przy okazji szukałem żarcia na Pilaw a znalazłem Notebok Achary na Którego nie miałęm zadania🤔
Miałem to samo. Wziąłem go i ukryłem w rurze (razem ze znacznikiem) na końcu tunelu na Agro. Później tylko oddałem Jakutowi. No problemo.
Ogólnie miałem iść na CEA jednak… uczestniczę w pewnym teście na Jantarze😉 Ale nie o tym… Z powodu różnych zawirowań nie mogę ukończyć zadania Dla Zachara mianowicie Polowanie na Kontrolery - dokładnie Radar. A tak bardzo dokładnie to zamiast iść od razu zrobić to zadanie zrobiłem inne zadania na Radarze i teraz nie mogę znaleźć ciała Monolitowca o Kontrolerach nie wspomnę. Moje pytanie brzmi: czy mogę odpuścić sobie to zadanie bez konsekwencji dla fabuły (czy np. to zadanie nie otwiera serii innych?).
Jedynie stracisz całkiem fajny dobrze zbalansowany pancerz.Po zadaniu w czerwonym lesie -przenosisz sie na Jantar i tam dopiero następuje finalizacja questu.
Sugerowałbym go jednak skończyć - oczywiście jeżeli nie masz zbyt dużo do odrabiania.
Sugerowałbym go jednak skończyć - oczywiście jeżeli nie masz zbyt dużo do odrabiania.
Kłaniam się pięknie za wyjaśnienie tej kwestii. Nie jestem jakimś tam “zadaniowym fetyszem”, aby wszystkie były zaliczone, i to zapewne nie będzie. Trafnie to ująłeś - czekałoby mnie może nie przepłynięcie Atlantyku, ale la Manche🏜️
Łobuz, czego znowu nie rozumiesz? By Dzik przyjął zamówienie masz zostawić w SWOIM plecaku tylko broń związaną z zamówieniem. I tyle. Inną, niezwiązaną z zadaniem przenosisz do zewnętrznego plecaka, rozliczasz się z Dzikiem, zabierasz swoją broń z powrotem.
Mam pytanie o te “nieszczęsne” zadania na dostarczanie masy wyposażenia, czy one są wymagane do przejścia fabuły podstawowej?.
Załamało mnie zlecenie od Kuzniecowa, znosiłem do skrzynki u Sidora i naprawiałem złom, zgromadziłem komplet na 100% sprawnych AK plus resztę tego co chciał, grawikombinezon na grzbiet zestaw do plecaka, kilka artów na pas, jako broń tylko nóż i kilka flaszek gorzały. Idę - daję flachę i du.a - brak opcji dialogowej o zdaniu zadania. Robiłem zapisy i wczytywałem nie pomogło, nawet wyszedłem z lokacji i wróciłem też nic - zestaw wylądował w skrzyni. Biegając po lokacjach uzbierałem i ponaprawiałem zestaw AK-74M, ale z nimi też brak opcji dialogowej. Podobnie jest u mnie z zadaniem od Zachara - “czystej” sajgi nie spotkałem w grze, nazbierałem i naprawiłem 10 szt.sajgi taktycznej plus reszta zamówienia i … brak opcji dialogowej. Mam jeszcze zadania od Swibłowa, Kalinina i Adrenaliny, ale na razie nie mam ochoty się za nie brać bo pewnie też nie da się ich zaliczyć. Dlatego zadaję to pytanie na wstępie, bo jeśli są to zadania poboczne to przynajmniej na razie je sobie odpuszczę. Istnieje też opcja że coś mi się “popsowało” w grze gdyż nie pojawił się A.Kulinar a dla Worona mam wór “trawki”(20kg) a jego nie ma .
Wiem że Woron powinien stać pod płotem, ale go tam niema, może jego pojawienie jest od czegoś uzależnione, a ja dopiero wybieram się pierwszy raz do X10 na Radar.
Mam pytanie o te “nieszczęsne” zadania na dostarczanie masy wyposażenia, czy one są wymagane do przejścia fabuły podstawowej?.
