Witam.
Mam zakupione Avast Cleanup Premium, i mam takie menu, gdzie mogę “usypiać” programy działające w tle. Jednym z programów jest program “Realtek High Definition Audio Driver”. Z tego co wiem to to są sterowniki karty dźwiękowej, i tu jest pytanie, nie wiem czy głupie czy nie, czy można to uśpić? Mój brat mówił że na swoim lapku uśpił to, i 2 razy więcej optymalizacji ma. Ja z kolei już na swoim dawnym kompie, jeszcze jak win xp miałem, nie uśpiłem tego programu a usunąłem. I wtedy mi cały dźwięk zniknął. Bardzo dużo pamięci mi to zżera, więc mam dylemat.
Ogólnie to wygląda tak:
Spoiler
https://support.avast.com/pl-pl/article/Use-Cleanup-Premium/
No tak raczej sterowniki do dźwięku to ci są non stop potrzebne to chyba nie pasuje usypiać, także programów, z których często korzystasz.
1 polubienie
No są potrzebne, ale mnie dziwi, co to tyle pamięci zżera? Aż prawie połowę…
a co teraz pamięci nie zżera? Wszyscy wychodząz założenia, że mamy kupę ramu, szybkie dyski i grafiki to nad optymalizacją nie trzeba się męczyć
1 polubienie
Aktualizacja tematu.
Tydzień temu przypadkowo sobie uśpiłem ten program, jak na razie nic się nie dzieje, więc chyba mogę polecić usypianie tego programu gdyż uśpienie jego dodaje 40% więcej optymalizacji.