Wziąłem od wilka zadanie na przyniesienie radiostacji od Tolika. Poszedłem na kordon, znalazłem tolika, pogadałem z nim, powiedział że muszę szukać w wąwozie na wysypisku za hangarem tam gdzie są rury i koparka. Poszedłem tam no i radiostacji nie ma, w poradnikach widziałem gdzie dokładnie leży, no ale nie wiem co jest grane bo jej w ogóle tam nie ma. Czy jest taka opcja że się nie zespanowałą ?
Ona jest czasami bardzo źle widoczna. Trzeba do tego miejsca podejść z różnych stron. Oczywiście że mogła się nie zespawnować. Nie chcesz powtarzać, użyj spawnera. Ale najpierw idź na MW i spawnuj tylko wtedy, jak Wilk będzie żył.
W zadaniu na radiostację mam pogadać z Tolikiem. Znalazłem go w wiosce kotów na Kordonie, ale nie ma opcji dialogowej. Zwykłe “cześć” i “do widzenia”. Od czego zależy jego chęć do rozmowy?
Można pójść do wróżki i zapytać ją, w którą wersję Solianki konkretnie grasz, przy okazji może coś dorzuci w bonusie o tej radiostacji. A tak na serio, to najprawdopodobniej jesteś ofiarą tłumaczenia w stylu kopiuj-wklej. W starszej wersji trzeba było iść na Kordon, gdzie Tolik mówił, że spękał na Wysypisku i wyrzucił ją gdzieś w wąwozie. W późniejszej wersji jest zmiana i gracz w dialogu z Wilkiem na Magazynach dowiaduje się, że radiostacja jest u bandytów na ATP, ale na lokacjiATP, a nie w bazie transportowej ( też ATP) na Kordonie. A jak oglądasz sobie cudze gameplaye, to lepiej zwracaj uwagę na wersję (patcha) Soli, którą ktoś tam ogrywa, bo takich różnic jest więcej.
To jest i tak tylko jeden quest poboczny z niczym nie powiązany ani do niczego niepotrzebny. W najgorszym wypadku będzie ci “wisiał” w pda jak zadanie niewykonane.