Witam, mam prośbę, dla przypomnienia gram w SoC i mam zagwozdkę, gamedata nie jest tradycyjna tylko rozpakowana na ileś tam plików i nie umiem zwiększyć udźwigu, kombinuję jak koń pod górę ale bez efektu. W tradycyjnej czy normalnej gamedacie to umiem zrobić w rozpakowanej nie, proszę o podpowiedź.
Masz i nie szalej za bardzo - 2 wersje 1.00004 i 1 wersja na 1.00006 - stalker trainer (1) :
STALKER 1.0004-Trainer.exe STALKER Trainer(1).exe stalker_tr_v1.0004.exe
Dziękuję za grzeczność.
No i nie poszalałem, jak mam to pobrać?, pobieram i mam pusty Trainer i pisze mi, że ścieżka jest nie prawidłowa.
Przepraszam za głupie pytanie, co mam teraz zrobić z Trainerem?.
Linki do trainerów:
https://www.ggmania.com/cheat.php3?cheat=22716
https://www.gamecopyworld.com/games/pc_stalker_shadow_of_chernobyl.shtml
Odpalasz grę, podstawkę lub z modem podstawkę, jak masz główny ekran to wciskasz jednocześnie alt + tab i masz odpalić teraz (trainer ma tylko .exe) masz opalać na numerycznej z prawej strony to co chcesz mieć - zawsze jest instrukcja do trainera co i jak możesz zrobić.
W razie problemow dajesz znać na forum i przyjadę do ciebie z Wrocławia i ci odpalę w/w trainer/trainery.
Poczytaj:
Bardzo dziękuję, vidkunsen pozwolę sobie odpowiedzieć Ci też z przymrużeniem oka, wcale nie miał byś daleko, A4 z Wrocławia do Katowic to jak rzut beretem a i kozaka byśmy zaliczyli a może i dwa bo ja szanuję ludzi uczynnych. Oldman ja potrafię zwiększyć udźwig gdy jest gamedata powiedzmy tradycyjna tzn. gdy są foldery gamedata/config/creatures, w sytuacji gdy gamedata jest rozpakowana już nie.
Pozdrawiam
Spoko Bolo, autostrada jest ta sama co w 1938, w obie strony.
![]()
10 godzin temu, bolo napisał:
Oldman ja potrafię zwiększyć udźwig gdy jest gamedata powiedzmy tradycyjna tzn. gdy są foldery gamedata/config/creatures, w sytuacji gdy gamedata jest rozpakowana już nie.
Właściwie to jest na odwrót..
Gdy gra jest spakowana w paczki .db i w folderze gamedata nie ma nic to gra korzysta z paczek .db.
Natomiast w sytuacji gdy w folderze gamedata pojawiają się foldery np. config
to gra pomija paczki .db
Na prawdę nie wiem na czym polaga problem…
Oldman wybacz ale nie każdy jest tak dobry w tych sprawach jak Ty, jak jest tradycyjna gamedata to zmieniam parametry w poszczególnych plikach i po sprawie, natomiast gdy gamedata jest ; rozbita; to nie umiem otworzyć tych plików ( nie wiem jakim programem ), nie wiem gdzie szukać itp. Może to i śmieszne ale prawdziwe, dlatego proszę o pomoc gdy mam problemy.
@bolo Tę sprawę zwiększania udźwigu w podstawkach ( a także poprawiania kondycji GG ) wałkowano wiele razy. Sam nie musisz ekstrachować plików podstawki, a wystarczy wziąć gotowca i wkleić do kat. głównego gry. Znajdziesz takie w dziale Tutoriale i poradniki. Ja aktualnie nie mam “dziewiczych” plików actor.ltx i system.ltx, to ich wstawić nie mogę. A te z modów które mam, są tak poprzerabiane, że mogą tylko namieszać.
3 godziny temu, bolo napisał:
Oldman wybacz ale nie każdy jest tak dobry w tych sprawach jak Ty, jak jest tradycyjna gamedata to zmieniam parametry w poszczególnych plikach i po sprawie, natomiast gdy gamedata jest ; rozbita; to nie umiem otworzyć tych plików ( nie wiem jakim programem ), nie wiem gdzie szukać itp. Może to i śmieszne ale prawdziwe, dlatego proszę o pomoc gdy mam problemy.
Nie chodziło mi o to czy wiesz dużo czy mało..
Tylko nie moge zrozumieć co dla Ciebie znaczy gamedata rozbita.
Pomyślałem, że możesz wstawić zrzut ekranujak to wygląda u Ciebie w folderze i może wtedy będe mógł pomóc.
Przykładowo u mnie folder z gra wygląda tak:

a folder config gdzie są pliki potrzebne do edycji udźwigu wygląda tak:

Jak to wygląda u Ciebie?
@bolo A skąd ty wziąłeś te aż 4 gamedaty? Ona w modzie ma być tylko jedna. W środku zawiera wszystko co potrzebne. A tak jak masz, to jedna przeszkadza drugiej i gra głupieje. I ja też, bo jakim cudem katalogi o tej samej nazwie są obok siebie. Jakiego moda sobie dodałeś? Bo oryginalna gra gamedaty nie ma.
Panowie, problem rozwiązany, bardzo dziękuję wszystkim za pomoc.