Projekt nr 2

Ogłoszono rozpoczęcie prac nad modyfikacją, której celem jest odtworzenie fabuły S.T.A.L.K.E.R. Mobile na silniku Zewu Prypeci.
Gra mobilna została wydana 5 grudnia 2007 roku, a historia opowiadała o tym, jak Striełok po raz pierwszy znalazł się w Strefie Wykluczenia.

Nad S.T.A.L.K.E.R. Mobile pracuje autor moda Новое Время (Nowy czas). Do tej pory modder dodał już do gry trzy początkowe lokacje: Kordon, Podziemia Kordonu oraz Wysypisko. Zaimplementowano pierwsze zadania i dialogi, a także pierwszą osadę. Gracze mogą ocenić aktualny postęp prac w małym technicznym wideo, ale należy zaznaczyć, że w tej chwili projekt jest na wczesnym etapie rozwoju.

Autor moda nie odmówi pomocy ze strony specjalistów, którzy mają doświadczenie z pracą nad lokacjami, obiektami oraz silnikiem. Roboczy tytuł modyfikacji to Projekt nr 2 (Проект №2).

Źródło: https://ap-pro.ru/index/modding/stkmobilemod/

2 polubienia

Na kanale twórcy modyfikacji «Projekt Nr 2» pokazano nowe wideo z demonstracją anomalnego zjawiska «Zamurowane umarlaki».

“Co mogło spowodować takie anomalne zjawiska? Czy w Strefie przeprowadzono eksperymenty na podstawie eksperymentu w Filadelfii?”:

Trochę nowych screenów:

Spoiler

W sieci pojawił się nowy filmik z tego moda przedstawiający lokację “Instytut”. Mapa wzięta z moda Reborn i oczywiście przerabiana przez moddera wg jego potrzeb.

1 polubienie

Z Reborna ? Tego się nie spodziewałem. Ciekaw jestem czy ktoś z was grał w stalkera na telefonie komórkowym. Właśnie z tego względu warto śledzić rozwój moda. 

Ta lokacja z filmiku nie jest z Reborna. Bardziej mi przypomina zakład w DM z LA. No i była też w jeszcze jakimś modzie, ale nie pamiętam jakim.

15 minut temu, kondotier napisał:

Ta lokacja z filmiku nie jest z Reborna.

Twórcy mówią, że z Reborna i przerobiona  Ale, z którego to nie wiem. Ale fakt ta mapa była już w kilku modach.

Pięciominutowy gameplay z moda.

1 polubienie

I kolejny obrazek.

1 polubienie

Autorzy moda pokazali nowy filmik z próbką zasiedlenia lokacji Bar.

1 polubienie

Plan rozmieszczenia lokacji:

Prezentacja różnych monitorów w laboratoriach i jak się zachowują podczas ich  niszczenia.

1 polubienie

Prezentacja lokacji, w tym podziemnego laboratorium oraz fizyki obiektów

1 polubienie

Krótki filmik z Pseudogigantem w podziemiach.

2 polubienia

Nowe zastosowanie Kuli Ognistej :slightly_smiling_face:

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=qefdgw560mU

1 polubienie