Problem z lalką

Witam. Mam mały problem z lalką która jak widać na załączonym ss mówi że po wciśnięciu Tab i najechaniu na daną istote powie co i jak ale po wciśnięciu nie dzieje się nic. Klawisz F10 odpala menu lalki.

Sterowanie jest ustawione na domyślne.

Byłbym wdzięczny za pomoc

A na kim ją testowałeś? Ona chyba tylko opowiadała o tych ważniejszych postaciach i mutantach.

Z tego, co pamiętam, to lalka może nam podpowiedzieć kilka rzeczy podczas wykonywania zadań. I w zasadzie tyle, choć na późniejszym etapie gry będziemy musieli podjąć decyzję, co z nią zrobić.

17 godzin temu, LisKot napisał(a):

A na kim ją testowałeś? Ona chyba tylko opowiadała o tych ważniejszych postaciach i mutantach.

Próbowałem na każdym w obozie wraz z psem który stoi obok wejścia do piwnicy

A ta lalka to nie podpowiadała tylko o questach i schowkach?

18 godzin temu, Zgredzik1345 napisał(a):

wciśnięciu Tab i najechaniu na daną istote

A klikałeś Tab dopiero po nakierowaniu? Tak jakbyś chciał w nią strzelić tylko Tabem zamiast przyciskiem myszki.

16 minut temu, tom3kb napisał(a):

A ta lalka to nie podpowiadała tylko o questach i schowkach?

Ona jednak chyba coś opowiadała (po nakierowaniu na osobę/mutanta). Coś o kiciusiach, których lepiej nie głaskać na pewno coś było.

5 godzin temu, LisKot napisał(a):

A klikałeś Tab dopiero po nakierowaniu? Tak jakbyś chciał w nią strzelić tylko Tabem zamiast przyciskiem myszki.

Ona jednak chyba coś opowiadała (po nakierowaniu na osobę/mutanta). Coś o kiciusiach, których lepiej nie głaskać na pewno coś było.

Właśnie dopiero po nakierowaniu tak jak napisałeś

Dobra panowie temat można uznać za zamknięty

Lalka “naprawiła” się po wczytaniu sejwa i ponownej zmianie ustawień

Wielkie dzięki za pomoc

Ja tam za bardzo lalki nie słuchałem, dałem topniaka, obejrzałem odpowiedzi i grałem dalej.