Problemy z logowaniem

Witam wszystkich !

Mam POWAŻNY PROBLEM !!!

Gdy chcę zalogować się na moje konto w systemie windows 7 wyskakuje mi taki błąd :

Logowanie usługi Usługa użytkowników nie powiodło się . Nie można załadować profilu użytkownika .

Jest to moje jedyne konto administratora i mam na nim wszystkie moje dane MUSZĘ JE ODZYSKAĆ !

Jeśli jedynym wyjściem jest format komputera to proszę kogoś by powiedział mi jak chociaż skopiować swoje dane .

Dzięki za odpowiedzi :slight_smile:

Spokojnie. WSZYSTKIE twoje dane NADAL są na twardym dysku.

Poczytaj https://support.microsoft.com/pl-pl/kb/947215/pl

No właśnie czytałem na stronie Microsoftu ale za dużo z tego nie rozumiem więc jeśli możesz to przetłumacz to z języka ludzi na język zrozumiały dla małp :smiley:

Musisz nauczyć małpy korzystać z translatora :wink:

Ciężko po 2 godzinach WF na słońcu XD

Ale na poważnie nic z tego nie rozumiem czy ktoś mógłby mi jakoś to wytłumaczyć ?

Wczoraj gdy wyłączyłem komputer wszystko było OK ale dziś gdy włączyłem mój cudny PC nie mogłem wbić na swoje konto , które jest JEDYNYM kontem administratora :frowning:

Ażeby nie być gołosłownym, sprawdzić sam musiałem jakie mam ciągi w rejestrze.

Zrób tak:

Czy ty, aby na pewno jesteś przy swoim pulpicie?

Mój drogi Sherlocku Wędrowiec nie mógł włączyć kompa rano a potem poszedł do szkoły…

Powiem tak mam 2 konta jedno ma wszystkie uprawnienia (admin) a drugie jest kontem gościa , którego używam .

Wychodzi na to , że chodzenie do szkoły to zły pomysł..Drogi Wotsonie.

:yes:

Szczególnie kiedy na ST ma się takich pomocnych (że miłych to nie wspomnę) kolegów

Dobra dobra :smiley: Ale teraz na poważnie bo guest ma tak małe uprawnienia jak afrykanie za czasów apartheidu . A chciałem sobie w BF 2 pograć :frowning:

Drogi Sherlock’u, jakieś sugestie? :whistling:

Jakie pliki powinienem skopiować w razie gdybym oś popsuł w rejestrze ?

Jak mam cokolwiek zrobić w rejestrze skoro nie mam nawet uprawnień administratora ?

Myślę, że pomogłem kilku kolegom , wszystkim się nie da , prawie 30 lat pracuję z ludźmi więc tylko zdrowia ci życzę . Saluto.

Teraz przeszedłeś do rzeczy.

???

Zmienianie typu konta użytkownik

http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows/change-users-account-type#1TC=windows-7

Dziwny ten temat.

Uruchom komputer w trybie awaryjnym tam będziesz miał dostęp do konta administratora.

Tryb awaryjny z wierszem polecenia w menu rozruchowym

Gdy na ekranie pojawi się wiersz polecenia, wpisz

*```
net user administrator /active:yes

Restart kompa, i normalny tryb awaryjny powinieneś mieć konto administratora tam sobie utwórz jakieś nowe konto z administratorem i gotowe :) Swoje pliki znajdziesz w katalogu C:Users\*\*\*\*\*\*

No i jak zwykle @Allen ratuje mój tłusty zad :smiley:

A mam taki jeszcze jeden problem …

Gdy włączam Tryb awaryjny z wierszem polecenia w menu rozruchowym to komputer zacina się podczas logowania na konto użytkownika . :frowning: Poradzi coś ktoś ?

Ostatecznie pójdę z PC do informatyka może on coś zdziała .