Po uruchomieniu moda ( zrobiłem własny skrót pulpitowy ) jego początek wygląda całkiem inaczej niż miałby wyglądać z opisu i obowiązkowego filmiku do obejrzenia. Ten filmik się nie pojawił, za to mogłem od razu wejść w opcje umożliwiające dokonania ustawień moda. Nie udało mi się ani poprzez F12, ani przez PrintScr zrobić jego zrzutu. Pozmieniałem w ustawieniach i jest od razu możliwość wczytania zapisu, dla jednego z 6 dostępnych ugrupwań. A po uruchomieniu gry dostajemy dialog z Przedstawicielem Rekonstrukcji która jest poradnikowym wprowadzeniem do gry.

Możliwe, że ta instrukcja i filmik bardziej są przystosowane do przyszłej wersji końcowej.
Kolejnym interlokutorem jest Kałancza z przydługawym wprowadzeniem do scenariusza. Wyposażenie mamy niezłe, ale skromne,

Nie pohandlujemy, bo kasy brak, a gdyby nawet była, to handlarz niewiele ma do zaoferowania. Dlatego zadanie moda teraz nie wysyła nas na wieżę, ale od razu do Handlarza artefaktów.

Znalazłem gamedatę, która została wsadzona do kat bin. Jak przypuszczałem, nawet po dokonaniu zmian w plikach, mam problem z własnym sterowaniem. Działają mi tylko do czasu, jak nie muszę przeładować zapisu.
PODBICIE TEMATU.
Tym wpisem informuję, że przerywam grę w to OBT, do czasu wyjścia wersji pełnej.
Zaczynając grę, nie podejrzewałem, że zostało ono wypuszczone do testowania z brakami w fabule. Do czego akie testowanie ma doprowadzić, nie mam pojęcia.
Pograłem sporo do momentu kiedy przy wejściu na lokację Bar, nie pojawił mi się ten charakterystyczny dla Odrodzonych informator o lokacji. Ale zamiast niej, jest to informacja dla tych co podjęli się testowania, że te lokacja jest dopiero w opracowani, bo w odróżnieniu od CzN, teraz nie jest neutralna, a rządzi nią jedna z band. Sprawdziłem to i faktycznie, miałem na niej tylko wrogich bandytów ( maruderów ), i kilku powinnościowców na klęczkach z rękami na głowie. No i przede wszystkim brak Barmana, przez co nie mogłem zrealizować sprzedaży sprzętu od którego chciałem się uwolnić dla bardzo potrzebnej kasy.

A trzeba jej zawsze mieć sporo, bo każde przywołanie drużyny do zajęcia placówki, to4.5 tyś. w plecy . Pograłem jeszcze trochę, zebrałem wszystkie fleszki i PDA jakie są na tym etapie do zabrania. Łącznie z tymi które są na estakadzie w DM. Bo teraz przy kolejnych skrzyniach nie ma teleportów, a jest jeden na jej końcu, który na TAK i NIE przenosi do Limaska przy maszynie czasu, albo na obrzeż DM. I ta możliwość zabrania fleszek bez pozostałej gry nakłoniła mnie do zakończenia zabawy w testowanie.
Wnioski jakie jednak wyciągnąłem z informacji o modzie i mojej gry są takie.
Trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać na wersję finalną. Mieć mocny komputer i silną kartę grafiki, bo mod się ładuje do jej pamięci. Autor poinformował, że ma to być 16GB. Mimo że mam obu pamięci po 16, zdarzały mi się wyloty z jej braku. Musiałem wchodzić do menadżera i on pokazywał, że silnik moda pozostał 32 bit.
Są niedoróbki w grafice - deszcz padający wewnątrz budynków, czasem jakby jej braki. Ale ogólnie rzecz biorąc, grafika doskonała. Ani razu nie miałem nad głową tych erotycznych chmur.

W tej wersji testowej kontroler na Kordonie zmienił miejsce ( zrzut z lewej ), nie powodował “podniebnych lotów” i dał się zabić ze śrutówki. Za akolitów miał nie burery, ale chimery, też zabijalne ze śrutówki znalezionej na Bagnach.
Na tym kończę opisywanie moda. Chyba ze będą pytania.
@Agrael Sam przeniosłem tylko 1 wpis, który uznałem za stosowny. Wkleił się zgodnie z kolejnością. W poprzednim temacie go usunąłem.