RANKING MODÓW STALKER-TEAM.
Temat ten ma na celu ułożenie listy modów w zależności od trudności przechodzenia. Proszę każdego o wstawienie swoich faworytów wraz z opisem. Postaramy się po upływie miesiąca
ułożyć na podstawie napisanych tu doznań w miarę obiektywną listę, która pomoże nowym graczom zagłębić się w Zonie. Poza tym do tematu załączona jest ankieta - wybór jest wielorazowy a co za tym idzie można głosować na każdy mod - będzie taki ranking ja na AP-PRO.RU. Do ankiety będą dołączone Wasze propozycje. Zapraszam do zabawy.
Moje polecane.
-
“AZM MOD” - niebawem spolonizowany (jak czytam na Forum). Przyjemny, niezwykle stabilny i w pięknej oprawie wizualnej. Fabuła nie jest zbyt skomplikowana, można śmiało polecić tego
moda na początek przygody ze STALKEREM i modami do niego. Gdyby fabuła była trudniejsza to i moja ocena byłaby wyższa.
OCENA: 5/10 -
“NA PRZEKÓR ŚMIERCI - W PAJĘCZYNIE KŁAMSTW” - dokładnie taka recenzja jak wyżej - fabuła nieco bardziej skomplikowana.
OCENA: 7/10 -
“O.G.S.E. 0693” - Mod o skomplikowanej fabule, aczkolwiek klawiatury podczas gry nikt nie połamał. Bardzo dopracowany od strony technicznej, graficznej - stabilny w 100%.
OCENA: 9/10 -
Trylogia ZAURUSA - Polecane dla początkujących. Mody z części na część się rozwijające. Stabilna - nie przeładowane.
OCENA:9/10 -
“UPADŁA GWIAZDA” ZAURUSA - Genialny mod moim zdaniem - fabuła skomplikowana, wielowątkowa. Dopracowany technicznie i graficznie - stabilny w 100%. Dużo nowego sprzętu. Miód…
OCENA: 10/10 -
“FOTOGRAF” - Niesamowity mod, ogromna ilość zadań, wielowątkowość połączona z nutą metafizyki. Skomplikowane transmutacje artefaktów. Stabilny i do tego bogaty w nowe sprzęty.
Niestety nie dla początkujących.
“DUPLIKATY 7.63” - Majstersztyk moddingu. Fabuła - wielowątkowa, dużo metafizycznych zjawisk - charakterystycznych dla Zony. Tajemniczość i poszukiwania. Zauroczony tym modem przechodziłem
5 razy. Dla zaawansowanych graczy. Stabilność - 100%
“TAJNE ŚCIEŻKI 2” - Nawet gdybym chciał się o coś przyczepić to nie mam o co. Skomplikowana fabuła, okraszona ogromna ilością sprzętu. Drobne problemy ze spawnem przedmiotów - ale nic nie
do przejścia. Stabilny o ile nikt nie wsadza pazurów tam gdzie nie trzeba.
“OP-2” Klasy. legenda. Dla Hardcorowców i masochistów. Największy mod jaki powstał.Przeszedłem jego poprzednika - Soliankę za 3 podejściem. Stabilność na chwilę obecną niemal 100%.
Nie dla rozpoczynających przygodę ze STALKEREM.
OCENA: 10/10 ( za masochizm powinienem dać 8/10 ale nie mam sumienia obrazić Twórców…Bo gra kto chce) -
“SGM” - SERIA. Świetnie przemyślane mody. Bogate w zadania i sprzęt. Moim zdaniem najtrudniejsza jest część 2.0 z Geonezis - ale i najlepsza.
2.0+GEONEZIS: OCENA 10/10
POZOSTAŁE: 8/10 -
“Priboj Story” - przyjemna fabuła i oprawa graficzna, stabilny, dla każdego
OCENA: 6/10 -
“AUTUMN AURORA 2” - VANDR pokazał, że Zona jest pięknym miejscem. Stabilność 100%. Dla każdego - szczególnie zaczynający przygodę ze STALKEREM powinni w to zagrać.
“ALTERNATYWA 1.0 - 1.3”. Świetny mod - kiedy powstawała pierwsza wersja swoimi nowatorskimi rozwiązaniami powaliła mnie na kolana. Trochę błędów niestety ma - ale nie takich, których nie dało by się obejść. Dużo zadań i sprzętu.
OCENA: 8/10
KOLEJNE BĘDĘ DOPISYWAŁ