Załamało mnie zlecenie od Kuzniecowa, znosiłem do skrzynki u Sidora i naprawiałem złom, zgromadziłem komplet na 100% sprawnych AK plus resztę tego co chciał, grawikombinezon na grzbiet zestaw do plecaka, kilka artów na pas, jako broń tylko nóż i kilka flaszek gorzały. Idę - daję flachę i du.a - brak opcji dialogowej o zdaniu zadania. Robiłem zapisy i wczytywałem nie pomogło, nawet wyszedłem z lokacji i wróciłem też nic - zestaw wylądował w skrzyni. Biegając po lokacjach uzbierałem i ponaprawiałem zestaw AK-74M, ale z nimi też brak opcji dialogowej. Podobnie jest u mnie z zadaniem od Zachara - “czystej” sajgi nie spotkałem w grze, nazbierałem i naprawiłem 10 szt.sajgi taktycznej plus reszta zamówienia i … brak opcji dialogowej. Mam jeszcze zadania od Swibłowa, Kalinina i Adrenaliny, ale na razie nie mam ochoty się za nie brać bo pewnie też nie da się ich zaliczyć. Dlatego zadaję to pytanie na wstępie, bo jeśli są to zadania poboczne to przynajmniej na razie je sobie odpuszczę. Istnieje też opcja że coś mi się “popsowało” w grze gdyż nie pojawił się A.Kulinar a dla Worona mam wór “trawki”(20kg) a jego nie ma .
Pozdrawiam
Jeżeli chcesz przejść grę na 100% to sa konieczne. Między innymi za te zadania dostajesz tajemnicze chipy, z którymi jest powiązana cała linia fabularna, niestety nie wiem jak duża. Jeśli chodzi o Kuźniecowa, to mają być karabiny AK, nie AK-74, tylko same czyste AK. Mają takie bandyci na ATP i niektórzy żołnierze. Broń nie musi być sprawna. Jeżeli musi to jest to zaznaczone w opisie zadania. Poza karabinami trzeba mu też przynieść amunicję do nich. Na pewno nie pomyliłeś kalibru? Musisz wszystko przynieść za jednym razem. Sajgi dla Zachara mają być czyste. Nie taktyczne. I możesz takie dostać u któregoś z handlarzy na wymianę za artefakty. Questy zbierackie działają bo większość z nich już zrobiłem i zdałem. W sumie mam już 11 minigunów . Woron nie jest nieśmiertelny, chyba że grasz na poprawce na nieśmiertelność kluczowych NPC. Jeżeli go nie ma to znaczy, że zapewne zginął w potyczce z bandytami. Rozejrzyj się, może gdzieś leży jego ciało. Wtedy możesz go ożywić artefaktem Żywe Serce, na które receptę zdobędziesz w stosownym czasie.
Tak jak napisałem, do Kuzniecowa zaniosłem “czyste” AK i właściwą ilość odpowiedniej amunicji, w plecaku miałem tylko zamówienie plus gorzała, kilka artów na pasie i nóż jako uzbrojenie, na grzbiecie grawikombinezon i nic.
Taka ciekawostka - u Sacharowa ku wielkiemu zaskoczeniu zobaczyłem “Żywe Serce” do kupienia za 300k. Czy u Was też tak jest?. o ile pamiętam to żeby zdobyć ten art trzeba było przejść dość długą ścieżkę zadań.
U jakiegoś handlarza zobaczyłem sajgę i ją wziąłem ale była “taktyczna” - poszukam dalej.
Sajgę 12K dostaniesz u Sidora na wymianę za Kotlet. Kotlety możesz zdobyć za zadanie cykliczne wybicia stada psów przy wejściu do Baru. I tak zawsze trzeba je zabić, więc czemu na tym nie zarobić. Owszem, możesz sobie kupić Żywe Serce, jeżeli cię stać. Oczywiście w trakcie gry zdobędziesz receptę i będziesz mógł je zrobić o wiele taniej. A zebrałeś te AK i ta amunicję czy zdobyłeś je “innym sposobem” ? Pamiętam, jak ktoś pisał w temacie OOP że jak zespawnował towar to zleceniodawca nie chciał go przyjąć przy tego typu queście.
Kotleta można tez zdobyć na wysypisku na wschód od środka mapy pomiędzy przejściem do DM a ZL, w ilości sztuk 1.
BTW. Jeśli macie PDA w ilość 40 sztuk to oddawajcie kablowi po 40, dostaniecie info o schowku za każde 40 szt., osobiście powiem, że niektóre są ciekawe i 3/4 na bagnach miałem.