Kurcze, poszło. Gdybym na bieżąco nie sprawdzał “wagi” Crysis-a to bym pomyślał ,że instalka wisi. Link Yurka bardzo dobry -700 kB/s. Podstawka RUS z linka konfliktowała z patchami znajdującymi się w paczce - win się buntował. Z orginałem nie miałem problemów. Pierwsze wrażenie - dziwnie się czuję z taką grafiką.
Grafika rewelka jeszcze takiej w grze STALKER jeszcze nie widziałem. I chyba długo nie zobaczę o akcji to powiem nie wiele bo dopiero zaczynam. Ale to co zobaczyłem było super.
To jest repack jak dobrze rozumiem. Mam crisisa 1 raz jest mowa o 1 raz o crisisie 2 więc na którego crisisa?
@czernobyl, jaki repack, instalujesz Crisisa 1 i instalujesz do niego moda. Ja tak zrobiłem i odpaliłem.
Co to jest CryZone … Ogólnie można powiedzieć, że jest to gra Stalker adoptowana do silnika Crytek z całymi jego możliwościami, które są X razy większe od możliwości podstawowego silnika gry. Taka adaptacja jest bardzo trudna i dlatego wymaga bardzo dużo czasu i to nie dla jednej osoby, a dla zespołu. Efekt jest jednak namacalny.
Dobra już wszystko wiem, narazie to tylko beta moda.
CryZone: Sector 23 stanie się pełnoprawną grą niezależną na silniku CryEngine 3. To już nie modyfikacja. Ma to być “wysokiej jakości gra postapokaliptyczna, rozgrywająca się w uniwersum stalkeropodobnym.” Swoją drogą, ciekawe kto zapłaci za ten CE3. Zdaje się, że CE2 był dostępny za darmo do zastosowań niekomercyjnych, ale CE3 ? A jeśli nawet, to gra będzie dostępna za darmo? No nic, zobaczymy
Tak trzymać to będzie gra która z powodzeniem zastąpi Stalker 2…chłopaki wysoko mierzą jeżeli zmienili silnik na CE3. Ten silnik pięknie się rozwija..rozpoczął w studio Crytek od gry Far Cry (mojej ulubionej) bardzo przełomowej na tamte czasy i dobrze, że został dostrzeżony..od tamtej pory tylko same plusy…co na nim stoi do tej pory.. Far Cry, Crysis Crysis Warhead, Crysis 2, Ryse, Warface, Crysis 3..które jest w drodze To jest podstawa by mieć pewność, że gra-mod będzie doskonałym produktem.
Swoją drogą, ciekawe kto zapłaci za ten CE3. Zdaje się, że CE2 był dostępny za darmo do zastosowań niekomercyjnych, ale CE3 ? A jeśli nawet, to gra będzie dostępna za darmo? No nic, zobaczymy
Ja nie widzę problemu, są tam mądrzy ludzie, wymyślą instalator buszujący po zainstalowanym C2, wywali niepotrzebne pliki i zainstaluje moda
Tak czy indziej, w Rosji nie ma prawa antypirackiego wiec mogą to nawet sprzedawać i kto im co zrobi.
A jeśli nawet, to gra będzie dostępna za darmo?
Dlaczego ma być za darmo.?..Zrobienie takiej gry to praca całego studia i sztabu ludzi. Daje to jeden plus…jeżeli będzie wersja komercyjna to będzie również w języku angielskim , a chętnych do zakupu na pewno będzie wielu.
Masz rację jak by efekt końcowy tak wyglądał jak teraz to wygląda i wszystko będzie grało na tip top to sam bym stanął w kolejce za tą grą. Sama grafika jest bardzo fajna, jako gra jest bardzo dobra ale i ciężka te anomalie wcale ich nie widać idziesz i tu bum, wpadam i po graniu. ale na ogół bardzo fajna.
Czytając ostatnio info na CD-Action mam wrażenie że kolejny projekt poszedł na kasę…http://www.cdaction.pl/news-26582/cryzone-sector-23—duchowy-nastepca-stalker-a-2-na-silniku-crysis-2.html
CryZone: Sector 23 będzie grą opartą na modelu F2P, choć na razie nie wiadomo, czy pojawią się w niej mikropłatności. Produkcja miała być początkowo oparta na silniku CryEngine 2, jednak gdy zdecydowano się wydać ją, jako samodzielny tytuł, zdecydowano przesiąść się na trzecią generację tej technologii.
Czyli w skrócie- chcąc pograć będę, oprócz tego że kupię grę w sklepie czy też z innego żródła będę musiał jeszcze płacić jakieś ukryte płatności typu kody dostępu itp..
Czyli w skrócie- chcąc pograć będę, oprócz tego że kupię grę w sklepie czy też z innego żródła będę musiał jeszcze płacić jakieś ukryte płatności typu kody dostępu itp..
Sam silnik można pobrać http://mycryengine.com/ dajesz moda i grasz
Z silnikiem jest jedna mapka, nie będę zdradzał szczegółów.
Ja pobralem z torrenta tylko nie jestem pewien z jakiego historie google usunąlem lecz są 3 thepirate bay isohunt tnt
Regulamin punkt 1.1 zabrania rozmowy na tematy pirackich kopii, a pobrana z torrenta pewnie taka jest, ponadto punkt 2.2 nakazuje pisać poprawnie popraw posta i nie pisz o piratach. LD
Sorki, za podanie stron z piratami, lecz gościowi zależało pobrać chciałem zaoferować pomoc. Siemka. mam pytanie, mianowicie mam crysisa w wersji pl v 1.0.2. Mam project cry zone sector 23 i jak to zainstalować najpierw grę potem zainstalować na grę moda, mogę prosić o kolejnosc instalacji?
Instalujesz grę, dajesz wszystkie patche by dobić do najwyższej wersji. Następnie rozpakujesz/instalujesz moda do katalogu mods, odpalasz moda z menu z zakładki mody, lub dodajesz dopisek do skrótu.
“E:CryZone RUBin64Crysis.exe” -mod CryZone
-mod CryZone
Możliwe że trzeba będzie podmienić dll’ki w Bin32/Bin64 w zależności co masz napisane w readmne.
Ja na razie robię rożne testy z nowym dyskiem, ale jak to ogarnę to zainstaluje Crysis + mod i powiem ci co i jak. Do plecak można wejść ale musisz te dll’ki dodać, mnie się nie udało. Co do spolszczenia to są za to odpowiedzialne paczki z językami. Można je modyfikować winrarem.
Ską dokładnie wziąć te “dll-ki”? Podpowiedz mi, a być może niebawem (jak wszystko dobrze pójdzie) pojawi się polonizacja tego moda.
Masz je w pacce, jak pobierasz torrenta to tam był folder z dodatkami. Polonizacja ? Ale to przecież nieskończony mod, zaledwie jedna mapka.
To mam tyle spolszczone, co jest teraz. Kupa spolszczenia zajmuje multiplayer i to jest zrobione, a jak będzie reszta, to mniej będzie do roboty. Grać się da i poznać przedwstępnie zasady i co nas będzie atakować. Nie wiem, czy dobrze wyczytałem, ale ten mod już kiedyś był w 80% zrobiony, ale mogę się mylić.