@kazik Jesteś nieoceniony 
. Zapis wstawiony i zrobiłem kilka kroków. Mam iść do śmigłowca. Jak na razie, wszystko gra. Chyba zjem wisienkę z tortu. Tfu, obym nie zapeszył.
Skoro za wyjątkiem @Pure , grający mieli problemy z drugim przejściem MM, również i mieli to Rosjanie skoro sprawa była zgłaszana na ich forum, a Ty znalazłeś wyjście, to czy jest mozliwość zrobienia fixa usuwającego tego buga? Bo chyba nie będziesz przechodził MM dla każdego, kto w nim utknie.
Albo ujawnić metodę jaką stosowałeś.
@Pure - zazdroszczę Ci tego, że mogłeś sam przejść przez MM. Niestety, ale jak wyleciałem pierwszy raz w trakcie rozmowy z Perfumiarze, albo tuż po tej rozmowie kiedy wysyłał SMSa do Dudy, każdy zapis, obojętnie czy twardy czy szybki, był już nie do uruchomienia. Możliwe, że autorzy moda albo wstawili jakąś zaporę antycziterską, która działa gdy przy pierwszym wejściu z Limanska jednak zabierzemy z sejfu swoje manele, albo pozostawienie maneli zrobili wiedząc że wchodząc z wyposażeniem, w dalszej grze będą nieprzyjemności. Bo wg. informacji, do MM powinniśmy wchodzić tylko z nożem. Na sam początek dostajemy Buldoga, a pocisków do niego wcale nie musimy od razu zużyć na Bibliotekarza. Przy ich pomocy dozbroimy się w zadaniu dla stalkerów, a Bibliotekarza załatwimy później, lub wcale.
Jednak jest to jedyna sytuacja w modzie, na którą mogę złorzeczyć. Reszta moda jest jak należy i nawet niezbyt otrzaskani w stalkerce są w stanie go przejść.
Przez MM w różnych modach - nawet jak były tam bardzo fantastyczne rozwiązania - przechodziłem mnóstwo razy i nigdy nie miałem takich problemów. Nawet na komputerach o wiele słabszych niż ten co mam teraz.
A ten zapis jaki dla mnie zrobił @kazik, może być deską ratunku dla tych co nie dadzą rady przejść sami MM. Bez względu jaki mają udźwig, mogą sobie ulżyć, wyrzucając nadmiar, albo robiąc schowek. Mam plecaki, kłódki i GPSy. Schowki w barze i na MW bogate. Trochę w Zach. Prypeci w teatrze i na Jupiterze. Wszystkie z GPS, więc można sprawdzić co tam jest. Schowki Kostii i Charona znalezione. Skakać teleporterem. Czyli tylko finalizować moda.