Problemy ze schowkami i kwestami

Ja już po x18, teraz wracam do sida. Co jak co ale ta strzelba browninga od bandytów zajebista jest z amunicją. kartacz czy jakoś tak (ta czarna). Wojskowy z bliska na strzał pada

Na Wysypisku w  hangarze bedziesz miał Kulinara który zawsze ma puszki…

idąc za twoją radą kupuje wszędzie gdzie się tylko da puszki i wymieniam u Żyły na wódkę. Świetny pomysł, na który sam nie wpadłem : 

Wielkie dzięki za cynk!

Pozdrawiam.

1 polubienie

Zawsze warto przeczytać w Dzienniku co mają do zaoferowania handlarze .

Lekki problem - diabli wiedzą dlaczego :

FATAL ERROR

[error]Expression : error handler is invoked!
[error]Function : invalid_parameter_handler
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\xrDebugNew.cpp
[error]Line : 804
[error]Description :

Podczas próby zapisu gry na ATP - quest z dyskiem.

Jak wczytasz grę to zanim zrobisz zapis poczekaj około 10 sekund albo będzie taki wylot jak przedstawiłeś

A tego nie wiedziałem Goodlike. Dzięki za info.

Nie ma sprawy booberm

Nie wiem dlaczego tak jest ale wątpię żeby dało się to poprawić w skryptach. Coś skaszanione jest chyba z xrGame.dll

Ktoś wie jak zrobić zdjęcia dwóm anomaliom, tj radonowy obłok i dym z ogniska? klikam wszędzie i za cholerę nie chcą się zaliczyć. jakieś sugestie? czytałem tą instrukcję, że 5m, bez zooma itp…Nie mogę także znaleźć frajera, gościu porusza się po różnych lokacjach losowo czy jak ? jest jakiś sposób by go namierzyć ? czytałem w poradniku, że woron daje na niego zadanie, ale mi nie chce dać na ten moment nic.

Zasadniczo nie jest to problem z kwestami .

Tak Sidor jak i Woron w którymś momencie przestali sprzedawać mi amunicję. 

Linia w dialogi - n _ ie moge ci juz pomóc -_

Błąd? Przypadek? Coś nawywijałem?Konieczność dalszego rozwijania linii kwestowych na innych lokacjach?Wzrost statystyk postaci?

Nie wiem co o tym mysleć.

Też to mam.I bardzo mnie to wkurzyło. To samo było też w OOP, tylko tam nie było to takie ważne. W skryptach jest założona blokada na wszystkich handlarzy. Nazywa się to limit dialogów. Po kilku lub kilkunastu wizytach handlarz się blokuje. W zależności od handlarza waha się to od 9 do 15 wizyt. Nie wiem po co to zrobili ale jest. Może jest tak, że jak kilkanaście razy zostaniesz odesłany z kwitkiem to potem sie znowu odblokowują a może blokada jest już na stałe. 

No cóż . Niektóre pomysły Twórców są - mówiąc delikatnie - zastanawiające.

BTW; Nie jestem informatykiem  więc moje pytanie może być głupie - nie da sie tego jakoś “poprawić”?

Kolego poczytaj PORADNIK do Soliankizanom komuś wytykniesz że się wkurza odpowiadając na odpowiedzane pytanie

Chodziło mi o kolegę który siadł na Kobala

Łobuz - ty do mnie pijesz? Nie do końca rozumiem sens Twojej wypowiedzi.

Spojrzę dzisiaj w skrypty okej?

Fajnie byłoby Goodlike -  lekko męczącym jest przerzucanie się z broni “a” na broń “b” - tylko dlatego że ammo sie kończy. A w tej wersji Soli - oj schodzi go trochę.

Nie mogę znaleźć tej linijki w skryptach, mogę prosić o screena rozmowy?

Szukaj w plikach new_dialog.script, sak_dialog.script i wawka_dialog.script frazy “dialog_is_enough”. Najprawdopodobniej to będzie to.

@‌kobal

Dzięki,

Sprawdź teraz po wgraniu tego -  limitdialogowOFF.7z (2.49 KB)

limitdialogowOFF.7z (2.49 KB)

Goodlike - działa . Sprawdzałem u Worona. Jest OK.

Jestes wielki.

Sprytne . Chyba dołączę to do polonizacji by było na stałe. Jakoś ta blokada nie ma dla mnie kompletnie sensu. Niby jest handlarz, składa ofertę jest wpis w PDA co można do niego znosić i co się za to dostanie a tu po kilku wizytach kiszka. Mi sie polowa zablokowała zanim dotarłem do Prypeci. A gdzie reszta gry, ja się pytam? 

Ja sobie myślałem by pozmieniać te wartości ilości dialogów w plikach które ci podałem przykładowo z 12 na 120 albo jeszcze więcej, ale twoje rozwiązanie jest o wiele bardziej eleganckie.

Cześć.

Panowie,jaki jest sens opisu zadania na znalezienie w Barze npc, który ma info a bioradarze. Daje go Dzik: znależć kamaza tam jego ludzie wrzucili znacznik na klienta. Czyli co podejść do wozu i uaktywni się znacznik na npc-u? Jakiś schowek z nadajnikiem,foto lub nazwisko? Znalazłem kamaza i nic.

Dzięki za info o narzędziach i książce lotów.