Cześć,
Mam problem z odpaleniem gry. Po instalacji z Gog i odpaleniu skróty z pulpitu nic się nie pojawia. W menadżerze zadań mam “X-Ray 1.6 Engine (32-bitowy)” i na tym koniec.
Co mogę zrobić?
Cześć,
Mam problem z odpaleniem gry. Po instalacji z Gog i odpaleniu skróty z pulpitu nic się nie pojawia. W menadżerze zadań mam “X-Ray 1.6 Engine (32-bitowy)” i na tym koniec.
Co mogę zrobić?
Witaj, jaki masz system Windows? Jaka specyfikacja komputera/laptopa?
Laptop Asus GL502VSK, Windows 10 Pro.
Problem zaczął się wczoraj, wcześniej wszystko działało. Grałem w Specnaz Mod 2. Wczoraj chciałem odpalić moda i nie odpala się, to samo z podstawką. Inne mody działają tylko ten + podstawa.
Jeśli wgrywałeś mody na podstawkę i teraz gra wcale się nie odpala a w menadżerze zadań jest proces a gra nie rusza ( miałem tak samo wiele razy) to spróbuj całkowicie usunąć grę ( odinstalować). W folderze gdzie GOG instaluję gry sprawdź czy po usunięciu gry nie został po niej żaden ślad typu jakieś podmieniony pliki lub folder z grą. Jeśli został to usunąć ręcznie. Jak już to zrobiłeś to od nowa zainstaluj grę. Najczęściej taki problem pojawia się przy instalacji moda który jest niestabilny/jest w fazie testów itp.
Robiłem tak. Po odinstalowaniu kasowałem pozostały folder. Potem instalowałem z gog podstawę - odpalam i nic. Robiłem kopie czystej podstawy zmieniam jej nazwę na nazwę moda i kopiuje moda - i nic.
Nie mam już pomysłów.
Kupiłem na Allegro wersje PL na platformę Steam - po instalacji działa.
Zdecydowałem się odkopać temat tylko po to, że może komuś pomogę.
Mam Windowsa 10, i-5 6600K, 16GB RAM, GTX1070
Też mam problem z odpaleniem CoP z gog’a oraz z wersji premierowej na płycie. Klikasz w ikonę i nic, czasami jednak potrafiła zaskoczyć za 5, 10 razem, ale jest to strasznie irytujące klikanie w nieskończoność i czekanie czy zaskoczy.
Więc co zrobiłem, że zadziałało?
Uruchomiłem grę w trybie zgodności z Windowsem 95.
Kuriozalne, ale działa i może u kogoś też zadziała.