Problemy techniczne

Wgrałem moda od nowa, wszystko według instalacji + repack ale teraz szanowny pan Profesor Krugłow nie chcę się ruszyć z miejsca :slightly_smiling_face:

Wstaw sejwa może coś wymyślę.

Nie wiem czy tak to należy zrobić

jakub_quicksave.sav

Może być tak. Zaraz sprawdzę co da się zrobić.

Zaciekawiło mnie to jak sobie z tym poradziłeś? I dzięki za pomoc

@kondotier wgrałem 1.0004, znalazłem tego repacka tutaj na forum ale nie można tego uruchomić po zamienię plików. Jeżeli zrobiłem coś źle, to mnie popraw

Zrobiłem zadanie z Krugłowem korzystając z autosejwa.
Jesteś w bunkrze naukowców na Jantarze. Zagadaj do Krugłowa i Sacharowa.
Wyremontowałem Ci egzo zamontowałem noktowizor wziąłem z Baru Skrzynkę naprawczą.
Masz trochę remkompletów do naprawy pancerzy i broni.
Masz dużo chabaru w  skrzynce przy której stoisz.
Zrobiłem tak bo nie wiem jaki masz ustawiony udźwig. 

ok.dds (8.13 KB)

ok.sav (1.87 MB)

2 godziny temu, Zwinny napisał:

Zaciekawiło mnie to jak sobie z tym poradziłeś? I dzięki za pomoc

Na chwilę zmieniłem nastawienie Powinności do Ciebie.
Zaszedłem przed oblicze Woronina zapisałem grę. Zmieniłem nastawienie Powinności na poprzednie i już było ok  
p.s. Wojacy pod mostem do Ciebie strzelają musiałeś wcześniej któregoś trafić lub są tam najemnicy razem z wojakami.
Najemnicy mają imiona John Ed itd.. Trzeba ich lornetką namierzyć i zlikwidować.     

Mogę pogadać z woroninem ale kurczę muszę wytłuc połowę powinności i kilku samotników w barze bo mnie atakują, wczytałem póki co stary save i szukam innego rozwiązania by się dostać do woronina.

Jak zrobić żeby na stałe być neutralnym wśród powinności?

@Zwinny Wstaw aktualnego sejwa bo coś u Ciebie jest nie tak :frowning:

I swój plik game_relations.ltx (ścieżka gamedata\config\creatures)

@kazik dziękuje :slightly_smiling_face:

Sprzedałem wszystkie graty ale wciąż mam za mało kasy.Chciałem wbiec do powinności i szybko uciec żeby potem pójść do sidorowicza i mu zapłacić za naprawę reputacji ale obawiam się że potem i tak nie będę mógł tam wejść

ja_quicksave.dds

ja_quicksave.sav

game_relations.ltx

Naprawa relacji u Sidorowicza nie działa.   
Podmień plik game_relations na mój wczytaj sejwa. U mnie nikt z Powinności ani w Barze
nie strzela    

test.dds (8.13 KB)

test.sav (1.91 MB)

game_relations.ltx (13.8 KB)

Jest teraz dobrze, nikt nie strzela ale 90% stalkerów jest zaznaczona na zielono jako przyjaciele, nwm czy to nie będzie przeszkadzać w dalszej rozgrywce

Nie będzie ale po zrobieniu kilku zadań dla Woronina spróbuj podmienić plik na oryginalny może sytuacja się zmieni.

Woronin dał mi zadanie iść do prypeci i pomóc dla Pliczko wykończyć oddział monolitu, więc tam poszedłem i okazało się że u pliczko jest ten dialog że przysyła mnie barman, @kondotier miał rację, takie niedopatrzenie twórców albo coś u mnie się zbugowało, więc wrzuciłem swój plik game relations i z nim pogadałem, powiedział że mnie przepuści oraz wziąłem od niego questa na jakiś nieznany artefakt z pieczary.Jeszcze nie byłem w barze i nie próbowałem przejść ale teraz myślę że powinno być dobrze.
Dzięki za pomoc :slightly_smiling_face:

A tak btw gdzie jest ta pieczara?

@Zwinny - po prostu będąc pierwszy raz w Barze, nie podszedłeś do Pliczki, więc nie dostałeś zadania na Pieczarę. Barman nie wysyła do Pliczki, a do Woronina. A ten dialog już powinien być wcześniej zrobiony. Teraz masz sytuację trochę postawioną na głowie i może być różnie. Miejmy nadzieję, że jak w Barze nie będzie Pliczki, bo jest w Prypeci, to pozostali Ci wybaczą. Nie pomiń rozmowy z Iwancowem i weź zadanie na Playboya. Sam Ci wpadnie w ręce, nie musisz się wysilać.

Twórcy powinni wziąć pod uwagę że nie każdy będzie robił zadania dla woronina i teraz jest taka sytuacja, mogli chociaż wywalić przymus rozmowy z pliczkiem tak jak to jest np w cocu, można tam wchodzić bez problemu

9 minut temu, Zwinny napisał:

Twórcy powinni wziąć pod uwagę że nie każdy będzie robił zadania dla woronina i teraz jest taka sytuacja, mogli chociaż wywalić przymus rozmowy z pliczkiem tak jak to jest np w cocu, można tam wchodzić bez problemu

A kolega nie chciałby mieć za łatwo ? :slightly_smiling_face:

Artefakt dla Pliczko wejście od strony Wysypiska za hangarem w tunelu.

Przy takim longierze jak Solianka, na dodatek pozwalającym grać dość swobonie, bez większej liniowości, żaden autor nie jest w stanie przewidzieć każdej gry. Przypuszczam, że nawet nie przyszło mu do głowy, że ktoś z własnej woli nie będzie chciał zajrzeć na ten fragment lokacji.

Wszystko się posypało, atakują mnie powinnościowcy i samotnicy.Widocznie Muszę grać na pliku od kazika