Powinna przynieść nową wersję demo gry (z kontynuacją historii), zatytułowany “Are not fired In the Area”.Ostateczna wersja zostanie zmodyfikowany jako “Doppelginger”.
Dzięki wielkie. Wspaniałe, wręcz genialne modyfikacje. Szkoda, że nie docenione przez Polskich graczy. Sam osobiście mam zainstalowny biulid 2,52 i gram po kawałku w niego. Niesamowity klimat i akcje. Dzięki za linki - z pewnością zagram. Powodzenia z kolejnym projektem - myślę, że będzie jeszcze lepszy .
Hejka. To nie jest odkop sprzed lat, więc łopata mi nie przysługuje. Piszę więc w temacie moda.
Nie mając nic aktualnie do grania i ukończenie Źródła skłoniło mnie do zapoznania się z protoplastą Artefaktów Śmierci, czyli Rebornem v.2.47. Wszystko ze stawianiem i rozpoczęciem gry poszło cacy ( jak się zna Reborna FF i v.2.50 to jest łatwo ).
Zacząłem od pełnego. Grafika obrazu jest prawidłowa niezależnie od oświetlenia i rozdzielczości ekranu. Coś mi tam świta z różnych podpowiedz do wczesnych Rebornów, że to właśnie rozdzielczość to powodowała. Bo były robione dla monitorów 4x3.
Nie mam nic do stracenia, to jeszcze przelecę każde oświetlenie.
Grzebiesz w grafice, to może Tobie łatwiej będzie ustalić przyczynę tych ikon w inwentarzu.
Zacząłem od pełnego. Grafika obrazu jest prawidłowa niezależnie od oświetlenia i rozdzielczości ekranu. Coś mi tam świta z różnych podpowiedz do wczesnych Rebornów, że to właśnie rozdzielczość to powodowała. Bo były robione dla monitorów 4x3.
Nie mam nic do stracenia, to jeszcze przelecę każde oświetlenie.
Grzebiesz w grafice, to może Tobie łatwiej będzie ustalić przyczynę tych ikon w inwentarzu.
Hmmm, nie wiem czy w pliku xml nie trzeba zmienić wymiaru ikon żeby się zmieściły w polach. Gamedata/Congfis/UI actor_menu_16.xml oraz inventory_16.xml. Po prostu zmienić ich wymiary żeby pasowały. Ale pewien być nie mogę bo nigdy nie robiłem ikon.
actor_menu_16.xml jest, ale inventory_16.xml nie ma.
Ale problem jest w tym, że nie mam zielonego pojęcia, w jakich liniach miałbym to zmieniać. Znalazłem jeszcze taki plik ui_iconstotal.xml. Nie on będzie za to odpowiadał?
actor_menu_16.xml jest, ale inventory_16.xml nie ma.
Ale problem jest w tym, że nie mam zielonego pojęcia, w jakich liniach miałbym to zmieniać. Znalazłem jeszcze taki plik ui_iconstotal.xml. Nie on będzie za to odpowiadał?
To w takim razie spróbuj zmienić tryb z fullscreen (cały ekran) na borderless (w oknie/oknie bez ramek) i samą rozdzielczość zmienić oraz oświetlenie. Może tu trzeba pokombinować.
Pokombinuję. Ale praktycznie to co chciałem się dowiedzieć o protoplaście, to już wiem. Nie ma tego oczo i uszo j…go intro, nieba we wszystkich kolorach i rzucania zamiast śruby fleszko-szkieletami. te dziwactwa zostały więc wprowadzone w późniejszych wersjach.