Projekt "Niewidoczny obrońca"

Tytuł oryginalny: Проєкт “Невидимий Захисник”
Platforma: Cień Czarnobyla 1.0006
Data premiery: 31.08.2023 r.
Autor: no_data
Autor spolszczenia: @gawron
Śr. długość rozgrywki: (ok. 1 godziny)

OPIS:

Spoiler

Oddział żołnierzy wraz z niewielką grupą doświadczonych ekologów otrzymał zadanie polegające na odnalezieniu dokumentów w wojskowym laboratorium na Generatorach. Główny bohater jest jednym z żołnierzy.

Cechy moda:

• buildowska atmosfera,
  • przywrócono wiele elementów z kompilacji,
  • zaktualizowana paczka broni FWR,
  • nowa krótka fabuła.

Mod został opracowany z myślą o konkursie dot. modyfikacji Ukraińskiego Stowarzyszenia Modderów.

GALERIA:

Spoiler

INSTALACJA:

Spoiler

Zalecana kolejność instalacji:

1. Cień Czarnobyla 1.0006.

1. Zawartość pobranego archiwum moda umieszczamy w głównym katalogu gry.

1. Zawartość pobranego archiwum spolszczenia umieszczamy w głównym katalogu gry ze zgodą na zamianę plików.

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

Mod:

• Google Drive - [KLIK]
  • Nasz serwer [KLIK]

Spolszczenie:

Źródło:

3 Likes

Wie ktoś jak poradzić sobie z takim wylotem ?

FATAL ERROR

[error]Expression : 0
[error]Function : CUIXmlInit::InitFont
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\ui\UIXmlInit.cpp
[error]Line : 703
[error]Description : unknown font
[error]Arguments : graffi ti22

stack trace:

@Marek_25Instalujesz na polskiej podstawce?
Błąd wskazuje na nieznaną czcionkę więc możesz spróbować zmodyfikować plik localization lub zainstalować na rosyjskiej podstawce (możesz skorzystać na przykład z repacków do Komy)

@MaklerR Instalowałem moda na rosyjskiej podstawce ale wyskoczył ten sam błąd.

Pierwotnie jest Zahistnik a wyszedł mod jako Zaszczitnik( nazwy napisane fonetycznie ).

Mod fajny i polecam.

Krótki, klimatyczny mini mod (taki na małą odskocznię), którego akcja rozgrywa się na Generatorach i w labie pod nimi.

Spoiler

Instalacja na polską platformę:

Spoiler

Taka jak w #1 plus kopia zawartości poniższej paczki ze zgodą na zamianę.

Niewidzialny Obrońca_PL.7z

1 Like

@gawron czyli to jest spolszczenie moda?

Mod krótki to spolszczenie będzie może krótkie.

1 godzinę temu, tom3kb napisał(a):

czyli to jest spolszczenie moda?

Spolszczenie to za dużo powiedziane, ale tak, mod jest po polsku.

5 Likes

Właśnie pobieram. Zawsze to nowa historia, a skoro dostępna po polsku, to warto zagrać - dzięki @gawron :slightly_smiling_face:

Tylko tak się zastanawiam, bo jego wstawki chyba już nie ma na stalker-news.info. A skoro tak, to warto byłoby wrzucić moda na nasz serwer. Poproszę @portals.

@Agrael A to nie jest ten mod?
https://ap-pro.ru/forums/topic/5862-nevidimyy-zashtitnik/

Tam niby link do pobrania jest.

1 Like

Dzięki @LisKot. Czyli został dodany również na AP. Wcześniej był tylko na news.info.

czy tylko ja mam problem ze znalezieniem kodu do drzwi? chyba obeszlam cale laboratorium < nie ważne nie widziałam fleszki z kodem w eq

Udało mi się opuścić laboratorium. Króciutki modzik, ale do plusów można zaliczyć notatki pozostawione przez naukowców i poniekąd model mutanta, bo takiego jeszcze nie widziałem. Szkoda, że autor moda nie pokusił się o dodanie ostatniej misji, która byłaby związana z ewakuacją.

1 Like

No, wreszcie jakiś krótki modzik do ogrania po Call of Chernobyl

Mam problem. Na początku dostajemy AS Wal i 450 amo + 20 załadowane. Podobnie w pistolecie. Problem w tym że po wystrzelaniu tego co mam w magazynku, nie mogę przeładować ani zmienić na inny typ amunicji. Spotkał się ktoś z podobnym problemem?

Jakoś tak z tego co pamiętam to zamieniłem te w/w pukawki na gładkolufową i AK, to chyba rozsądne wyjście z sytuacji.

1 Like

@vidkunsen przeinstalowałem i wszystko działa. :slight_smile:

1 Like

No i w dechę, jakby inni mieli podobny problem to przeinstalowanie może pomóc. :slightly_smiling_face:

Mod robi wrażenie i żebym nie ukrywał, kilka razy się wystraszyłem przez te jumpscary. A co do mutanta to ma podobne umiejętności do burera