Proglemy z grafika

Witam. Mam problemy graficzne ktore pojawiaja sie czasami w trakcie gry. Wejscie i wyjsc w dana lokalizacje bardzo rzadko ale pomaga naprawic blad. Czasami jest gorzej czasami lepiej. Jednak zrobilo sie to zbyt uciazliwe i pytam o co moze chodzic. Dalem zdjecia zebyscie widzieli o jakie problemy mi chodzi.
prosze o pomoc :slightly_smiling_face: Wersja gry 1.4007 Pc : 16gbddr4 gtx 1050ti ryzen 5 3600

a na jakim oświetleniu grasz? Na jakimś dynamicznym? Bo to jakoś ubogo wygląda jakbyś na statyce pykał.

59 minut temu, tom3kb napisał:

a na jakim oświetleniu grasz? Na jakimś dynamicznym? Bo to jakoś ubogo wygląda jakbyś na statyce pykał.

Wiesz , od karty GTX 1050ti nie nożna za wiele wymagać. 

Godzinę temu, smox napisał:

Wiesz , od karty GTX 1050ti nie nożna za wiele wymagać. 

A co ja mam powiedzieć jak miałem i mam gts 450 amp z 2010r ale na bank na jakiejś dynamice przechodziłem i grało się ok i na pewno lepiej to wyglądało. Na statyce nawet twórcy nie radzą grać.

Tak się pytam o tą statykę, bo jakoś biednie te mgły i oświetlenie wygląda (a pamiętam, że od tej strony fajnie to było zrobione) i przez to ta trawa na ziemi też tak dziwacznie wygląda.

Np screeny z mojej gry:

Cytat

Lost Alpha DC wymagania ma straszne  Musiałem zjechać z ustawieniami na średnie, jeszcze suwaczkami zejść na dół i rozdziałke zbić na 1600x900 żeby to w miarę płynnie chodziło ale widoczki i tak ma ładniutkie.

1 polubienie

Jest to bardzo typowy błąd graficzny dla Stalkera i raczej nie leży po twojej stronie.  Spróbuj się pobawić oświetleniami, najlepiej dla twojej karty będzie wyglądać to dla DX10. Pozmieniaj troche ustawienia oświetlenia i sprawdź najlepiej w słonecznej pogodzie. 

LA ma to do siebie, że wtedy jak nie ma słonecznej pogody, traci kolorystykę i obraz jest prawie taki, jak kiedyś w cz-b telewizji. I karty tu nie mają większego wpływu. Najwyżej obraz będzie bardziej lub mniej “ostry”.