Jak w temacie - pisałem już o tym i z informacji jakie posiadam nie dotyczy to tylko mnie. Podczas kiedy zaloguje się na Forum, przy przeglądaniu działów i postów, kiedy nacisnę belkę górną wylogowuje mnie. Pomaga wyczyszczenie komputera CCLEANEREM - wtedy mogę działać do woli. Prosiłbym mających takie problemy o opisanie ich w tym temacie. Zgłoszone zostało to do Suportu, ale jak na razie twierdzą, że to tylko nasz problem. Bardzo proszę o ewentualne sygnały i opis ich. Kolega @portals będzie miał na czym się oprzeć w rozmowie z dostawcami oprogramowania. Za pomoc dziękujemy.
Jeśli ktoś ma taką możliwość i takowy problem, prosiłbym o nagranie krótkiego filmiku dowolnym programem tak aby było widać cały proces.
Również od długiego czasy mam taką sytuacje, że kiedy z głębi forum, np. bycia w postach tematu, od razu wybiorę przejście do strony głównej, mam jej obraz jakbym był wylogowany. Nie ma np. wpisów SB.
Ale wystarczy dać opcję z Windowsa “odśwież stronę” i dostaję obraz forum po zalogowaniu.
Czyli jest to chyba problem z ciasteczkami. Bo nawet opcja “zapamiętaj mnie”, nie skutkuje. Skrypt forum wejście na stronę główną traktuje jak wejście przed zalogowaniem. Nie pamięta, że logowanie było zrobione.
Potwierdzam.
, : Czy możecie potwierdzić czy jak odświeżycie stronę tak jak pisze to problem znika?
Problem nie jest nowy, zaistniał zdaje się już w 10.2016, ktoś chyba Kondotier proponował opcje odśwież - prawy klik i wybór opcji lub cos takiego i lewy klik.
Ale co zrobić jak w/w możliwość nie jest dostępna? - brak opcji odświeżania.
Stosuje metodę ponownego logowania, wpis danych i potem pokazuje się ponownie okno wpisu logowania wtedy najeżdżam na hasło, kursor myszki i naciskam enter, jestem znowu na forum.
Wiem o czym prawdopodobnie myślisz Portals i według mnie to może być “coś złośliwego” od kogoś, tylko jak mawiali starożytni - kto na tym zyska? jet to jak odrzucanie o 1 metr łopatki w piaskownicy bawiącemu się dziecku.
p.s. traktuję to jak kolejny wyrzut/wybros/
: Odświeżyć można F5 na klawiaturze chyba w każdej przeglądarce. To nie jest nic “złośliwego” na serwerze raczej problem tylko nie wiem do końca gdzie.
Napisałeś F5, więc spróbuje jak się problem powtórzy, korzystam z przeglądarki z lisem chyba firefox.
F5 działa, teraz, jakby co to dam znać.
@vidkunsen , jak masz liska, to masz przecież na pasku adresowym taką strzałkę na prawie pełnym okręgu. To ona jest do odświeżania. Chyba że w ustawieniach strony przeglądarki, nie dałeś tego paska.
Nie znam się ale popatrzę lub dzieciaków popytam.
U mnie F-5 działa - dziękuję za pomoc .
U mnie problem również występował, jednak od pewnego czasu jest ok. Używam Google Chrome.
Rozumiem że problem występuje tylko na stronie głównej?
Tak. Wracałem z czytania tematu głęboko zakorzenionego w trzewiach Forum na stronę główną. I tamże też występował problem. Na razie odpukać jest spokój.
- tak, dotyczy to strony głównej. U mnie przy cofaniu się stopniowym, czasem nie występował. Ale bezpośredni powrót na stronę główną powodował połączenie z forum sprzed logowania. Jednak fakt, że odświeżenie dawało pobyt zalogowany, świadczy że nie zostaliśmy wylogowani, ale niepoprawnie przeniesieni.