Problem z zadaniem. Radiostacja dla Wilka i Ognista Pieczara

Witam

Wziąłem od wilka zadanie na przyniesienie radiostacji od Tolika. Poszedłem na kordon, znalazłem tolika, pogadałem z nim, powiedział że muszę szukać w wąwozie na wysypisku za hangarem tam gdzie są rury i koparka. Poszedłem tam no i radiostacji nie ma, w poradnikach widziałem gdzie dokładnie leży, no ale nie wiem co jest grane bo jej w ogóle tam nie ma. Czy jest taka opcja że się nie zespanowałą ?

• Ona jest czasami bardzo źle widoczna. Trzeba do tego miejsca podejść z różnych stron. Oczywiście że mogła się nie zespawnować. Nie chcesz powtarzać, użyj spawnera. Ale najpierw idź na MW i spawnuj tylko wtedy, jak Wilk będzie żył.
1 polubienie

W razie dalszych problemów wstaw sejwa sprawdzę u siebie. 

Wczytałem od wcześniejszych zapisów, ale to nie pomogło, użyłem więc spawnera i już wszystko gra.

Dzięki za pomoc.

Będzie straszny odkop, nie bijcie.

W zadaniu na radiostację mam pogadać z Tolikiem. Znalazłem go w wiosce kotów na Kordonie, ale nie ma opcji dialogowej. Zwykłe “cześć” i “do widzenia”. Od czego zależy jego chęć do rozmowy?

Tam były jakieś problemy z tym zadaniem i chyba z tłumaczeniem. Olej Tolika i idź szukać radiostacji na Wysypisku czy ATP i zanieś Wilkowi.

Fakt, brakło informacji: NS2016.

Przeszukam Wysypisko i ATP, tylko czy ona nie zespawnuje się dopiero po rozmowie z Tolikiem? Sprawdzę.

To jest i tak tylko jeden quest poboczny z niczym nie powiązany ani do niczego niepotrzebny. W najgorszym wypadku będzie ci “wisiał” w pda jak zadanie niewykonane.

Nie lubię niezakończonych kwestów.

A sądząc po tym wpisie: arhara_dialog.spawn_add_resiver to wisieć będzie. Podrzuci ktoś dialogs_escape.xml z ros. wersji językowej?

Jak do wiadomości dodać takie znaczki < /> ?

[dodano]

Jest na ATP.

Można edytować stare posty? Bo mam kolejny problem.

Jak wejść do Ognistej Pieczary? Oba teleporty deaktywowane, dostałem wiadomość od Kła i nie wiem jak do niego dojść. Kombinezon Strażaka mam w strzępach po poprzednej wizycie, a od strony parowu w tunelu jest “jednokierunkowa” sciana.

Może jeszcze ten kominezon strażaka nie jest ubity w chłam, spróbuj go naprawić u kogoś, kto remontuje szpej. A jeśli już się nie da, to próbuj przejść w innym kombinezonie, takim z możliwie najlepszą ochroną przed poparzeniami plus wszystkie arty na oparzenie na pasie, przechodząc anomalię “na raty”, zużywając przy tym dużo apteczek. To może kosztować sporo nerwów i wiele prób, ale z tego co pamiętam to jest możliwe. Ewentualnie można trochę oszukać i w tym tunelu, do którego wchodzi się od parowu, pod “magiczną” ścianką trzeba wysadzić się na granacie, tak żeby podrzuciło Naznaczonego do góry do tunelu powyżej. Tu masz “poradnik” KLIK Przed tym “manewrem” warto sprawdzić sobie miejscówkę przelotem kamery (klawisz “~”, wpisujesz: demo_record 1, zatwierdzasz “Enter”). Możesz też sprawdzić, czy można tam “zlądować” z przelotu kamery wciskając “Enter”, nie pamiętam czy to działa w NS2016. Ostatecznie zostaje strażackie wdzianko ze spawnera albo cheat w konfigu.