Program X-Ray 1.6 Engine przestał działać. Czy da się coś zrobić?

Jakieś 3 miesiące temu grałem w Stalker Zew Prypeci. Ale postanowiłem, że jak skończyłem całą grę to zagram w stalkera czyste niebo. Postanowiłem, że wrócę do stalker zew prypeci a tu (próbowałem z płytą i bez płyty) komunikat:

Odinstalowywałem grę i instalowałem 5 razy i bez skutku(nie mam żadnych modów z tą grą ani nie zmieniałem plików)

Problem pojawił się jak zainstalowałem Stalkera Czyste Niebo czy to jest powiązane?

@Goblin_z_Долг

Dzięki za polecenie poradnika.

Ale jeśli dobrze rozumiem to zdanie ,przechodzimy na sam dół do linijki FATAL ERROR."

To przeszedłem na sam koniec logów i :

nie zauważyłem nic z error ani z fatal error (i nie za bardzo kapuje gdzie mam szukać) chyba, że źle zrozumiałem lub nie zauważyłem

Spoiler

@Goblin_z_Долг Zdarzają się logi bez fatal errora albo nawet puste, wtedy lepiej wrzucić cały, albo jako załącznik do posta, albo wrzuć w spoiler dodatkowo jeszcze chyba w kod </> mozna było wrzucać zeby było lepiej widoczne.

Czy o to chodziło

xray_pc.log

@Goblin_z_Долг Zmiana Cracka

A TAK NA SERIO:

Proszę wykonać kroki:

• odinstalować grę, usunąć wszelkie pliki pozostałe po instalacji gry, następnie zainstalować grę ponownie, przy instalacji nie podając nazwy użytkownika
  • wejść do folderu gdzie przechowywane są dane gry, standardowo

C:\Użytkownicy\Nazwa_użytkownika\Dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat,
lub C:\Użytkownicy\Publiczny\Dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat

• skasować całą zawartość tego folderu, łącznie z podfolderami.
  • uruchomić grę poprzez plik Stalker-COP.exe (z folderu gdzie gra została zainstalowana).
    Po uruchomieniu gry należy w ustawieniach grafiki wybrać oświetlenie statyczne zamiast dynamicznego.

Dzięki za radę.

Wszystko działa jak nowe,

Dzięki.