowi udać się na miejsce akcji)
3 - NAJWAŻNIEJSZY PUNKT
Podchodzisz jeszcze raz (TRZECI) do Woronina i zagadujesz go - linia dialogowa zaczyna się chyba od kwestii: No, co …- i następnie co sił w nogach zasuwasz na posterunek północny (pośpiech BARDZO wskazany), by WŁASNORĘCZNIE odstrzelić Garba (jak załatwi go ktoś inny masz niezaliczony kwest).
Patcha od malakasa dostałem (dzięki), ale nie musiałem go użyć.