Musiałbym tworzyć aż dwa mody od podstaw, na co nie mam niestety czasu, bo tworzę własnego moda pod SHOC. Będą tam ważniejsze rzeczy, a te są typowo cheaterskie.
przystosowanie moda nie powinno być aż tak trudne
To nie jest robota na 5 minut lub godzinę. Wiele zmian wymagałoby testów.
Chodzi mi o to czy nie dało by się na istniejącym modzie zbudować nowy dostosowany do nowego patcha myślę ze przystosowanie moda nie powinno być aż tak trudne. Jestem zielony, ale proste zmiany sam mogę dokonać tylko trzeba mi powiedzieć co, jak i gdzie.
Jeżeli mogę się wtrącić (nie jestem ekspertem w tej sprawie) to wydaje mi się iż patche wprowadzają wiele nawet mały niezauważalnych zmian i ogólnie trudno je wyłapać i to może być problem nie do przejścia bo nie wiesz raczej co zawiniło a może o być mała pierdołka.
A nie dało by się przystosować moda do nowej wersji gry ?? Czy trzeba było by zrobić moda od nowa ??
Sprawdziłem. Tego pliku nie ma w Random Modzie, a ja go nie modyfikowałem.
Może mieć to związek z wersją gry ??
Jak już napisałem, nie testowałem na innych wersjach. Random Mod jest oficjalnie kompatybilny z 1.5.05, a pozostałe mody z 1.5.04 i poprzednimi. Może się okazać, iż mody te nie są w pełni ze sobą kompatybilne.
Bugtrap powtórzył się jeszcze kilka razy wiec nie zaglądam do handlarza powinności, ale to minus dla moda który tak dobrze się prezentuje.
No i jeszcze jeden Bugtrap straciłem swoja zapisana grę muszę zaczynać od autosave na początku agropromu :-/
LINK: >>Kolejny Bugtrap<<
-
Czyli to jest problem z jakimś skryptem w randomie ??
-
Trudniej to naprawić ??
-
Zająłbyś się tym gdybym bardzo ładnie poprosił ??
-
Może mieć to związek z wersją gry ??
Błąd nie jest związany z modem, przytrafił się przypadkowo, jak większość innych, sam nie wiem jak naprawić ten skrypt (nie był przeze mnie edytowany, a kompilacja go nie zawiera). Być może problem tkwi w samym Random Modzie.
Mam bugtrapa wydarzył się gdy podszedłem do handlarza powinności i chciałem z nim pogadać.
Link: >>Bugtrap<<
OK zrobione plik jest już na rapidzie. Mam go sam wstawić tam do randoma czy podać tobie link i sam go tam wstawisz ??
Załóż konto kolekcjonerskie, bo jest darmowe. Najpierw wrzuć plik, a potem przetransferuj go na konto kolekcjonerskie.
No to z tym będzie problem bo nie mam konta premium na rapidzie a kasy tez nie mam żeby cokolwiek tam kupić.
OK nie ma sprawy zaraz wrzucę na rapida
Tylko wrzuć na konto premium lub kolekcjonerskie, bo inaczej zablokują plik po 10 ściągnięciach.
OK nie ma sprawy zaraz wrzucę na rapida i zamieszczę to w tamtym temacie, dodam tez krótki opis co zostało tam zmienione, no i nie zapomnę dodać ze to twoja robota.
W temacie o Random Modzie można dodać link do tej kompilacji.
Jestem w Kordonie i jak na razie nic się nie sypnęło. Będę informował na bieżąco co i jak.
Tak się zastanawiałem czy nie można było by uploudować tego moda i przekazać go dla przyszłych stalkerów może się komuś przydać. Tu na forum założył bym temat odnośnie tej modyfikacji i nazwał bym go np. Random Mod 2.0 albo coś w tym stylu.
Mam już gotową spakowaną wersje.
OFFTOP:
Wolałbym Cappucino.
OK jak chcesz to niech będzie cappucino.
Masz u mnie piwo za ta pomoc :lol:
Wolałbym Cappucino. Daj znać, jak coś będzie nie tak.
Działa ale pogram trochę i sprawdzę czy w innym miejscu gry nie wyskoczy bugtrap.
Masz u mnie piwo za ta pomoc :lol:
Instalacja tak jak poprzednio czy tylko wrzucam do gry i powinno działać ??