Problemy z działaniem strony

Jak wchodzę na forum nie widzę najnowszych wpisów. Dopiero jak kliknę na pierwszy od góry i wrócę, to pojawiają się najnowsze wpisy.

Słyszałem o problemie i przypuszczam że to coś związanego z cachem. Prawdopodobnie jutro zostanie zgłoszony i zajmą się tym ludzie z IPB.

Przyda mi się informacja(nawet od kilku osób) czy naciśnięcie ctrl + f5 jak widoczne są nieaktualne posty rozwiązuje problem.

CTRL +F5 odświeża posty i pokazuje je poprawnie tak samo jak wciśnięcie przycisku refresh w przeglądarce ale trzeba to zrobić ręcznie po wejściu na stronę główną bo inaczej mamy stare posty

Przyda mi się informacja(nawet od kilku osób) czy naciśnięcie ctrl + f5 jak widoczne są nieaktualne posty rozwiązuje problem.

​Godlike wyczerpał temat😁

​Godlike wyczerpał temat😁

​Nie wyczerpał bo trzeba wiedzieć jeszcze dlaczego tak się dzieje :).

Czyżby samo słowo InvisionPowerServices nie było wystarczające :slightly_smiling_face: ?

Czy problem teraz występuje?

Tak, dalej nie widzę nowych wpisów.

Tak, trzeba przeładować stronę żeby pokazały się nowe wpisy.

U mnie na razie jest OK ale możliwe, że mój internet z playa chwilowo coś fiksuje bo jestem na działce i do tego mobilnego gówna jestem chwilowo uwiązany więc nie bierz mojej opinii pod uwagę

Teraz znowu musiałem odświeżyć

Przydałoby się jeszcze dorobić przy postach ich numery w temacie.

Jest to konieczne, jeśli chcemy się odwołać, albo naprowadzić na wcześniejsze wpisy. Teraz jest to praktycznie nie możliwe.

To raczej nie jest problem tylko taka mała osobista refleksja.

Teraz z boku forum mamy małe okienko z pięcioma najnowszymi tematami i drugie z najnowszymi postami, czasami 5 postów z jakiegoś ostatniego tematu.

Nie wiem jak inni sądzą ale mi o wiele bardziej podobała się wcześniejsza wersja, że z boku mieliśmy “okienko” z ~15 ostatnio odwiedzonymi tematami, od razu było widać, gdzie coś się dzieje :wink:

Wydaje mi się to lepsze niż “nowe tematy” i “ostatnie posty”. Tak dużo nowych tematów nie powstaje, chyba, że vidkunsen się rozochoci :slightly_smiling_face: a głównie pisze się już w istniejących, które teraz nie rzucają się tak w oczy.

Ustawiłem 15 postów. Problem z nieaktualną zawartością powinien zostać rozwiązany.

1 polubienie

Ja mam problem a mianowicie nie ma mojej aktywności ale dobra główny problem polega na tym że jak coś wyszukuje to nic nie znajduje w całej zawartości też a i taki mały kłopot czemu nie ma mnie na tabeli popularni autorzy (małe a denerwuje).

@Edit Tabela już jest ale nadal nie działa wyszukiwanie.

26 minut temu, Tychon Sokołow napisał:

Ja mam problem a mianowicie nie ma mojej aktywności

@Edit Tabela już jest ale nadal nie działa wyszukiwanie.

Też nie mam praktycznie nic w aktywności, 3 tematy tylko.

Wyszukiwarka też praktycznie nie działa.

Chyba coś się zepsuło wczoraj, przez pewien czas nie było Sb np.

Przed chwilą, tom3kb napisał:

Też nie mam praktycznie nic w aktywności, 3 tematy tylko.

Wyszukiwarka też praktycznie nie działa.

Chyba coś się zepsuło wczoraj, przez pewien czas nie było Sb np.

No tak dzięki za wytłumaczenie czekam na naprawę.

Wyszukiwarka działa dla słów dłuższych niż 3 literowe, niestety to ograniczenie IPB. Można wspomagać się Google wpisując “szukana fraza site:stalkerteam.pl”

1 polubienie

Mam takie przypadki, że po daniu odpowiedzi, wysłaniu jej i chęci odpowiedzenia w innym temacie, po otwarciu okienka odpowiedzi znajduję w nim nadal poprzednią odpowiedź. Muszę ją ręcznie usunąć.

Jest to dopiero od 3-4 dni.

Od razu zacznę od tego, że nie szukam żadnej zaczepki ani nic, bo nie czuję takiej potrzeby.

Chodzi dokładnie o shoutbox. Jest napisane, że shoutbox dostępny od rangi “Stalker” która przyznawana jest za 50 postów. Jak można zauważyć, mam rangę “Twardziel”, która nie mam zielonego pojęcia za ile postów jest, ale na pewno więcej niż 50. Wciąż jednak nie widzę shoutboxa. 
Nie zamierzam się na nim udzielać, ale tak tylko informuję o tym, że macie dziurę w skrypcie.

Swojego czasu gdy przebywałem na forum, SB było dostępne dla wszystkich, ale nagle weszły zmiany. Ale to nawet lepiej. Zmobilizuje mnie to do udzielania się na forum, a posiadłem sporą wiedzę na temat modów z rodziny LWR.

1 polubienie