Grałem, zaczynasz od dialogu z kolesiem przy bramie, potem biegniesz z nim do lewego(brama z perymetru na kordon za plecami) winkla ogrodzenia, nowa nawijka (to są tzw. małe kwesty - czyli idź, pogadaj) i do komendanta posterunku - 1 pięterko(u Rosjan 2) potem nawijka do kijka z komendantem ten za wjazd zabiera ci kasę i trochę fantów a następnie trochę wycieczek od do posterunek - wioska i w wiosce od sidora do innych i z powrotem.
Konkretne kwesty: idziesz do skrajnej chaty vis a vis baru Brzózka, potem idziesz po arta z przewodnikiem do amalgamatu około 9 anomalii - tam jest wszystko oprócz pola psi - za wioską, potem do “elektry” z przewodnikiem i następnie podstępnie ładuje cię na tzw. minę czyli nawija ci, że coś tam gdzieś tam ty robisz krok i wpadasz w anomalie tzw. bezruchu, pobudka i wyjaśnienie już w piwnicy w wiosce, tłumaczy ci to lekarz któremu potem dziękujesz itd. itp.
Wioska nowicjuszy - legenda: posterunek - autobus + barykada z beczek i 2 ludzi, na lewo chata z łowca artefaktów - kwestowy na prawo Bar Brzózka, potem 2 chaty puste następnie 2 piwnice - 1 - rusznikarz, 2 - twoja “me;ina” i 2 twarze kwestowe, spalona chata - ruina na przeciwko chata tez pusta, za siatka chata z lekarzem i piwnica z sidorem.
ATP - knajaki(ATP to coś jak nasz TOS czyli terenowa stacja obsługi) z tej strony nasypu: anomalie, mutanty stalkery, trepy, knajaki po drugiej stronie na fermie mala baza stalkerów, inne budynki puste.
Po opisaniu wam w/w anomalii w kweście zawartej jest wstawka adekwatna do sytuacji od autora moda:mod może powodować wyloty i bagi będę nad tym pracował( Могут всплыть баги и вылеты. Но всё же старался сделать более-менее рабочую сборку) jest to o tyle istotne, że mi na przykład powodowało wylot lub zawieszenie moda gdy w trakcie gry nagle stanąłem jakbym wlazł w w/w anomalie - leczenie moje - chałupnicze: sejfować i wyjść całkowicie z gry, załadować grę i sejfa, gramy dalej lub wejść we wcześniejszy zapis.
pare drobnych misji i misja na ukatrupienie zombiaka który się kołysze koło wiochy i psuje handel sidorowi - noc miedzy 2oo a 3oo - zombiak jest zaraz za płotem od strony bazy trepów - !!! nie zabijać, pogadać wziąć fanty i dopiero na jego życzenie zabić go strzałem w głowę, potem oddać fanta jego kumplowi - pda i zatrzymać sobie jakiś nowy dziwny artefakt: kryształowy coś tam(nie pamiętam) - wygląda jak biało niebieskawa kula znajdowana w elektrach ale jego właściwości nie znane.
Misja na “sztyrlica/błonda” - masz wejść do baru z którego dający ci misję - w twojej melinie - wywołuje jednego kolesia na 1 minutę a ty masz mu do plecaka podkopsać gps żeby go potem śledzić itd/itp - dalsze tłumaczenie po wykonaniu tego zabiegu, włażę do chaty, zaczyna się animacja i ląduję na pulpicie.
Napisałem na parę rus forum i w tym info na pocztę do podróbki czeskiego LT 38 - Hetzera (tak jak volkswagen garbus jest niemiecki tak i Hetzer tez jest niemiecki - LT 38 i Tatra 508 - garbus) i czekam na tzw. tabletkę na w/w wylot, ma go bardzo wielu a reszta pali głupa, że gra dalej.
p.s. no prawie bym zapomniał!!! jest według autora moda najlepsza solucja na świecie do tego moda - trzeba przeczytać książkę
Алексей Калугин"Мечта на поражение"
1/: http://bookz.ru/authors/kalugin-aleksei/me4ta-na_032/1-me4ta-na_032.html
2/ http://www.stalker-game.com/ru/?page=novels